par

Je pametno znova začeti nekaj, kar ste v preteklosti končali in naj bi pustili za seboj? Včasih se nova priložnost dobro izteče, preden pa se vrnete v objem bivšega, preverite, kaj morata najprej storiti.

Odnos zagotovo ne bo preprost, saj sta skupaj preživela že veliko padcev in zmag. Če pa sta oba pripravljena začeti znova, se nujno posvetita tem stvarem:

Vrnita se na konec in se prepričajta, da razlog za razhod zagotovo ni več problem. Opomnita se, zakaj sta sploh pričela razmišljati o prekinitvi odnosa. Sta to že razčistila ali bo potrebnega še nekaj dela? Bi morala kaj popraviti, preden si lahko spet rečeta par? Poleg tega si morata obljubiti, da v sporih ne bosta pogrevala starih zadev in si očitala, kdo je prekinil s kom, saj v tem primeru nima smisla začeti skupne poti.

Razčistita vse, kar vaju še vedno moti. Preden se začnejo nabirati nove težave (ki jih obvezno rešujta sproti!), se pogovorita o tistih, s katerimi se še nista sprijaznila. Zaključita jih in pustita v preteklosti. K njim se ne bosta več vračala, saj ni pravično do vaju, da omenjata “stare grehe”.

Povejta si, kaj vaju najbolj skrbi. Zagotovo imata pomisleke pred tem, da bi obnovila zvezo, zato si brez obsojanja zaupajta strahove in jih skušajta odpraviti. Oba se bosta morala potruditi, da bosta drug pri drugem spet pridobila zaupanje, ki je ena od najvažnejših stvari v zvezi. Bodita pripravljena na to, da bosta pri sebi kaj izboljšala ali se česa odvadila in ponovno zastavila skupne cilje.

Delajta majhne korake. Nič ni narobe, če se odločita, da se bosta nekaj časa zgolj družila ob skodelicah kave, v kinu ali na sprehodih. Bolje je stopati počasi, kot se zaleteti v obnovljen odnos in ponovno ugotoviti, da nimata dovolj skupnega. Dovolita si dihati in ne sprejemajta večjih odločitev, dokler ne bosta oba pripravljena nanje. Takoj ne bosta morala začeti, kjer sta ostala takrat, ko sta bila še srečna. Lahko pa vsak dan znova delata na tem in se počasi približujeta tistemu, kar sta nekoč že imela.

Sorodni članki

Če sta se razšla iz teh razlogov, lahko zvezo ponovno obnovita

Včasih je situacija nepopravljiva in razmerje ne bi nikoli več delovalo tako, kot je prej. Ko se razideta zaradi nepravih razlogov, pa bi lahko spet imela skupno prihodnost.

Stvari, ki se jih naučimo iz razmerij, ki ne uspejo

Kolikor je pomlad ugodna za sveže parčke, ki se v sožitju prebujanja narave najdejo v svoji lastni brsteči ljubezni, je obenem pomlad tudi precej uničujoča za obstoječe, dolgoletne...

Kako v 20 korakih preboleti bivšega partnerja

Kakršnakoli prekinitev zveze je boleča. Tudi če se razideta prijateljsko in si obljubita, da bosta ostala v dobrih odnosih, se pod površjem skrivajo nakopičena čustva. Enako...
Izbor uredništva

Gremo na jesenski tekaški tabor!

Oktobra v sodelovanju z Akademskim atletskim društvom Slovan pripravljamo nepozaben tekaški konec tedna! Dobimo se v...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

8 skrivnosti nasmejanih in pozitivnih ljudi

Prava sreča in pozitivnost pride z vsakodnevnimi dejanji, z majhnimi koraki in z našo notranjo naravnanostjo. Ni lahek podvig, a je mogoč. Poglejmo si, kako. 
Več...

5 zmotnih prepričanj o zdravi prehrani športnikov

Toliko diet, modnih “prehranskih” muh in zdravih smernic preplavlja splet in družbena omrežja. Kako vedeti, kaj drži in kaj ne?
Več...

Zakaj nas sončna svetloba utrudi?

Poležavanje na ležalniku ob bazenu ne moremo ravno primerjati s HIIT treningom, a nas vseeno utrudi. Zakaj? 
Več...

Kakšno škodo vam povzroča visok krvni tlak? (+ kako ga odpraviti po naravni poti)

Visok krvni tlak je resno zdravstveno stanje, ki bi mu morali nameniti več pozornosti, saj v nekaterih primerih lahko resno ogroža življenje.
Več...

To so znaki, da vam primanjkuje vitamina B12

Nekateri znaki so povsem vsakdanji in bi jih morda pripisali le napornemu dnevu, v resnici pa bi jih morali zdraviti z zadostno količino vitamina B12. Prepoznate katerega od simptomov?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri