10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Mini trening za čvrsto zadnjico

Mini trening za čvrsto zadnjico (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
28. 1. 2018

Strokovnjaki za fitnes trdijo, da ne potrebujete napornih vsakodnevnih treningov vrhunskih športnikov. Osupljive spremembe lahko dosežete tudi s čisto preprostimi vajami. Potrebna je le vztrajnost.

Izvajajte ta mini trening dvakrat na teden, tri serije po 10 do 12 ponovitev, ter pojdite vsak dan za pol ure na sprehod.

Izpadni korak

izpadni korak

Stojte s stopali, razmaknjenimi v širini ramen, roke naj prosto visijo ob telesu. Z desno nogo naredite velik korak nazaj in se uprite na stopalne blazinice.

Počasi se spustite navpično navzdol, tako da se desno koleno skoraj dotakne tal, vendar bodite pozorne, da levo koleno ne pogleda čez prste stopala.

Zadržite 2 sekundi in se vrnite v začetni položaj. Nato zamenjajte nogi in vajo ponovite.

Počep z žogo

počep z žogo

Stojte vzravnano ob steni in se s spodnjim delom hrbta naslonite na veliko žogo. Roke imejte iztegnjene ob telesu, stopala naj bodo v širini ramen. Nato se začnite upogibati v kolenih.

Spustite se tako nizko, da bodo stegna vzporedna s podlago, kolena pa naj ne pogledajo čez prste nog. Preštejte do tri ter se dvignite v začetni položaj, pri tem pa ves čas stiskajte zadnjico.

Med vajo pazite, da hrbtenico ves čas močno upirate v žogo.

Izteg kolka ob steni

izteg kolka ob steni

Z dlanmi se naslonite na steno, roke naj bodo iztegnjene in v širini ramen, kot da bi hotele narediti skleco.

Iztegnite desno nogo poševno nazaj, prsti naj se dotikajo tal. Počasi dvignite nogo tako visoko, kolikor zmorete, ne da bi upogibale hrbet.

Ostanite v položaju 5 sekund, da začutite krčenje mišic zadnjice. Nato spustite nogo v izhodiščni položaj in izvedite vajo še z drugo nogo.

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri