Mame potrjujejo Promocijsko sporočilo

Argetine mame so se preizkusile v kuhinji

3. 7. 2013
Deli

Argetine mame so v maju obiskale Argetino tovarno in ocenjevale kakovost. Za pravo gurmansko pogostijo so poskrbele že prvi večer, in to v družbi kuharja Aleksandra Bohinca.

S priznanim slovenskim kuharjem so doživele pravo kulinarično popotovanje in razvajanje svojih brbončic z novimi okusi in pregrešno dobrimi specialitetami. Za Argetine mame je pripravil bogat meni, ki pa so ga z njegovo strokovno pomočjo pripravile kar mame same. Na meniju se je ta večer znašlo pet hodov, vsak s svojevrstnimi sestavinami, ki so jih dopolnjevale za brbončice čarobne kombinacije začimb in zelišč.

Argetine mame so zavihale rokave in se lotile priprave menija kot prave kuharske mojstrice. Pripravile so goveji karpačo na solati s hladno stiskanim oljčnim oljem, bučno kremno juho s praženimi semeni bučnic, lososov file na zelenjavni pirini rižoti z zelišči in parmezanom, telečji file v omaki, na pireju iz korenja, odišavljenega z zvezdastim janežem, in čokoladno kremo (mousse) z jagodičevjem in svežo meto. Mame so na večerjo povabile še predstavnike Argete, med drugimi tudi Tatjano Mičović, ki je mame k prijavi na preverjanje Argete povabila v marcu.

Aleksander Bohinc je pohvalil kuharske sposobnosti mam: »Mame so se danes pri pripravi jedi odlično odrezale. Dokazale so, da je ob usklajenem timskem delu uspeh zagotovljen, predvsem pa so bile izjemno zadovoljne, da so soustvarile jedi ter pripomogle k odlični kulinarični avanturi. Priprave jedi so se lotile z zanimanjem in obilo dobre volje, z veseljem pa so prisluhnile tudi raznim kuharskim trikom, s katerimi si bodo lahko olajšale vsakodnevno kuho.«

Sodelovanja s priznanim kuharjem je bila vesela tudi Polona Mikuš: »Kuhanje nad povprečjem. V kuhanju z Aleksandrom Bohincem sem nadvse uživala. Naučila sem se nekaj trikov, ki jih prej nisem poznala. So sicer malenkosti v kuhi, ki jih prej ne bi niti uporabila. Kuhanje mi je bilo v užitek. Vse je bilo zelo na nivoju. Pripravila sem goveji karpačo in bučkino juho.«

Tudi Doroteja Burlak je uživala v kuharskih veščinah: »Tečaj kuhanja mi je bil zelo všeč, saj sem velika ljubiteljica kuhanja in razvajanja želodčkov mojih najbližjih. Dobiti znanje in nasvet od priznanih kuharskih mojstrov iz prve roke – neprecenljivo! Na tečaju sem dobila nekaj novih idej za kuhanje, spoznala precej novosti v trendu priprave hrane. V naši skupini smo pripravile lososa in pirino rižoto.«

Manuela Kolar pa k temu dodaja: »Večer kuhanja z Aleksandrom Bohincem je bil super. Dobile smo nekaj koristnih nasvetov, predvsem pa smo se zelo zabavale ob pripravi jedi. Naučila sem se nekaj novih trikov glede priprave rib. Da jih je najbolje peči na peki papirju in da jih solimo, ko so že pečene.

Pripravljala sem korenčkov pire in pomagala pri dekoriranju govejega karpača. Navdušena sem predvsem nad nasveti o pripravi ribjih jedi.«

Aleksander Bohinc je član dueta Borbona, večkrat je usvojil zlato medaljo v sommelierstvu, dobil je tudi številna priznanja v strežb in svoje kuharsko znanje uspešno izpopolnjeval tudi prek naših meja.