profimedia-0323897307

Močne povezave imamo z ljudmi, ki nam pomagajo na naši poti osebne rasti. To so lahko ljudje, ki nas pozitivno motivirajo ali pa tisti, s katerimi se ne razumemo najbolje. Vsi nas učijo pomembnih lekcij. 

Poglejmo, kateri znaki kažejo, da imate z nekom močno povezavo:

1. Motivirajo in inspirirajo nas

To so ljudje, ki nas motivirajo k delu, k stvarem, ki bi jih morali početi, ki so v skladu z nami. S svojim življenjskim stilom vplivajo na nas, da tudi mi nekaj spremenimo. Spodbujajo nas, da postanemo boljši in nas inspirirajo, da je vse mogoče.

2. Učijo nas skozi bolečino

Niso pa vse lekcije vesele izkušnje in pozitivne inspiracije. Nekatere povezave z ljudmi se zgodijo zato, da nas vržejo iz cone udobja, nas izzovejo, da resnično postanemo pozorni nase in na vse, kar nosimo v sebi. To ni vedno lahek proces, a ga potrebujemo. Kadar prijazne besede in motivacije ne delujejo, pač potrebujemo bolečino.

3. Zmotijo našo rutino

Prav tako nekateri ljudje popolnoma pretresejo naše življenje kot smo ga poznali dotedaj in nas prisilijo, da na novo preučimo način, na katerega živimo. Zaradi njih vzpostavimo nove načine razmišljanja in delovanja. 

4. Pomagajo nam, da odpremo srce

V današnjem svetu se hitro zapremo, v veri, da bi se obvarovali pred bolečino. A da bi resnično lahko nadaljevali svojo pot osebne rasti in našli svojo dovršitev, moramo imeti odprto srce. Zato v življenje dobimo ljudi, ki nam pomagajo pri odpirajo našega ranjenjega srca.

5. Opominjajo nas na naše poslanstvo

Vsak od nas ima določeno poslanstvo, vlogo in nalogo v tem življenju. Težava je le, da ga lahko v tem kaotičnem življenju danes hitro pozabimo. Zato v življenju srečujemo ljudi, ki nas lahko spomnejo, kaj je naša vloga tukaj.

6. Pomagajo nam, da gremo naprej

Nekateri ljudje pridejo v naše življenje z namenom, da nam pomagajo pozdraviti našo bolečino iz preteklosti, da premagamo ovire, ki smo si jih postavili in gremo pogumno naprej.

consciousreminder.com 

Sorodni članki

Stvari, ki se jih naučimo iz najslabših situacij in največjih napak

Najboljše življenjske poduke potegnemo iz najslabših situacij in največjih napak.

Zakaj je lahko super, da ste se z nekom razšli?

Razhodi in prekinitve zvez bolijo. Zelo. Srčna bolečina je ena najmočnejših bolečin, ki se včasih zdi tako neznosna. A prav ta bolečina lahko postane tudi največji dar, če...

Kaj lahko naredite, ko ste kronično bolni kljub zdravi prehrani in gibanju?

Kaj lahko poleg prehrane in gibanja ohranja ali celo ogroža naše zdravje?

Izbor uredništva

Kaj nas pohodništvo uči o življenju?

Pohodništvo je odlična fizična aktivnost, ki povrh vsega ustvarja nepozabne spomine. Omogoča priložnosti, da se umirimo...

Več...

NAGRADNI KVIZ: Si prava oseba za brezstično kartico?

Uporaba brezstične kartice v Sloveniji nenehno narašča, saj vedno več ljudi to storitev prepoznava kot varno, enostavno, hitro...

Več...

5 pravil psihologije za enostavnejše življenje

Razumeti psihologijo ni tako preprosto. Pa vendar na njej temelji naše vedenje. Z vsako kretnjo sporočamo določene signale...

Več...

Najbolj brane vsebine

Top ideje za nepozaben jesenski izlet (pri nas in v okolici)

Nadpovprečno topla letošnja jesen je kot nalašč, da se, še preden jih pobeli sneg, odpravimo na izlet v katerega od najlepših slovenskih krajev. Za jesenski izlet priporočamo...
Več...

Ko najdete takšnega partnerja, ga ne izpustite iz rok

Pri iskanju osebe, s katero bomo preživeli vse življenje, vedno naletimo na vzpone in padce. Ko pa najdete nekoga, ki počne te stvari, ste lahko prepričani, da je to tisto pravo.
Več...

7 navad, ki nas postarajo

Sledi nekaj navad, ki jih moramo izločiti iz življenja, da zaustavimo ali omilimo proces staranja.
Več...

Obstaja nekaj, kar je pomembnejše od sreče

Sreče ni lahko začutiti. Ves čas jo imamo na dosegu roke, pa je ne znamo prijeti. Tudi okoli nas je toliko dražljajev, da si želimo vedno več, a je občutek sreče, zadovoljstva vedno krajši. Vendar obstaja nekaj, kar je še pomembnejše od sreče.
Več...

Kakšne spremembe se zgodijo, ko leto dni ne pijete alkohola?

Če se zavežete k odločitvi, da celo leto ne boste pili alkohola, boste kmalu pričeli opažati pozitivne spremembe. To ni nekaj, za kar boste prikrajšani, ampak nekaj, kar bo vaše življenje popeljalo na novo raven.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri