10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Tehnika, ki pomaga zadržati motivacijo

Tehnika, ki pomaga zadržati motivacijo (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2016

Motivacija je verjetno največji problem modernega človeka, saj nam možgani ponujajo nešteto alternativ, kaj vse bi lahko počeli namesto tega, da bi se gibali.

Ne bom filozofiral, ponovil bom nasvet, ki nam ga je dal David Swenson, eden vidnejših učiteljev joge Zahoda zadnjih 20 let.

Pravilo 'ENEGA VDIHA'

Obljubite si, da boste od danes naprej vsak dan sredi sobe, kjerkoli že, razgrnili svojo vadbeno podlago. Če imate prostor, je lahko vaša podlaga razgrnjena kar ves čas!

Pravilo enega diha pravi: 'Vsak dan bom stopil na začetek blazine, zaprl oči in naredil res dolg počasen vdih in izdih.'

Preprosto?

Ko to storite, lahko vadbeno podlago tudi zapustite.

Zanimivo je to, da boste slej kot prej ugotovili, da imate morda voljo in čas za še en vdih. In še enega. In morda boste pri naslednjem vdihu dvignili še roke nad glavo. In morda vas bo naslednji izdih odpeljal v predklon. In morda boste, še preden se boste dobro zavedli, s svojimi vdihi in izdihi že v sedmi ponovitvi pozdrava soncu

Preprostost pravila enega vdiha je v tem, da če se vam kdaj ne da vadit, brez problema stopite na vadbeno podlago, zaprete oči, naredite počasen vdih in izdih in podlago zapustite.

Vaš um tako ne bo vstopil v območje samoobtoževanja in lažje boste zadržali motivacijo.

Jogo vadim skoraj 20 let. In ne glede na to, kaj me je že naučila, ne glede na to, kakšno transformacijo je moj um že doživel, še vedno se mi kdaj zgodi, da enostavno ni volje za načrtovano obliko prakse, pa naj bo to delo s telesom, pranajama ali meditacija. In verjemite, pravilo ENEGA VDIHA sem že preizkusil. Deluje.

Robert Hönn, E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher), CYT (Certified Yoga Teacher)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri