kuhinja

Če se pogosto znajdeta v naslednjih situacijah, se je vajin odnos pričel krhati. Se prebijata skozi katero od naslednjih stvari?

“Ko bi vsaj bilo …”

Ne slepimo se, razmerja nikoli niso samo cvetoča in jih moramo včasih zakrpati. Vendar obdobje prestanemo in se spet veselimo lepih trenutkov. Kadar pa nenehno čutite, da vajin odnos potrebuje izboljšave in ne nehate ponavljati fraze, “ko bi bilo vsaj tako, potem bi bilo vse bolje”,  to ni le začasno. Vajina zveza drvi v prepad, in če ne bosta takoj ukrepala, se verjetno ne bo končalo lepo. Pogovorita se in ugotovita, kaj bi zares potrebovala, da bi bila skupaj ponovno srečna.

Pričakujete, da se bo partner zelo spremenil

Skupaj sta že toliko časa, da ste si pričeli predstavljati skupno prihodnost, vendar bi se partner moral korenito spremeniti, da bi zadostil vašim kriterijem. Pa je to pravično? Na začetku vam je bil všeč prav takšen, kot je, sedaj pa vas na njem moti skoraj vse. Ne morete zahtevati, da oseba spremeni svojo osebnost le zato, da vam bo bolj ustrezala. Morali se boste prilagoditi ali razmisliti, kako se bo vajin odnos nadaljeval.

Občutek imate, da vas partner ne razume

Nihče vas ne more razumeti v čisto vseh situacijah, lahko pa izkaže empatijo in skuša pomagati po svojih močeh. Nič ni narobe, če včasih čutite, da vas partner v določenem primeru ne razume. Problem nastane, ko se tako počutite ves čas in zaradi tega partnerju zaupate vedno manj stvari. Kmalu se ne bosta več pogovarjala o tem, kakšen dan sta imela in ali imata kakšne težave, pomanjkanje komunikacije pa na zvezo nima dobrega učinka.

Opravičujete se za svoja dejanja

Zalotili ste se ob opravičevanju, ker torkove večere preživljate v telovadnici ob vašem priljubljenem športu. Ali pa ker ste se dobili s prijateljem, namesto da bi večer preživeli s partnerjem. Bi se zares morali opravičevati zato, ker ste takšni, kot ste in se ne pretvarjate? Nikakor. Partnerja ne bi smela opustiti svojih hobijev in stvari, ki jih imata rada. Morala bi se uskladiti in ob vsem tem najti tudi čas zanju ter poiskati nekaj, kar lahko počneta skupaj.

Čas s partnerjem vas izčrpa

Bilo naj bi tako, da bi v razmerje veliko dali in še več dobili, vam pa se zdi, da neprenehoma vlagate čas in pozornost, v zameno pa ne dobite ničesar. To bo slej ko prej zanetilo prepir, in če težav ne rešite sproti, jim bosta kasneje še težje kos. Izrazite svoje pomisleke in povejte, česa si želite. Pogosto je težava le v tem, da mora eden od partnerjev drugemu povedati, kaj dela narobe in kaj bi moral narediti.

Veliko se prepirata, in to na napačen način

Ali obstaja pravilen način prepiranja? Seveda. Obe osebi bi morali drug drugemu prisluhniti in povedati svoje mnenje ter hkrati spoštovati nasprotnega. To ni lahko, še posebej takrat, ko ste zelo jezni. Zato je morda najbolje, da si s partnerjem vzameta nekaj trenutkov (ur ali en dan) za pomiritev in se nato pogovorita. Žaljivke, ki jih izgovorita, hudo prizadenejo in jih ne moreta več vzeti nazaj.

Preverite tudi: 

Sorodni članki

Kako veste, da se odnos s partnerjem krha?

Ko se odnos s partnerjem prične krhati, boste opazili nekatere znake, ki nakazujejo, da razmerje ni več tako trdno, kot je bilo nekoč.

14 znakov, da je varno odpustiti partnerjevo nezvestobo

Prevaral/a vas je. Niste pričakovali, mogoče ste sumili, predvidevali … A se je zgodilo. Odpustiti ali pustiti? Če prepoznate teh 14 znakov, so možnosti, da popravite zvezo, kar...

Stvari, ki se jih naučimo iz razmerij, ki ne uspejo

Kolikor je pomlad ugodna za sveže parčke, ki se v sožitju prebujanja narave najdejo v svoji lastni brsteči ljubezni, je obenem pomlad tudi precej uničujoča za obstoječe, dolgoletne...
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

7 vprašanj, ki si jih zastavite, če težko zaspite

Vsak večer ista zgodba – pred televizorjem ali ob knjigi začnete kinkati. Včasih vas preko dneva nakopičena utrujenost ujame že pri večerji. Odpravite se v posteljo … In potem ste nenadoma popolnoma budni.
Več...

5 stvari, ki jih morate vedeti, če bi radi hitro shujšali

Na trgu je ogromno izdelkov, ki pri preoblikovanju telesa obljubljajo takojšnje rezultate. In potem so tu še hitre, predvsem pa stroge diete. Pa je res mogoče zdravo izgubiti konkretno količino kilogramov v zelo kratkem času in potem to težo tudi obrdžati?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri