artem-bali-1078413-unsplash

Ko dopolnemo 30 let, obstaja veliko možnosti, da si vse bolj želimo živeti življenje s smislom. Prav tako si želimo tudi globlje povezave v odnosih, kot smo jih imeli v naših 20-ih. Strokovnjaki za odnose izpostavljajo 7 lastnosti, ki naj bi jih imel naš partner (ali mi sami), ko dopolni 30 let. 

Ko partner dopolni 30 let... 

1. Ima vsaj približno predstavo o tem, kdo je

Ko posameznik dopolni 30 let, naj bi vsaj približno razumel, kdo kot oseba je in kaj si v življenju želi.

V teh letih je dobro, da postajamo vse bolj zavestni samega sebe. Zavedamo se tudi svojih mankov oz. področji, na katerih moramo delati, da bi postali boljši. Prav tako pa se zavedamo svojih talentov, na katerih prav tako aktivno delamo, da maksimalno izkoristimo svoje potenciale. 

2. Ima že nekaj izkušnj z odnosi

Do 30-ih let, pravijo strokovnjaki, naj bi imeli vsaj nekaj izkušenj z daljšim razmerjem oz. z odnosi, v katerih smo se že marsikaj naučili tako o sebi kot o tem, kakšno delo predstavljajo odnosi. 

3. Je srečen tudi samski 

Ljudje, ki nikoli niso bili samski ali so bili vedno nesrečni, kadar so bili samski, bodo zelo verjetno posesivni in imeli težave z nadzorom v odnosih. Če želimo ustvariti zdrav in srečen odnos, potem moramo biti najprej srečni sami s seboj. Do 30. leta naj bi torej oseba bila sposobna uživati v svoji družbi. 

4. Brez težav se pogovarja o spolnosti 

Dobra spolnost ne pomeni le izkušenj in močne čustvene povezave, pač pa zahteva tudi odprtost in iskrenost v komunikaciji. V postelji je potrebna tako fizična kot čustvena povezava. Za to, da lahko zares izpolnemo tako svoje želje kot želje drugega in poglobimo intimnost, je nujno potrebna odprta komunikacija. 

5. Ima svoje življenje

Namen odnosov ni, da se stopimo en z drugim do te mere, da izgubimo svojo lastno identiteto. Ni potrebno, da smo ves čas skupaj. Vsak posameznik mora še vedno obdržati "svoje": karirero, prijatelje, zanimanja, hobije... Partner ne skrbi le za drugega, pač pa mora poskrbeti tudi zase. In partner v 30-ih letih pozna svoje vrednote ter jih reflektrira v svojem življenju. 

6. Je finančno neodvisen (ali se vsaj trudi)

Finance, oh, ta neromantični del odnosov. Bistvo pri denarju je, da po 30. letu partner aktivno deluje na finančnem področju in morebitnih finančnih težav ne ignorira. Finančna neodvisnost je znak zrelosti. Pri 30. letih morda nimamo vsega še povsem urejenega, a vendar smo prevzeli odgovornost sami zase in delujemo na tem. 

7. Se veseli življenja

Na koncu dneva pa si vsakdo želi biti z nekom, ki se veseli vsakega dneva življenja. Ne le, da se veseli prihodnosti in dneva, ko se bosta presilila v hišo, pač pa tudi današnje skupne večerje, izleta v hribe za vikend ali jutranjega objema. 

Če je vaš partner ves čas na kavču brez hobijev in interesov, ta energija postane nalezljiva in ustvarja negativni domino efekt v vašem življenju. Če ima entuziazem in si želi poskusiti nove stvari ter iskati nove priložnosti, potem ne bo nikoli monotono ali dolgočasno. Bistvo je, da drug drgugega motivirata in si pomagata. 

Entuziazem in vključenost sta ključa do globloko povezanega, strastnega in vznemerljivega odnosa. 

huffpost.com

Poglejte si še: 

Sorodni članki
Ostanite srečni brez nepravih misli

Če želite, da se vaš odnos obdrži, ne počnite teh 5 stvari

Razmerje morda uničujete popolnoma pasivno, z mislimi, z igricami, z dejanji, za katere predvidevate, da v bistvu razmerje utrjujejo. Izognite se tem petim pastem za bolj srečno...

Zakaj je nujno, da z bivšimi partnerji prekinemo vse stike?

Psihologi pravijo, da je vsaj šest razlogov, zakaj moramo prekiniti vse stike z bivšimi partnerji.

Kaj je eden od najpogostejših razlogov za razpad zveze?

Tokrat ne mislimo na varanje in nezaupanje, ampak na ...
Najbolj brane vsebine

4 načini, kako slišati sebe (in to ni meditacija)

Vsi lahko prisluhnemo svoji intuiciji, le naučiti se moramo prepoznati, kateri glas je pravi. 
Več...

Tako vam telo kaže, da slabo skrbite zase

Ste na sebi opazili katerega od naslednjih znakov?
Več...

Kaj lahko vprašate partnerja namesto “Kako si?” - 20 vprašanj

Komunikacija je eden pomembnejših stebrov razmerja, zato poskrbite, da bo med vama tekla gladko.
Več...

8 skrivnosti ljudi, ki (skoraj) nikoli ne zbolijo

Saj veste, o kom govorimo? O tistem sodelavcu, ki v celem letu ni vzel niti enega prostega dneva zaradi bolezni in o prijatelju, ki se vedno izogne sezonskim virusom. Kako jim uspe?
Več...

Cimet - top začimba, ki nas zdravi

Nekoč izredno cenjena začimba danes postaja priljubljeni pripomoček v boju proti raznim tegobam, ki se tičejo zdravja in lepote. Preberite, na kakšne načine lahko uporabite cimet.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri