par-nesporazum-pr

Pravijo, da kadar kdo reče 'oprosti' in res tako misli, ni težko odpustiti. Vendar je na koncu le odvisno od osebe, ki sprejema opravičilo  – ga bo v resnici sprejela ali …

Kako ugotoviti, ali vam je v resnici odpustil/a?

Tu je 5 znakov, da vam ni

1. Eden prvih znakov je komunikacija oz. pogovori. Spremenijo se. Prav tako klici – ti morda niso več tako pogosti kot prej ali pa se povsem prenehajo – in komunikacija prek sporočil.

2. Dvom ostane. Občutek boste imeli, da sumi in dvomi vse. Dvomi o vsakem vašem koraku.

3. Dejanja morda ne bodo tako očitna, a bo v zraku je še vedno čutiti hlad. Včasih pa bo oseba to zelo jasno pokazala - če ni več toplih objemov, komplimentov, iskreno izraženih čustev, potem opravičilo  ni delovalo.

4. Novo (staro) prijateljstvo. Včasih se tisti, ki ne more odpustiti, nasloni na koga drugega ali celo spozna novo osebo. In zdi se, kot da sta postala najboljša prijatelja.

5. V večini primerov se z opravičilom stvari umirijo. Če opažate, da dobesedno išče prepir, in to pogosto okoli stvari, ki nimajo prav nobenega pomena, potem ste lahko prepričani, da vam ni odpustil/a.

Čeprav je včasih težko odpustiti, je v resnici dobro za zdravje.

Študije so namreč dokazale, da so dolgotrajne zamere toksične in škodujejo našemu zdravju – telesnemu in duševnemu.

Odpuščanje po mnenju raziskovalcev pomaga znižati tveganje za srčni infarkt, zniža previsok krvni pritisk in zmanjša bolečino. Tudi pri anksioznosti, depresiji, nespečnosti in stresu pomaga. 

Preberite še:

 

 

 

 

Sorodni članki
None

Znate odpuščati?

Odpuščanje osvobaja. Ko nekomu nekaj odpustimo, se osvobodimo vezi z njim. Zamera je neprijetno čustveno stanje, še posebej, če je usmerjena proti najbližjim, saj človeku jemlje…

Kaj se zgodi, ko prekinete odnos z narcisom?

Ste se že kdaj znašli v odnosu z narcisom? Odnos z narcisom utrudi in zmede. Ko to spoznate in odnos prekinete, pa se lahko zgodi naslednje ...

Ali lahko odpustite?

Ključni pomen besede odpuščanje je 'pokriti, odvzeti, oprostiti in biti milosten'.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri