par-zaljubljenost

Ko se najdeta, se vama dobesedno meša. Metulji se preganjajo v vašem trebuhu, vse je zanimivo, prikupno, smešno ... Naj tako ostane. Preverita, kateri znaki kažejo, da je vajina zveza trdna (in jih ponavljajta vsak dan).

  1. Hvaležni ste in to tudi glasno izražate. Beseda 'hvala' je prav tako pomembna kot 'ljubim te'. Kar dokazujejo številne raziskave – izražanje hvaležnosti je zelo koristno za vajino razmerje.
  2. Vaš partner skrbi za zdravje in je optimističen. Glede na nedavne raziskave je zveza s fantom, ki je dobrega zdravja in pozitivnega mišljenja, močnejša.
  3. Uporabljata iste besede – zaimke, predloge, veznike ...? Potem imata več možnosti, da bo vajina zveza trdna, pravijo raziskovalci. Seveda ni vse odvisno zgolj od besed, a to je eden od faktorjev.
  4. Veliko se poljubljata. Tu imate še en dober razlog za več 'muckanja': raziskave so pokazale, da je veliko poljubljanja = veliko zadovoljstva v zvezi.
  5. Hodita na dvojne zmenke. Glede na nedavno raziskavo, ki so jo predstavili na konferenci SPSP v Austinu, dvojni zmenki pomagajo graditi močnejšo zvezo. Zakaj? Osrečuje že občutek, ker lahko delita svoje srečne trenutke. Če se tudi drugi par odzove pozitivno, se občutki sreče še povečajo.
  6. Partnerka zasluži več. To je dober znak, še posebej, če imata majhne otroke. Zakonca, ki imata otroke, stare od štiri do sedem let, se bosta bolj verjetno izognila kakršnim koli trenjem, če ženska zasluži več, pravi najnovejša raziskava, objavljena v reviji Sociology.
  7. Pogosto skupaj gledata romantične filme. Če je veliko intimnosti, toliko bolje. Raziskave pravijo: pri parih, ki si večkrat privoščijo stiskanje ob gledanju filma in si potem o filmu izmenjajo še mnenja in razmišljanja, se verjetnost, da se bosta razšla zmanjša za 50 % v primerjavi s tistimi, ki tega nikoli ne počnejo.
  8. Se 'žličkata'? To je dober znak. Partnerja, ki se v postelji privijeta drug k drugemu, lažje prebrodita težave in sta srečnejša v primerjavi s tistima, ki spita vsak na svojem koncu postelje.
  9. Občutki v trebuhu ne lažejo. Če so ti dobri, se bo zveza obnesla, pravijo raziskovalci.
  10. Imata redne spolne odnose. Oziroma veliko teh. Saj niste presenečeni, kajne? Preberite: Kako pomembno je dobro spolno življenje za zvezo?
Sorodni članki

5 znakov, da je šel prvi zmenek po zlu

Kolikokrat ste kljub nesigurnemu notranjemu občutku sprejeli povabilo na drugi in tretji zmenek, pa se je na koncu izkazalo, da vama ni usojena skupna prihodnost? Že ob prvem...

Dobite v seksu to, kar si zaslužite?

Jo res zadovoljite? Ste lahko še boljši? Rešite naš test. Ugotovite, kje vas zmanjka.

2 koraka, ki jima nujno sledite za bolj trdno zvezo

Po mnenju strokovnjakov gre zveza skozi 5 faz, od spoznavanja do konca. Skupni cilji pa odločajo o tem, v katero smer se bo razmerje nadaljevalo in ali bo prišlo do zadnje faze...
Izbor uredništva

Gremo na jesenski tekaški tabor!

Oktobra v sodelovanju z Akademskim atletskim društvom Slovan pripravljamo nepozaben tekaški konec tedna! Dobimo se v...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

Zakaj nas sončna svetloba utrudi?

Poležavanje na ležalniku ob bazenu ne moremo ravno primerjati s HIIT treningom, a nas vseeno utrudi. Zakaj? 
Več...

8 skrivnosti nasmejanih in pozitivnih ljudi

Prava sreča in pozitivnost pride z vsakodnevnimi dejanji, z majhnimi koraki in z našo notranjo naravnanostjo. Ni lahek podvig, a je mogoč. Poglejmo si, kako. 
Več...

Kakšno škodo vam povzroča visok krvni tlak? (+ kako ga odpraviti po naravni poti)

Visok krvni tlak je resno zdravstveno stanje, ki bi mu morali nameniti več pozornosti, saj v nekaterih primerih lahko resno ogroža življenje.
Več...

Zakaj sanjamo in zakaj nas mučijo nočne more?

Ste se kdaj spraševali, zakaj sploh sanjamo in kako to vpliva na nas? To smo raziskovali v nadaljevanju. 
Več...

To so znaki, da vam primanjkuje vitamina B12

Nekateri znaki so povsem vsakdanji in bi jih morda pripisali le napornemu dnevu, v resnici pa bi jih morali zdraviti z zadostno količino vitamina B12. Prepoznate katerega od simptomov?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri