Mame potrjujejo Promocijsko sporočilo

Najstrožje sodnice kakovosti so sklenile: Argeta je vrhunska!

3. 7. 2013
Deli

Argeta je storila drzno potezo na slovenskem trgu: svoj celotni proizvodni proces je prepustila v skrbni pregled najstrožjih sodnic kakovosti – mam.

Od začetka aprila do sredine maja je tako potekal celotni postopek ocenjevanja kakovosti paštet Argeta. Prvi izbor med prijavljenimi mamami je opravil Argetin strokovni tim.

V celotnem projektu se je prijavilo več kot tisoč mam, od tega več kot 200 mam iz Slovenije. Med prijavljenimi mamami je po strokovnem izboru v finalni peščici najstrožje mame izbrala javnost.

Med slovenskimi mamami ste za pregled Argetine tovarne izbrali Dorotejo Burlak, Polono Mikuš in Manuelo Kolar.

Projekt se je nadaljeval do skrbnega pregleda Argetine tovarne v Izoli, pregleda izbire sestavin in proizvodnega postopka. Pred skrbnim pregledom tovarne v Izoli 10. maja 2013 so mame v družbi strokovno priznanega kuharja Aleksandra Bohinca pripravile izjemno okusno večerjo, in to prav iz sestavin, ki se uporabljajo v Argetinih proizvodnih postopkih.

Argetine mame so se priprave menija lotile kot prave kuharske mojstrice. Pripravile so goveji karpačo na solati s hladno stiskanim oljčnim oljem, bučno kremno juho s praženimi semeni bučnic, lososov file na zelenjavni pirini rižoti z zelišči in parmezanom, telečji file v omaki, na pireju iz korenja, odišavljenega z zvezdastim janežem, in čokoladno kremo (mousse) z jagodičevjem in svežo meto.

Aleksander Bohinc je pohvalil kuharske sposobnosti mam: »Mame so se pri pripravi jedi odlično odrezale. Dokazale so, da je ob usklajenem timskem delu uspeh zagotovljen, predvsem pa so bile izjemno zadovoljne, da so soustvarile jedi ter pripomogle k odlični kulinarični avanturi. Priprave jedi so se lotile z zanimanjem in obilo dobre volje, z veseljem pa so prisluhnile tudi raznim kuharskim trikom, s katerimi si bodo lahko olajšale vsakodnevno kuho.«

Mnenja mam o kuharski izkušnji in obisku tovarne

Polona Mikuš se je prepričala o izjemni kakovosti sestavin za paštete in proizvodnem postopku. »V tovarni me je zanimal celoten proces, od začetka do konca. Moram priznati, da sem bila v dvomih, kaj me čaka v tovarni in kaj bom tam videla. Bila sem zelo pozorna na čistočo in moram reči, da sta čistoča in kakovost v Argetini tovarni res na prvem mestu. Z gotovostjo lahko trdim, da ni dvoma, da bi bili v Argetini pašteti ostanki oziroma slabe stvari, kot so perje, drobovje, kljuni in podobno, o čemer govorijo ljudje, med katerimi sem bila v preteklosti tudi jaz.

Kuhanje je bilo nad povprečjem. V kuhanju z Aleksandrom Bohincem sem nadvse uživala. Naučila sem se nekaj trikov, ki jih prej nisem poznala. So sicer malenkosti v kuhi, ki jih prej ne bi niti uporabila. Kuhanje mi je bilo v užitek. Vse je bilo zelo na nivoju. Pripravila sem goveji karpačo in bučkino juho,« je še pojasnila Polona.

Dorotejo Burlak je najbolj navdušila izjemna čistoča proizvodnih obratov. »Največji vtis vsekakor naredi čistoča. Pozorna pa sem bila na to, kakšne so surovine in sestavine, od kod jih pridobivajo, kakšni so postopki predelave, pakiranja, kontrole ipd.

Tečaj kuhanja mi je bil zelo všeč, saj sem velika ljubiteljica kuhanja in razvajanja želodčkov mojih najbližjih. Dobiti znanje in nasvet od priznanih kuharskih mojstrov iz prve roke – neprecenljivo! Na tečaju sem dobila nekaj novih idej za kuhanje, spoznala precej novosti v trendu priprave hrane. V naši skupini smo pripravile lososa in pirino rižoto,« se je pohvalila Doroteja.

Tudi Manuela Kolar je navdušena na čistočo – tako sestavin kot proizvodnje. »V tovarni sta name največji vtis naredili čistoča in kontrola, ki se opravi na vseh področjih proizvodnje. Navdušile so me količine mesa in drugih sestavin, ki so potrebne za dnevno proizvodnjo. Predvsem pa me je navdušilo to, da v Argetinih paštetah res ni umetnih dodatkov in odpadnih sestavin.

Večer kuhanja z Aleksandrom Bohincem je bil super. Dobile smo nekaj koristnih nasvetov, predvsem pa smo se zelo zabavale ob pripravi jedi. Naučila sem se nekaj novih trikov glede priprave rib. Da jih je najbolje peči na peki papirju in da jih solimo, ko so že pečene. Pripravljala sem korenčkov pire in pomagala pri dekoriranju govejega karpača. Navdušena sem predvsem nad nasveti o pripravi ribjih jedi,« je dodala Polona in tako sklenila nadvse uspešen dan strogih sodnic kakovosti v Argetinih prostorih.