Čudovita sončna sobota, preživeta v objemu prostranih notranjskih gozdov!

Tokrat sem namesto v visokogorje odšla na kratek izlet na Mašun, ki je drugače poznan kot krajinski park, ki obiskovalcem ponuja številne možnosti za sprehode in rekreacijo v naravi. Hrib oziroma izletniška točka Mašun je s svojo nadmorsko višino 1025 metrov privlačen tudi za kolesarje, zato Kolesarski klub Postojna prireja kolesarsko tekmovanje s cestnimi kolesi v disciplini 'kolesarski vzpon na Mašun'.

Je del gorske planote Snežnik in je hkrati poleg naselja Sviščaki najbolj priljubljeno izhodišče za vzpon na goro Snežnik. Učna pot, ki je urejena v okolici Mašuna, nas skozi snežniške gozdove popelje do gradu Snežnik, katerega zgodovina sega v 11. stoletje. Prekrasna in sproščujoča narava je primerna za aktivno preživljanje prostega časa ali pa le za lenobno poležavanje ob piknik košari.

Sobotni izlet smo začeli s sprehodom po mašunskih sprehajalnih poteh in ga zaključili s počitkom ter ogledom ostankov starega lovskega gradu, ki se nahajajo v neposredni bližini gostišča Mašun. Še posebej veličasten razgled na ostanke je v zimskem času, ko se celotna okolica spremeni v pravo zimsko pravljico.

Tudi tokrat sem bila zelo zadovoljna z nahrbtnikom McKinley Falcon VT 25 W in s pohodnimi palicami McKinley Migra 06, ki ju lahko uporabimo tako za zahtevne vzpone v visokogorje, kot za sproščujoč družinski sprehod v naravi.

Tjaša Fajdiga

Preverite vse kotičke, ki so jih odkrivali naši avanturisti - Andrej, Tjaša in Sabina

Tu so odlične ideje za izlete:

Sorodni članki

Imamo zmagovalca pohodniškega izziva Odkrij neznano!

Trije avanturisti, devet izjemnih dogodivščin, za nas pa odlične ideje za izlete. Pripravili so jih Andrej, Tjaša in…

Ideja za izlet: Na Grintovec (video)

Za zadnji izziv v sodelovanju z aktivni.si in Intersportom Slovenija sem izbral goro Grintovec. 

Ideja za izlet: Na štajerski Triglav - od koder je eden najlepših razgledov daleč naokoli (video)

Izlet je najlepši v družbi svojih najbližjih, če pa je še prvič in želja obeh, je še toliko lepše. Prav zato sva se s partnerko odpravila na za naju še neraziskan Boč, imenovan…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri