par-poljub

Če se vam zdi, da je besedna zveza »ljubim te« začela izgubljati svoj pomen, kako boste ljubezen sploh izrazili? Naštevamo nekaj predlogov, ki bodo vašim ljubezenskim izjavam dali še dodatno težo.

1. »Stojim ti ob strani«

S temi besedami boste partnerki oz. partnerju dali vedeti, da ji/mu boste v dobrem in slabem stali ob strani, pripravljeni ste ji/mu prisluhniti in ji/mu nuditi čustveno oporo, predloge in vzpodbudo, kadar ji/mu bo zmanjkalo energije za spopadanje z življenjskimi izzivi.

Ste kdaj pomislili, da bi sporočilo ali elektronsko pošto svoji dragi osebi zaključili z, na primer, »ob tebi sem ...«? To pove vse, se strinjate?

2. »Povej mi še več«

To pomeni več kot to, da prisluhnete vsemu, kar se je partnerki oz. partnerju zgodilo tekom dneva, njenim/njegovim težavam oziroma izzivom. Pomeni, da poslušate, stvari vas zanimajo ter ste pripravljeni pomagati in podpirati.

3. »Tako veliko mi pomeniš«

S tem boste partnerki ali partnerju povedali, da je za vas na prvem mestu. Njeni ali njegovi občutki in težave, s katerimi se spopada, so za vas pomembni.

Zato, ko se vam bo zazdelo, da je vse (in vsi) pomembnejše od vaju, ji/mu povejte, kako veliko vam pomeni. To bo močno vplivalo na vajin odnos.

4. »Kako si – v resnici?«

Tudi to vprašanje odraža pripravljenost, da pogledamo pod površino in se ne zadovoljimo s klišejskim odgovorom. S tem boste sogovorniku dali dovoljenje, da vam pove, kaj se v resnici dogaja z njim, kako je z njegovim oziroma njenim življenjem, namesto da bi vam odgovoril z preprostim »v redu«.

Tako mu/ji boste dali znak, da je z vami lahko resnično sproščen/a, in čeprav nekateri domnevajo, da je v ljubezenskem odnos vedno tako, se motijo. Niso vsi partnerji tako zaupljivi in skrbni, s temi besedami in pripravljenostjo, da bi prisluhnili, pa ste lahko tudi vi med njimi.

Preverite: 3 stvari, s katerimi lahko takoj prenehate 

5. »Uživam ob tebi!«

Ta besedna zveza lahko v vsakdanje dogodke vnese lahkoto in čarobnost. Lahko jo izrečete po smehu, v katerega sta s partnerjem planila po nesporazumu, morda kot dodatno potrditev ljubezni med preživljanjem prijetnega večera, na težko pričakovanih počitnicah oziroma na zabavi, ko se imata še posebej lepo, ker sta skupaj.

S tem, ko boste svojo srečo usmerili na partnerja, mu/ji boste pokazali, da vas še dodatno osrečuje, ne glede na to, kje ste in kaj počnete.

Lahko pa mu/ji s tem tudi ljubeče izrazite zadovoljstvo med oziroma po ljubljenju, s čimer mu boste nedvomno pokazali, kakšno zadovoljstvo vam prinaša spolnost.

Preberite še:

In si poglejte VIDEO: Zakaj v resnici varamo? Govor, ki je namenjen vsem, ki ste kdaj ljubili

Sorodni članki

20 korakov do popolne zveze

Ali veste, kako negovati in utrjevati svojo partnersko in ljubezensko zvezo?

Se raziti ali ostati skupaj? 8 vprašanj, ki si jih morate zastaviti

Razmišljate o tem, da bi končali zvezo? Stažistka zakonske in družinske terapije Irena Košir vam svetuje, da si prej postavite naslednjih osem vprašanj. 

10 stvari, ki si jih ženske želijo slišati od svojega partnerja

Dejanja povejo več kot 1000 besed, kar pa ne pomeni, da tisto, kar rečemo, nima pomena v vajini zvezi.
Najbolj brane vsebine

TEH 5 stvari vsak dan naredijo najsrečnejši ljudje na svetu (presenetilo vas bo!)

Bi rekli, da ste v življenju srečni? Morda spremenite mišljenje ob besedah avtorjev, ki o sreči pravijo takole …
Več...

10 učinkovitih načinov, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Ne boste se je znebili samo s prehrano ali samo z vadbo. Potrebujete kombinacijo vseh pomembnih dejavnikov.
Več...

8 težav posameznikov, ki jih vedno zebe (Se prepoznate?)

Saj veste, o kom govorimo? O tistih, ki nase vedno dajo vsaj eno dodatno plast in imajo pri roki pulover tudi na najbolj sončen dan. S takšnimi težavami se spopadajo.
Več...

Za sladkosnede: Zdrava čokoladna torta (brez moke, masla in dodanega sladkorja)

Je čokoladna torta sploh lahko zdrava? Je, če jo naredite po naslednjem receptu.
Več...

To se zgodi, če 2 tedna vsak dan izvajate vojaške poskoke (rezultatu se ne boste mogli načuditi)

Če bi si vsak dan vzeli čas za nekaj vojaških poskokov, bi izkusili ...
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri