zenska

Vsi ljudje, ki nam v življenju prekrižajo pot, niso prišli za to, da bi bili najboljši prijatelji. Od nekaterih se moramo česa naučiti, drugi nas spomnijo na dragocenosti, ki jih imamo. Najdejo pa se tudi takšni, ki rušijo odnos, ki ga skušamo vzpostaviti.

Če pogosto opažate naslednje znake, je najbolje, da prijateljstvu pomahate v slovo.

Vztrajate samo zato, ker sta prijatelja že dolga leta. Bila sta zelo dobra prijatelja, ki drug o drugem vesta vse. Nenehno sta tičala skupaj in škoda bi bilo zavreči vse, kar sta doživela, kajne? Če je to edini argument, zaradi katerega vajin odnos še ni razpadel, je čas, da se odpravite v drugo smer. Lepi spomini bodo ostali za vedno, vendar če z osebo nimata nič več skupnega, se ne trudita s prisiljenim druženjem.

Namesto, da bi se prijatelj veselil vaših uspehov, je na vas ljubosumen. To lahko opazite v nenehnih kritikah, kaj bi lahko naredili drugače in v čem je oseba boljša od vas. Ne morete se spomniti, kdaj ste nazadnje slišali preprosto pohvalo za opravljeno delo. Izpodbijanje samozavesti in nenehno tekmovanje ne bi smele biti lastnosti najboljših prijateljev.

V odnosu se trudite le vi. Medtem ko vam ni vseeno, kako se razvija vajin odnos, se zdi, da prijatelja to ne zanima preveč. Predlogi za izlete in druženje vedno pridejo iz vaše strani, druga oseba pa se nikoli ne potrudi česa organizirati. Občutek imate, da je vsa teža na vaših ramenih. Odnos morata sestavljati dve osebi, ki se trudita poglobiti vez, tukaj pa ste v enačbi sami.

Ne počutite se več dovolj sproščeno, da bi prijatelju zaupali vse, kar vas muči. Kar naenkrat se bojite obsojanja in od te osebe ne pričakujete več razumevanja. Pravi prijatelji bi vas morali spodbujati, poslušati in z vami sočustvovati. Ob njih ni potrebno nositi maske ali skrivati čustev. Vedno jim lahko zaupate in se nanje zanesete.

Ne postajate boljša oseba. Ste opazili, da v družbi določenega prijatelja vedno opravljate, ste nevoščljivi in se znašate nad drugimi? Nekateri lahko na nas vplivajo tudi tako, pa tega sploh ne opazimo. Če se vaše vedenje v družbi prijatelja zelo spremeni (na slabše), je čas, da ukrepate. Prijatelji bi iz nas morali potegniti najboljše, kar imamo. Izognite se negativnim vplivom, ki vas ne bodo pripeljali daleč.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

Se nahajate v toksičnem prijateljstvu?

Ko se vam zdi, da prijatelj ni več oseba, na katero se lahko zanesete in ji zaupate …

V teh primerih je končati prijateljstvo povsem pravilna odločitev

Najboljši prijatelji ostanejo za vedno. Z njimi si lahko predstavljamo visoko starost, njim zaupamo in z njimi ustvarimo najlepše trenutke v življenju. Kdaj pa je povsem pravilno…

Zato morate negovati odnose z najboljšimi prijatelji

Da so najboljši prijatelji nekaj posebnega, se zavemo predvsem takrat, ko imamo težave ali potrebujemo nekoga, ki nam bo prisluhnil. Na koga bi se obrnili? Na najboljšega prijatelja…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri