srce

Skoraj vsak ima na zalogi nekaj zgodb o koncu razmerja. Nikoli ni lepo, vendar lahko ob prekinitvi partnerju izkažete spoštovanje z osebnim pogovorom. Zagotovo pa ne uporabite teh 5 nasvetov, ki so jih na vas verjetno že preizkusili.

1. Prekinitev s sms sporočilom

Nekaterim se to morda zdi najboljša rešitev, saj ne želijo imeti nerodnega pogovora iz oči v oči, hkrati pa lahko pojasnijo samo to, kar želijo. Ostali to občutijo kot udarec v trebuh. Neosebno in neprimerno je še posebej, če osebo poznate že dalj časa. Dolgujete ji vsaj pojasnilo in pogovor. Sporočila so za strahopetce.

2. Duh

Tako rečemo koncu, pri katerem partner ignorira sporočila in klice, se ne odziva na pogovore in ne daje nikakršnih pojasnil. To je verjetno edina slabša možnost, ki jo lahko izberete namesto sms sporočila. Večina ljudi raje sliši, da v razmerju ne vidite več prihodnosti, kot da ne sliši ničesar več. V takem primeru tudi sami ne pošiljajte sporočil, saj oseba očitno ni vredna vašega časa.

3. Hiter »adijo«

Oseba vsaj zbere pogum za pogovor, ki pa se konča prej, kot bi si mislili. Razlog temu je lahko odločenost, ki ne dopušča nikakršnih pojasnil in vprašanj, ali pa strah pred nelagodno situacijo, ki jo želi čimprej zapustiti. Ob tem ne potrebujete vrniti tiste knjige, ki jo je pozabil/a pri vas.

4. Slaba časovna odločitev

Bi bilo bolje, če bi počakali vsaj tako dolgo, da minejo božični prazniki, morda še novo leto in valentinovo? Prestavljanje iz tedna v teden in iz meseca v mesec bo prineslo le slabo voljo in prepire. Če ne čutite več enako, to povejte ne glede na praznike in obletnice. Slej ko prej se bo zgodilo in vedno bo trenutek nepravi.

5. »Trenutno se dogaja toliko stvari ...«

To je posodobljena verzija »Nič nisi kriv/a, vse je na meni«. Pogosto je izrečeno iz strahu pred tem, da bi povedali svoje mnenje in imeli daljši pogovor. Lahko se trudite, da boste dobili pojasnilo, vendar vam morda ne bo nikoli uspelo.

Preberite tudi:

Sorodni članki

Ne prekinite razmerja, dokler se ne vprašate teh 6 stvari

Nihče ne začne razmerja z mislijo, da se bosta nekoč razšla. Vendar se vsak kdaj znajde v situaciji, ko so ovire prevelike in je edina možnost ta, da se zgodba zaključi in…

Zdrav način spoprijemanja z zavrnitvijo v ljubezni

Ob končanem razmerju nas pogosto oblijejo negativna čustva. Samozavest izpuhti, počutimo se razočarane. Vendar ni konec sveta! za dežjem vedno posije sonce in tudi tokrat je…

Se raziti ali ostati skupaj? 8 vprašanj, ki si jih morate zastaviti

Razmišljate o tem, da bi končali zvezo? Stažistka zakonske in družinske terapije Irena Košir vam svetuje, da si prej postavite naslednjih osem vprašanj. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri