Mesec zdravih slaščic

Mi smo tik pred tem, da se pregrešimo. Pa vi?

Sestavine:

Bela čokolada:

  • 100 g kakavovega masla
  • 150 g indijskih oreščkov
  • 3 jušne žlice agavinega sirupa
  • vanilja

Temna čokolada:

  • 50 g kakavovega masla
  • 30 g kakava v prahu
  • ščepec soli
  • sladilo po okusu
  • goji jagode za dekoracijo
Priprava:

Indijske oreščke najprej zmeljemo v drobno moko. Dodamo stopljeno kakavovo maslo, agavin sirup in vaniljo. Dobro premešamo v blenderju ali mešalniku. Oblikujemo centimeter visok kvadrat in ga postavimo v hladilnik. Če je masa preveč tekoča, jo pred oblikovanjem za nekaj minut postavimo v hladilnik. Ko je bela čokolada ohlajena in popolnoma trda, jo narežemo na za prst široke pravokotnike.

Vmes pripravimo temno čokolado tako, da stopljenemu kakavovemu maslu dodamo kakav v prahu, sol in po želji še sladilo po okusu. Dobro premešamo z metlico. Ohlajene koščke bele čokolade do polovice namočimo v temno čokolado in po želji okrasimo z zdrobljenimi jagodami goji. Postavimo v hladilnik in postrežemo ohlajeno.

Recept je pripravil Sašo Šketa, avtor strani Presno.si. Iz revije Lisa

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri