par

Je pametno znova začeti nekaj, kar ste v preteklosti končali in naj bi pustili za seboj? Včasih se nova priložnost dobro izteče, preden pa se vrnete v objem bivšega, preverite, kaj morata najprej storiti.

Odnos zagotovo ne bo preprost, saj sta skupaj preživela že veliko padcev in zmag. Če pa sta oba pripravljena začeti znova, se nujno posvetita tem stvarem:

Vrnita se na konec in se prepričajta, da razlog za razhod zagotovo ni več problem. Opomnita se, zakaj sta sploh pričela razmišljati o prekinitvi odnosa. Sta to že razčistila ali bo potrebnega še nekaj dela? Bi morala kaj popraviti, preden si lahko spet rečeta par? Poleg tega si morata obljubiti, da v sporih ne bosta pogrevala starih zadev in si očitala, kdo je prekinil s kom, saj v tem primeru nima smisla začeti skupne poti.

Razčistita vse, kar vaju še vedno moti. Preden se začnejo nabirati nove težave (ki jih obvezno rešujta sproti!), se pogovorita o tistih, s katerimi se še nista sprijaznila. Zaključita jih in pustita v preteklosti. K njim se ne bosta več vračala, saj ni pravično do vaju, da omenjata “stare grehe”.

Povejta si, kaj vaju najbolj skrbi. Zagotovo imata pomisleke pred tem, da bi obnovila zvezo, zato si brez obsojanja zaupajta strahove in jih skušajta odpraviti. Oba se bosta morala potruditi, da bosta drug pri drugem spet pridobila zaupanje, ki je ena od najvažnejših stvari v zvezi. Bodita pripravljena na to, da bosta pri sebi kaj izboljšala ali se česa odvadila in ponovno zastavila skupne cilje.

Delajta majhne korake. Nič ni narobe, če se odločita, da se bosta nekaj časa zgolj družila ob skodelicah kave, v kinu ali na sprehodih. Bolje je stopati počasi, kot se zaleteti v obnovljen odnos in ponovno ugotoviti, da nimata dovolj skupnega. Dovolita si dihati in ne sprejemajta večjih odločitev, dokler ne bosta oba pripravljena nanje. Takoj ne bosta morala začeti, kjer sta ostala takrat, ko sta bila še srečna. Lahko pa vsak dan znova delata na tem in se počasi približujeta tistemu, kar sta nekoč že imela.

Sorodni članki

Če sta se razšla iz teh razlogov, lahko zvezo ponovno obnovita

Včasih je situacija nepopravljiva in razmerje ne bi nikoli več delovalo tako, kot je prej. Ko se razideta zaradi nepravih razlogov, pa bi lahko spet imela skupno prihodnost.

Te stvari še vedno (nezavedno) počnete, ker pogrešate bivšega

Razpad zveze nikoli ni lahek, ne glede na to, v kakšnih okoliščinah se razideta. Če si partnerja še vedno želite nazaj, to kažete z nekaterimi dejanji, ki se jih morda sploh...

Naj travme iz preteklih razmerij ne pokvarijo vajinega odnosa

Včasih je določene izkušnje težko pustiti v preteklosti.
Najbolj brane vsebine

Samo najboljši prijatelji se lahko pohvalijo s temi 4 lastnostmi

Zakaj je vaš najboljši prijatelj tako poseben in zakaj ravno z njim preživite toliko časa? Verjetno zato, ker ga odlikujejo naslednje lastnosti, zaradi katerih se počutite ljubljeno in sprejeto.
Več...

5 idej za nepozaben vikend izlet

Pet izletniških navdihov za vse, ki radi raziskujete tudi kotičke čez mejo. Avstrijska Koroška namreč ponuja obilo užitkov v vseh letnih časih. In za vaskega se najde nekaj.
Več...

10 učinkovitih načinov, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Ne boste se je znebili samo s prehrano ali samo z vadbo. Potrebujete kombinacijo vseh pomembnih dejavnikov.
Več...

TEH 5 stvari vsak dan naredijo najsrečnejši ljudje na svetu (presenetilo vas bo!)

Bi rekli, da ste v življenju srečni? Morda spremenite mišljenje ob besedah avtorjev, ki o sreči pravijo takole …
Več...

Za sladkosnede: Zdrava čokoladna torta (brez moke, masla in dodanega sladkorja)

Je čokoladna torta sploh lahko zdrava? Je, če jo naredite po naslednjem receptu.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri