partner

Če zadnje čase čutite, da ste bolj nesrečni kot običajno, se razlog lahko skriva tudi v razmerju. Preverite, ali opazite katerega izmed naslednjih znakov.

Se prepoznate v katerem izmed naslednjih opozorilnih znakov?

Partner ima večjo odgovornost

Ne morete se spomniti, kdaj ste nazadnje sami izbrali, kaj bosta počela na zmenku. Vedno upoštevate partnerjeve želje, časa za izpolnjevanje vaših pa nikdar ne najdeta. Prav tako je oznanil, da bo načrtoval poletne počitnice in manjše stvari, kot na primer, kako bosta preživela prosti čas. Čutite, da vas zveza duši in ne dopusti, da bi uresničili svoje cilje ter se držali lastnih načel. Opomnite se, da ste sami gospodar svojega življenja, zato je čas, da ponovno prevzamete krmilo.

Vedno ima prav

Tudi takrat, ko oba vesta, da se moti. Če se prepiri kar vrstijo in se zmeraj izkaže, da je imel prav partner, je čas za resen pogovor. Razmerje ni tekma, v kateri mora zmagati, ampak dogodivščina, na katero sta se podala z obljubo, da se bosta podpirala in skupaj rasla. Kje sta izgubila rdečo nit?

Kritike

»Zakaj si kupil/a nov božični pulover, saj že tako nimaš denarja?« Skušate ugajati, a vsakokrat ko mislite, da ste ravnali prav, vas zasuje plaz kritik. Ne veste več, kam se obrniti in kaj storiti, da bo partner zadovoljen. Ustavite se in najprej razjasnite situacijo. Zakaj sorodna duša ne more najti lepe, vzpodbudne besede? Kaj je pravi razlog za vso negativnost? Kritike so jasen znak, da morata v zvezi nekaj stvari razjasniti in premisliti.

Ravnate se po partnerjevih navodilih

Opazili ste, da tudi najpreprostejše stvari, kot je kuhanje kosila, počnete po partnerjevih navodilih. Vaša naloga v razmerju ni služenje, ampak imate povsem enako odgovornost in pravico odločanja kot vaš/a izbranec/izbranka. Temu se ne odrecite in  ponovno pojasnite, da sta povsem enakovredna. Še vedno sta dva ločena posameznika s svojimi cilji in željami.

Partner vas skuša nadzirati

»Kdaj prideš domov?« je lahko nedolžno vprašanje, ki bo omogočilo lažje načrtovanje dogodkov ali oblika nadzora, ki ga partner izvaja nad vami. Nič ni narobe, če želi spoznati vaše prijatelje in ga zanima, s čim se ukvarjate v službi. To so dobri znaki, ki pomenijo, da mu je mar za vas. Ko pa opazite, da skuša prevzeti nadzor nad vašim življenjem, tega ne dopustite. Sami kreirate svoj vsakdanjik in sorodna duša bi morala biti tista, ki vas pri tem podpira.

Ne upošteva vaših želja pri večjih odločitvah

Kje bosta živela, ali bosta imela otroke in ali se bosta poročila so velika vprašanja, ki zahtevajo mnenja in premislek obeh. Ko vas partner iz tega izključi in sam skuša nadzorovati prihodnost, tega ne dopustite. Tudi vaša beseda šteje. Pojasnite mu, da ne boste živeli njegovega življenja, ampak načrtujete skupno prihodnost. Torej morata tudi velike odločitve sprejeti skupaj. Če se s tem ne bo strinjal, se morata resno pogovoriti.

Sorodni članki

Vas partner ljubi ali ponižuje?

Ljubezen je slepa, pravijo. Prav zaradi tega včasih spregledamo znake, ki kažejo na to, da partner z vami ne ravna, kot bi si zaslužili.

Oseba s takšnimi lastnostmi, si ne želi trdne zveze

Če se romantično zapletete z osebo, ki ima naslednje lastnosti, dobro premislite, ali želite razmerje nadaljevati.

15 opozorilnih znakov, ki jih v razmerju ne smete spregledati

Preden se v vajini zvezi pričnejo resne težave, vas bo na to opozorilo nekaj znakov, ki jim trenutno morda ne posvečate pozornosti. Veste, kakšni so?
Izbor uredništva

Nagradni izziv: Spravite prebavo v red!

Prebava je eden od najpomembejših procesov v našem telesu, zato ima velik vpliv na naše počutje in zdravje. Že imate svojo...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

Kaj je eden od najpogostejših razlogov za razpad zveze?

Tokrat ne mislimo na varanje in nezaupanje, ampak na ...
Več...

Skrivnost hujšanja, o kateri nihče ne govori

"Bila sem ena tistih. Debeluška, ki so jo v šoli neprestano zbadali. Ena tistih, ki se je "skrivala" za širokimi in prevelikimi oblačili, celo v bazen nisem šla nikoli brez majce. Zdaj sem v precej boljši formi, vendar se moje učenje ne zaključi tukaj."
Več...

Ljudje, ki trpijo za hudo obliko depresije, želijo, da veste naslednje

Lahko si skušamo predstavljati, sočustvujemo in tolažimo osebo, ki trpi za hudo obliko depresije, nikoli pa ne moremo vedeti, kako se v resnici počuti.
Več...

Prihaja razstava Body World Vital: Telo na ogled od zunaj in znotraj

Na Gospodarsko razstavišče prihaja svetovna razstava Body Worlds Vital, ki bo v Ljubljani od 20. oktobra do 20. januarja prihodnje leto, vse dni v tednu od 9. do 20. ure.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri