10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

12 stvari, ki bi jih morale skupaj početi mame in hčerke za praznike

12 stvari, ki bi jih morale skupaj početi mame in hčerke za praznike (foto: Shutterstock) Shutterstock
1. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Praznični čas je tisti čas, ki se ga bosta še dolgo spominjali. Vsi vemo, da je pogosto mamina družba v času praznikov prav tista najbolj zaželena in zabavna!

1 Pecita

Izberita nekaj starih družinskih receptov in specita velikooo piškotov. Nekaj za vajini družini, nekaj pa za prijatelje in sosede.

2 Nakup daril

Izognita se predpraznični gneči in  se ustavita v majhnih lokalnih  trgovinah in butikih. Ko končata, povabite mamo na večerjo v njeno najljubšo restavracijo.

3 Skupaj zavijta darila

Tudi to lepo opravilo opravita skupaj. Nihče ne zna narediti tako lepe pentlje kot mama!

4 Skupno prostovoljstvo

Skupaj opravita neko prostovoljno dejavnost. Razširjanje prazničnega vzdušja in pomoč drugim – to je pravzaprav namen praznikov.

5 Kratke počitnice

Skupaj lahko obiščeta kakšen sejem v naši okolici ali pa si privoščita vikend razvajanja v dvoje. Da si bosta izlet še bolje zapomnili, si oglejta še kak koncert in se sprehodita po lepo okrašenem mestu.

6 Okolica doma

Skuhajte velik lonec kakava, ga napolnite v termovko in se skupaj podajta na ogled okrašenega kraja, v katerem živite.

7 V kavarno

Povabite mamo na kozarček toplega … Čaja, kave ali vroče čokolade. Privoščita si še nekaj sladkega.

8 Ogled filma

Povabite mamo v kino, zaključita pa s kozarcem rdečega vina. Če vam je ljubše ostati doma, si film oglejta doma, ne pozabita pa na vino ali kakšen punč.

9 Okrasitev doma

Pomagajte mami okrasiti družinski dom. Lahko ji tudi ponudite, da prinesete še nekaj dodatnih okraskov, da bo vzdušje samo še bolj praznično.

10 Domača delavnica

Odeje preoblikujte v nogavice, skupaj naredita okraske ali pa celo darila – možnosti je nešteto! Ko bosta tako nekaj ustvarili skupaj, boste imeli dragocen spomin na mamo.

11 Zbiranje prispevkov

Kupita tudi nekaj daril za družine, ki potrebujejo pomoč, napolnita košaro z živili in jo odnesita v cerkev ali pa v dobrodelno organizacijo. Ta pomembna dejavnost bo upočasnila vajin ritem v najbolj hektičnem delu leta in vaju spomnila na lepoto in pomen božičnih dni.

12 Družinske fotografije

Zagotovo imate lepe spomine na božično-novoletne, toda tokrat si fotografije oglejta skupaj z mamo. Zagotovo jih boste videli tudi povsem drugače skozi njene oči.

Foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri