Mame potrjujejo Promocijsko sporočilo

Najboljše mamino kosilo

23. 3. 2013
Deli
Najboljše mamino kosilo  (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Mame so prvi in najboljši učitelj kuhanja. Tokrat po njenem receptu pripravljamo odlično puranjo rulado.

Argetina ambasadorka, ki jo trenutno lahko spremljate na malih zaslonih v Argetinem projektu Mame potrjujejo je Tatjana Mičovič. V Drogi Kolinski, članici Atlantic Grupe, je zaposlena kot vodja kakovosti pri Argeti.

Tatjana - argetina ambasadorka

Prav zato zelo skrbno izbira živila za dnevno kuho, k jedem dodaja svežo zelenjavo in začimbe, saj želi pripraviti okusen in kakovosten obrok. Veliko pa se je naučila od svoje mame, Marije Požar, ki je, kot pravi Tatjana, njen »prvi in najboljši učitelj kuhanja«.

»Veliko izkušenj v kuhi sem dobila od svoje mame, ki je pri kuhanju zelo inovativna in ima veliko idej. Naredi zelo dobre mineštre, pri tem pa uporablja začimbe, pridelane izključno na njenem vrtu,« o svoji mami pove Tatjana.

Majaron, origano, rožmarin, šetraj, meta in številne druge začimbe Marija goji na svojem vrtu, iz zelišč pa naredi tudi izvrstno mešanico za čaj in tako v vseh letnih časih postreže osvežujoč napitek.

Verjamemo, da vsaka mama želi svojim otrokom ponuditi najboljše.

Prav zato vabimo vse mame, ki si želijo prepričati o kakovosti Argete, da se na spletnem portalu www.mame-potrjujejo.si prijavijo in postanejo najstrožje sodnice kakovosti ter se odpravijo na posebno misijo v Argetino tovarno.

Čas za prijavo je do 2. aprila 2013.

Recept za puranjo rulado

Sestavine:

  • Argeta kokošja pašteta: 190 gArgeta kokošja pašteta
  • 1 jajce
  • sol
  • 600 g puranjih prsi
  • 100 g narezanega pršuta
  • 60 g pinjol ali pistacij
  • 1 žlica krušnih drobtin

Priprava:

Iz puranjih prsi odrežemo večji zrezek, ga potolčemo in solimo. Pašteti stresemo v skledo, zmešamo s pinjolami, jajcem in drobtinami.

Pršut položimo po mesu, premažemo s pripravljenim nadevom in zvijemo v rulado.

Zavijemo v pomaščeno folijo in v pekaču, v katerega smo dali malo vode, pečemo 40 minut na 180 °C. Nato rulado ohladimo.