par

Razmerje ni nekaj, kar zgradiš in pustiš, da traja večno. Potrebna so nenehna prizadevanja, negovanje, sklepanje kompromisov, popuščanje … Da še bolj utrdita zvezo in poglobita odnos, upoštevajta naslednje nasvete.

  • Sproščeno se pogovarjajta. Kdaj sta se nazadnje samo pogovarjala, brez podlage televizije ali piskanja pametnih telefonov? Vzemita si čas drug za drugega in govorita o čemerkoli. Povejta si o službi, prijateljih, družini, ciljih, prihodnosti … Ne zanemarita komunikacije.

  • Poiščita si skupno aktivnost. Tako kot je pomembno, da nekaj časa še vedno preživita ločeno in počneta stvari, ki vaju veselijo, morata kaj početi tudi skupaj. Preizkusita se v športu, kuhanju, ustvarjanju, petju … Nikoli ne vesta, kaj novega bosta vzljubila.

  • Podoživita prve zmenke. Pomislita na srečanja, ki sta jih imela čisto na začetku zveze. Kaj sta počela? Prižgita iskrice z obiskovanjem krajev, kjer sta se objemala kot sveže zaljubljen par, obudita večere ob čaju, pojdita v kino. Tako se bosta ponovno zaljubila in opomnila, zakaj sta na samem začetku hotela postati par.

  • Pozanimajta se o aktivnostih, ki vaju veselijo. Ko se partner naslednjič odpravi na plavanje, pojdite z njim. Glejte ga, ko bo v svojem elementu pometel s konkurenco in ga spodbujajte. Partner vam bo hvaležen, da ste si vzeli čas in prišli, tudi če vas njegov hobi morda ne zanima.

  • Počitnikujta, privoščita si izlet ali odpotujta. Odpravita se skupaj na večdnevni oddih, kjer se bosta zbližala in si delila izkušnje v drugačnem okolju. Občutek globje povezanosti lahko traja tudi do meseca dni po tem, ko se vrneta domov. Že krajši oddih bo blagodejno koristil vajini zvezi.

  • Presenečajta se. Izkazujta si naklonjenost s presenečenji, ki so lahko že majhna dejanja. Privoščita si piknik na travniku, prižgita sveče in stanovanje posipajta z rožnimi listi, skuhajta najljubšo jed, kupita karte za predstavo, ki sta si jo hotela ogledati. Potrudita se drug za drugega.

  • Ne zapadita v rutino. Ne v takšno, v kateri se bosta začela dolgočasiti. Vedno si zastavljajta nove izziva in poskušajta kaj drugega. Ohranita najljubša mesta za zmenek ali torkove filmske večere, a ne pozabita včasih začiniti vsakdana z novostmi.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

5 stvari, ki bi jih vsak par moral narediti skupaj (najmanj enkrat!)

Čeprav je pomembno, da tudi v razmerju ostanete samostojni in si vzamete čas zase, je tu nekaj stvari, ki bi jih s partnerjem morala narediti skupaj. Večkrat, kot se jih lotita…

8 nasvetov s katerimi se bosta ponovno zaljubila

Tudi, če sta še vedno zaljubljena, vedno obstajajo načini, da ogenj ljubezni zagori še močneje. Spomnite se, kje sta se prvič srečala, skupaj poglejta stare fotografije in…

Kako obnoviti krhko razmerje?

Ko v razmerju postane napeto in se zdi, da imata vse več problemov, se spomnita teh nasvetov, ki vama pomagajo obnoviti odnos.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri