10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

4 nasveti, ko komuniciranje postane (pre)težko

4 nasveti, ko komuniciranje postane (pre)težko (foto: Profimedia) Profimedia
8. 5. 2017

Probleme je bolje reševati s pogovorom kot s pestmi, vendar se včasih tudi komunikacija zdi pretežka. Še posebej takrat, ko s sogovornikom nikakor ne pridete do istega zaključka in se znajdete na različnih polih. Takrat se spomnite teh nasvetov.

Napišite pismo

S partnerjem, prijateljem ali drugim sogovornikom informacije morda dojemata na različne načine. Izražanje občutij v pismih, tako negativnih kot pozitivnih, sogovorniku zagotovi čas, da premisli besede in ugotovi, kaj ima o tem povedati. S pismom lahko pričnete reševati problem, ali prosite za pogovor, poslužite se ga tudi, če le želite biti slišani.

Odpravite se na sprehod

Kvalitetni pogovori se dogajajo tudi zunaj v naravi. Povabite sogovornika na sprehod po gozdu, kjer se boste sprostili, besede pa bodo stekle same od sebe. V vašem ali sogovornikovem domu ima eden od vaju nepošteno prednost, saj se počuti varneje. Poleg tega ima svež zrak in nekaj globokih vdihov odličen vpliv na telo.

Najdite nevtralno lokacijo

Nekateri pogovori so izjemno občutljivi in verjetno jih začnete doma. V takih primerih izberite nevtralno lokacijo, kjer se bosta oba počutila dovolj sproščeno, vendar to ne bo kraj, ki bo enemu od vaju bolj domač.

Naredite načrt

Pri nekaterih stvareh ste prepričani v svoj prav in s sogovornikom ne prideta nikamor. Ko vse skupaj meji na spor, prenehajte s pogovorom in se dogovorite, kdaj nadaljujete. Rezervirajte si tisti dan in uro. Imeli boste čas, da razmislite o zadevi in bili pripravljeni poslušati drugo plat zgodbe. Vedeli boste, kaj vas čaka in se na to lahko ustrezno pripravili.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri