Vadbo si je treba čim bolj popestriti in olajšati, zlasti če radi zavijemo mimo telovadnice. Zato je trener Jan Velušič pripravil nekaj naprednih in zabavnih vaj, ki jih lahko izvajate s svojim trening partnerjem. Še prej pa preverite navodila, ki so pod fotogalerijo.

Slika 1/7
Helena Kermelj

Navodila

Zajete so vse večje mišične skupine telesa, izboljšali boste splošno telesno pripravljenost, vzdržljivost in moč, zraven pa se boste še zabavali in družili.

Vaje izvajajte v pravilnem zaporedju, kot so na fotografijah.

Vsako vajo izvajajte s časovno omejitvijo, saj sta si partnerja le redko v vseh vajah enakovredna, da bi lahko štela ponovitve. Vaje izvajajte od 20 do 40 sekund, odmor pa naj bo čim krajši, 10 do 30 sekund. Naredite dva, tri ali štiri kroge. Intenzivnost povečajte tako, da krajšate odmor, povečujete čas izvajanje vaj in pa naredite več krogov.

Jan Veleušič, športni in osebni trener, foto: Helena Kermelj

Za pomoč in vprašanja pišite na Športna klinika Facebook, več informacij pa najdete še na spletni strani sportnaklinika.si.

Sorodni članki

VIDEO: 4 top vaje za kurjenje maščob

Predstavljamo sklop vaj, s katerimi boste dosegli večjo intenziteto treninga in močno zvišali svoj srčni utrip. Tako boste poskrbeli, da bo telo porabilo tudi do dvakrat več…

Video: 5 top vaj za moč in čvrsto telo

Z vajami boste okrepili in učvrstili postavo in se hkrati znebili nezažljenih maščobnih oblog.

3 krepilne vaje, ki jih lahko izvajate kjerkoli

Za telo je treba skrbeti vse leto, zato vam tokrat ponujamo nekaj vaj, ki jih lahko opravite tudi sredi dnevne sobe. Vaje izvajajte v krožni obliki, takoj drugo za drugo s…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri