par-poljub

Če se vam zdi, da je besedna zveza »ljubim te« začela izgubljati svoj pomen, kako boste ljubezen sploh izrazili? Naštevamo nekaj predlogov, ki bodo vašim ljubezenskim izjavam dali še dodatno težo.

1. »Stojim ti ob strani«

S temi besedami boste partnerki oz. partnerju dali vedeti, da ji/mu boste v dobrem in slabem stali ob strani, pripravljeni ste ji/mu prisluhniti in ji/mu nuditi čustveno oporo, predloge in vzpodbudo, kadar ji/mu bo zmanjkalo energije za spopadanje z življenjskimi izzivi.

Ste kdaj pomislili, da bi sporočilo ali elektronsko pošto svoji dragi osebi zaključili z, na primer, »ob tebi sem ...«? To pove vse, se strinjate?

2. »Povej mi še več«

To pomeni več kot to, da prisluhnete vsemu, kar se je partnerki oz. partnerju zgodilo tekom dneva, njenim/njegovim težavam oziroma izzivom. Pomeni, da poslušate, stvari vas zanimajo ter ste pripravljeni pomagati in podpirati.

3. »Tako veliko mi pomeniš«

S tem boste partnerki ali partnerju povedali, da je za vas na prvem mestu. Njeni ali njegovi občutki in težave, s katerimi se spopada, so za vas pomembni.

Zato, ko se vam bo zazdelo, da je vse (in vsi) pomembnejše od vaju, ji/mu povejte, kako veliko vam pomeni. To bo močno vplivalo na vajin odnos.

4. »Kako si – v resnici?«

Tudi to vprašanje odraža pripravljenost, da pogledamo pod površino in se ne zadovoljimo s klišejskim odgovorom. S tem boste sogovorniku dali dovoljenje, da vam pove, kaj se v resnici dogaja z njim, kako je z njegovim oziroma njenim življenjem, namesto da bi vam odgovoril z preprostim »v redu«.

Tako mu/ji boste dali znak, da je z vami lahko resnično sproščen/a, in čeprav nekateri domnevajo, da je v ljubezenskem odnos vedno tako, se motijo. Niso vsi partnerji tako zaupljivi in skrbni, s temi besedami in pripravljenostjo, da bi prisluhnili, pa ste lahko tudi vi med njimi.

Preverite: 3 stvari, s katerimi lahko takoj prenehate 

5. »Uživam ob tebi!«

Ta besedna zveza lahko v vsakdanje dogodke vnese lahkoto in čarobnost. Lahko jo izrečete po smehu, v katerega sta s partnerjem planila po nesporazumu, morda kot dodatno potrditev ljubezni med preživljanjem prijetnega večera, na težko pričakovanih počitnicah oziroma na zabavi, ko se imata še posebej lepo, ker sta skupaj.

S tem, ko boste svojo srečo usmerili na partnerja, mu/ji boste pokazali, da vas še dodatno osrečuje, ne glede na to, kje ste in kaj počnete.

Lahko pa mu/ji s tem tudi ljubeče izrazite zadovoljstvo med oziroma po ljubljenju, s čimer mu boste nedvomno pokazali, kakšno zadovoljstvo vam prinaša spolnost.

Preberite še:

In si poglejte VIDEO: Zakaj v resnici varamo? Govor, ki je namenjen vsem, ki ste kdaj ljubili

Sorodni članki

20 korakov do popolne zveze

Ali veste, kako negovati in utrjevati svojo partnersko in ljubezensko zvezo?

Pogoste napake, ki tudi najboljša razmerja spremenijo v slaba

Ne glede na to, kako trdno razmerje imate, lahko takšne napake zamajejo temelje in vas popeljejo v začaran krog prepirov. Preverite, česa v zvezi ne bi smel početi.

Se raziti ali ostati skupaj? 8 vprašanj, ki si jih morate zastaviti

Razmišljate o tem, da bi končali zvezo? Stažistka zakonske in družinske terapije Irena Košir vam svetuje, da si prej postavite naslednjih osem vprašanj. 
Izbor uredništva

Gremo na jesenski tekaški tabor!

Oktobra v sodelovanju z Akademskim atletskim društvom Slovan pripravljamo nepozaben tekaški konec tedna! Dobimo se v...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

8 skrivnosti nasmejanih in pozitivnih ljudi

Prava sreča in pozitivnost pride z vsakodnevnimi dejanji, z majhnimi koraki in z našo notranjo naravnanostjo. Ni lahek podvig, a je mogoč. Poglejmo si, kako. 
Več...

5 zmotnih prepričanj o zdravi prehrani športnikov

Toliko diet, modnih “prehranskih” muh in zdravih smernic preplavlja splet in družbena omrežja. Kako vedeti, kaj drži in kaj ne?
Več...

Zakaj nas sončna svetloba utrudi?

Poležavanje na ležalniku ob bazenu ne moremo ravno primerjati s HIIT treningom, a nas vseeno utrudi. Zakaj? 
Več...

Kakšno škodo vam povzroča visok krvni tlak? (+ kako ga odpraviti po naravni poti)

Visok krvni tlak je resno zdravstveno stanje, ki bi mu morali nameniti več pozornosti, saj v nekaterih primerih lahko resno ogroža življenje.
Več...

To so znaki, da vam primanjkuje vitamina B12

Nekateri znaki so povsem vsakdanji in bi jih morda pripisali le napornemu dnevu, v resnici pa bi jih morali zdraviti z zadostno količino vitamina B12. Prepoznate katerega od simptomov?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri