partner

Če zadnje čase čutite, da ste bolj nesrečni kot običajno, se razlog lahko skriva tudi v razmerju. Preverite, ali opazite katerega izmed naslednjih znakov.

Se prepoznate v katerem izmed naslednjih opozorilnih znakov?

Partner ima večjo odgovornost

Ne morete se spomniti, kdaj ste nazadnje sami izbrali, kaj bosta počela na zmenku. Vedno upoštevate partnerjeve želje, časa za izpolnjevanje vaših pa nikdar ne najdeta. Prav tako je oznanil, da bo načrtoval poletne počitnice in manjše stvari, kot na primer, kako bosta preživela prosti čas. Čutite, da vas zveza duši in ne dopusti, da bi uresničili svoje cilje ter se držali lastnih načel. Opomnite se, da ste sami gospodar svojega življenja, zato je čas, da ponovno prevzamete krmilo.

Vedno ima prav

Tudi takrat, ko oba vesta, da se moti. Če se prepiri kar vrstijo in se zmeraj izkaže, da je imel prav partner, je čas za resen pogovor. Razmerje ni tekma, v kateri mora zmagati, ampak dogodivščina, na katero sta se podala z obljubo, da se bosta podpirala in skupaj rasla. Kje sta izgubila rdečo nit?

Kritike

»Zakaj si kupil/a nov božični pulover, saj že tako nimaš denarja?« Skušate ugajati, a vsakokrat ko mislite, da ste ravnali prav, vas zasuje plaz kritik. Ne veste več, kam se obrniti in kaj storiti, da bo partner zadovoljen. Ustavite se in najprej razjasnite situacijo. Zakaj sorodna duša ne more najti lepe, vzpodbudne besede? Kaj je pravi razlog za vso negativnost? Kritike so jasen znak, da morata v zvezi nekaj stvari razjasniti in premisliti.

Ravnate se po partnerjevih navodilih

Opazili ste, da tudi najpreprostejše stvari, kot je kuhanje kosila, počnete po partnerjevih navodilih. Vaša naloga v razmerju ni služenje, ampak imate povsem enako odgovornost in pravico odločanja kot vaš/a izbranec/izbranka. Temu se ne odrecite in  ponovno pojasnite, da sta povsem enakovredna. Še vedno sta dva ločena posameznika s svojimi cilji in željami.

Partner vas skuša nadzirati

»Kdaj prideš domov?« je lahko nedolžno vprašanje, ki bo omogočilo lažje načrtovanje dogodkov ali oblika nadzora, ki ga partner izvaja nad vami. Nič ni narobe, če želi spoznati vaše prijatelje in ga zanima, s čim se ukvarjate v službi. To so dobri znaki, ki pomenijo, da mu je mar za vas. Ko pa opazite, da skuša prevzeti nadzor nad vašim življenjem, tega ne dopustite. Sami kreirate svoj vsakdanjik in sorodna duša bi morala biti tista, ki vas pri tem podpira.

Ne upošteva vaših želja pri večjih odločitvah

Kje bosta živela, ali bosta imela otroke in ali se bosta poročila so velika vprašanja, ki zahtevajo mnenja in premislek obeh. Ko vas partner iz tega izključi in sam skuša nadzorovati prihodnost, tega ne dopustite. Tudi vaša beseda šteje. Pojasnite mu, da ne boste živeli njegovega življenja, ampak načrtujete skupno prihodnost. Torej morata tudi velike odločitve sprejeti skupaj. Če se s tem ne bo strinjal, se morata resno pogovoriti.

Sorodni članki

Vas partner ljubi ali ponižuje?

Ljubezen je slepa, pravijo. Prav zaradi tega včasih spregledamo znake, ki kažejo na to, da partner z vami ne ravna, kot bi si zaslužili.

Oseba s takšnimi lastnostmi, si ne želi trdne zveze

Če se romantično zapletete z osebo, ki ima naslednje lastnosti, dobro premislite, ali želite razmerje nadaljevati.

15 opozorilnih znakov, ki jih v razmerju ne smete spregledati

Preden se v vajini zvezi pričnejo resne težave, vas bo na to opozorilo nekaj znakov, ki jim trenutno morda ne posvečate pozornosti. Veste, kakšni so?
Najbolj brane vsebine

4 načini, kako slišati sebe (in to ni meditacija)

Vsi lahko prisluhnemo svoji intuiciji, le naučiti se moramo prepoznati, kateri glas je pravi. 
Več...

Tako vam telo kaže, da slabo skrbite zase

Ste na sebi opazili katerega od naslednjih znakov?
Več...

Kakšno je najlepše darilo, ki ga lahko podarite zaposlenim?

Ne le izplačila božičnic in denarnih nagrad, nekateri slovenski delodajalci zaposlene v prazničnem decembru motivirajo tudi z darili, službenimi zabavami in različnimi programi za zaposlene in njihove družine. Kako pa vi obdarite svoje zaposlene in jih nagradite za dobro opravljeno delo v preteklem letu?
Več...

Kaj lahko vprašate partnerja namesto “Kako si?” - 20 vprašanj

Komunikacija je eden pomembnejših stebrov razmerja, zato poskrbite, da bo med vama tekla gladko.
Več...

8 skrivnosti ljudi, ki (skoraj) nikoli ne zbolijo

Saj veste, o kom govorimo? O tistem sodelavcu, ki v celem letu ni vzel niti enega prostega dneva zaradi bolezni in o prijatelju, ki se vedno izogne sezonskim virusom. Kako jim uspe?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri