artem-bali-1078413-unsplash

Ko dopolnemo 30 let, obstaja veliko možnosti, da si vse bolj želimo živeti življenje s smislom. Prav tako si želimo tudi globlje povezave v odnosih, kot smo jih imeli v naših 20-ih. Strokovnjaki za odnose izpostavljajo 7 lastnosti, ki naj bi jih imel naš partner (ali mi sami), ko dopolni 30 let. 

Ko partner dopolni 30 let... 

1. Ima vsaj približno predstavo o tem, kdo je

Ko posameznik dopolni 30 let, naj bi vsaj približno razumel, kdo kot oseba je in kaj si v življenju želi.

V teh letih je dobro, da postajamo vse bolj zavestni samega sebe. Zavedamo se tudi svojih mankov oz. področji, na katerih moramo delati, da bi postali boljši. Prav tako pa se zavedamo svojih talentov, na katerih prav tako aktivno delamo, da maksimalno izkoristimo svoje potenciale. 

2. Ima že nekaj izkušnj z odnosi

Do 30-ih let, pravijo strokovnjaki, naj bi imeli vsaj nekaj izkušenj z daljšim razmerjem oz. z odnosi, v katerih smo se že marsikaj naučili tako o sebi kot o tem, kakšno delo predstavljajo odnosi. 

3. Je srečen tudi samski 

Ljudje, ki nikoli niso bili samski ali so bili vedno nesrečni, kadar so bili samski, bodo zelo verjetno posesivni in imeli težave z nadzorom v odnosih. Če želimo ustvariti zdrav in srečen odnos, potem moramo biti najprej srečni sami s seboj. Do 30. leta naj bi torej oseba bila sposobna uživati v svoji družbi. 

4. Brez težav se pogovarja o spolnosti 

Dobra spolnost ne pomeni le izkušenj in močne čustvene povezave, pač pa zahteva tudi odprtost in iskrenost v komunikaciji. V postelji je potrebna tako fizična kot čustvena povezava. Za to, da lahko zares izpolnemo tako svoje želje kot želje drugega in poglobimo intimnost, je nujno potrebna odprta komunikacija. 

5. Ima svoje življenje

Namen odnosov ni, da se stopimo en z drugim do te mere, da izgubimo svojo lastno identiteto. Ni potrebno, da smo ves čas skupaj. Vsak posameznik mora še vedno obdržati "svoje": karirero, prijatelje, zanimanja, hobije... Partner ne skrbi le za drugega, pač pa mora poskrbeti tudi zase. In partner v 30-ih letih pozna svoje vrednote ter jih reflektrira v svojem življenju. 

6. Je finančno neodvisen (ali se vsaj trudi)

Finance, oh, ta neromantični del odnosov. Bistvo pri denarju je, da po 30. letu partner aktivno deluje na finančnem področju in morebitnih finančnih težav ne ignorira. Finančna neodvisnost je znak zrelosti. Pri 30. letih morda nimamo vsega še povsem urejenega, a vendar smo prevzeli odgovornost sami zase in delujemo na tem. 

7. Se veseli življenja

Na koncu dneva pa si vsakdo želi biti z nekom, ki se veseli vsakega dneva življenja. Ne le, da se veseli prihodnosti in dneva, ko se bosta presilila v hišo, pač pa tudi današnje skupne večerje, izleta v hribe za vikend ali jutranjega objema. 

Če je vaš partner ves čas na kavču brez hobijev in interesov, ta energija postane nalezljiva in ustvarja negativni domino efekt v vašem življenju. Če ima entuziazem in si želi poskusiti nove stvari ter iskati nove priložnosti, potem ne bo nikoli monotono ali dolgočasno. Bistvo je, da drug drgugega motivirata in si pomagata. 

Entuziazem in vključenost sta ključa do globloko povezanega, strastnega in vznemerljivega odnosa. 

huffpost.com

Poglejte si še: 

Sorodni članki
Ostanite srečni brez nepravih misli

Če želite, da se vaš odnos obdrži, ne počnite teh 5 stvari

Razmerje morda uničujete popolnoma pasivno, z mislimi, z igricami, z dejanji, za katere predvidevate, da v bistvu razmerje utrjujejo. Izognite se tem petim pastem za bolj srečno...

Zakaj je nujno, da z bivšimi partnerji prekinemo vse stike?

Psihologi pravijo, da je vsaj šest razlogov, zakaj moramo prekiniti vse stike z bivšimi partnerji.

6. Sensa vikend: Samozaupanje je temelj!

Kdor dvomi, ne bo dosegel ničesar. Zato mora človek razvijati zaupanje. Brez zaupanja vase ne morete biti srečni. Bivati polno je mogoče le na temeljih samozavesti. Le samozavesten človek lahko...
Izbor uredništva

Nagradni izziv: Spravite prebavo v red!

Prebava je eden od najpomembejših procesov v našem telesu, zato ima velik vpliv na naše počutje in zdravje. Že imate svojo...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

Skrivnost hujšanja, o kateri nihče ne govori

"Bila sem ena tistih. Debeluška, ki so jo v šoli neprestano zbadali. Ena tistih, ki se je "skrivala" za širokimi in prevelikimi oblačili, celo v bazen nisem šla nikoli brez majce. Zdaj sem v precej boljši formi, vendar se moje učenje ne zaključi tukaj."
Več...

Ljudje, ki trpijo za hudo obliko depresije, želijo, da veste naslednje

Lahko si skušamo predstavljati, sočustvujemo in tolažimo osebo, ki trpi za hudo obliko depresije, nikoli pa ne moremo vedeti, kako se v resnici počuti.
Več...

Prihaja razstava Body World Vital: Telo na ogled od zunaj in znotraj

Na Gospodarsko razstavišče prihaja svetovna razstava Body Worlds Vital, ki bo v Ljubljani od 20. oktobra do 20. januarja prihodnje leto, vse dni v tednu od 9. do 20. ure.
Več...

Odlične ideje za jesensko-zimske izlete v Avstrijo

Sprehod po enem od avstrijskih mest ali prvo smučanje. Zagotovo boste našli idejo za vaš naslednji izlet preko meje. 
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri