10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kako ohraniti zvezo?

29. 1. 2004

Ste končno našli žensko, za katero bi potovali na konec sveta? Kako delujejo zveze, če se stiskate le za konec tedna.

Naslednji dopust

vam lahko vse obrne na glavo! Vam in lepi neznanki! Potem ko jo boste bolje spoznali, boste ugotovili dvoje: 1. Zaljubljeni ste.

2. 90-60-90 niso njene mere, temveč razdalje med posameznimi odseki avtocest, ki vaju ločujejo. Če potegnete črto in preračunate, dobite: 2 človeka, 1 razmerje na razdalji več sto kilometrov in nič pojma, kako se bo razpletlo. Še ne . .

Nenehna poslavljanja

Nedelja. Že spet nedelja? In zdi se vam, da se samo poslavljata! Sedmi dan v tednu je konec sveta, zadnje prehranjevanje pa kot zadnja večerja.

Če se lahko časovno uskladita in nista drug od drugega tako zelo oddaljena, poskusite z odhodi ob ponedeljkih zjutraj. Mogoče ima direktor posluh za ranjeno srce in boste tisto urico zjutraj nadomestili po uradnih urah.

Če je brez posluha, boste pač morali iz objema zelo zgodaj, ampak tudi to ima pozitivno plat:

v nedeljo ne boste razmišljali o slovesu, vajina bo še ena noč in ob poslavljanju bosta že sredi naslednjega tedna.

Izognite se neskončnemu poslavljanju in naredite kot pri obližu: en dva tri! Res boli, vendar bolečina ne traja tako dolgo.

Pred slovesom se dogovorita za naslednje srečanje. Le tako boste lahko do naslednjega srečanja šteli dneve, ure, minute. To vas bo potolažilo.

Pogosto se obdarujta, kajti darilca bodo spominjala na ljubljenega/ljubljeno. Namig: presenečenje pošljite po pošti že v petek, tako bo v ponedeljek v nabiralniku . .

Ko pride hrepenenje

Ste visoko nad oblaki, ne zaradi zaljubljenosti, ampak v letalu na poti domov. Slovo ni daleč, vendar hrepenenje narašča in cmok je že v grlu. Želite se vrniti, vendar kako? Skok iz letala je tvegan (zamudili ste tisti del serije, v katerem je McGyver izdelal padalo iz plastičnega lončka) in zdaj razočarano opazujete kozarček s kavo in tuhtate.

Zakopljite se v delo. Raziskave so pokazale, da so ljudje, ki gojijo zvezo na daljavo in se vidijo za konec tedna, zelo uspešni delavci.

Pomaga, e če se zaposlite - zakopljite se v delo!

Mnogim je huje, če gre partner domov, medtem ko sami ostanejo v istem kraju. Če čutite tako, potem ugriznite v kislo jabolko in vi potujte večkrat.

Če se rada vohata, potem zamenjajta majice, v katerih spita – razen če ne nosita majic, ker je pod odejo prevroče . . Vonj partnerja vsaj nekoliko pomiri.

Čim več seksa - vendar kako?

Že filozof Lao Ce je vedel: Oddaljenost je za ljubezen kot veter za ogenj: Kar je trdno, postane še trdneje, kar je rahlo, ugasne.

To zlasti velja za ljubezen na daljavo. Ni pomembno, kako daleč sta narazen, pomembno je, da je seks dober, pa se bosta nenehno iskala.

Tudi če med tednom abstinirate, se ne obremenjujte s tem, da bi ob snidenju morali imeti spolne odnose. Tako boste pod pritiskom v trenutku porabili vse strelivo, ki bi ga lahko prihranili za zares lepe trenutke. V službi bodite organizator in načrtovalec, za konec tedna pa spontani, kar še posebej velja za seks.

Govori se, da bi moški moral žensko dva- do trikrat na teden pripeljati do orgazma in dva- do trikrat na dan spraviti v smeh. Zato vam preostane seks po telefonu, ampak s partnerko! Že nežna erotična vprašanja, denimo kaj ima oblečeno, ali stavek, da bi se je radi dotaknili, so primerna za uvod. Erotične fantazije po telefonu so pozitivne za ljubezen na daljavo in izboljšajo seks, saj se pogovarjate o svojih željah in fantazijah. Bodite spontani, pokličite svojo drago kar med malico in jo povabite na erotični dvoboj.

Lahko jo povabite na klepet po internetu. Sporazumevata se neposredno, vendar tudi nekoliko anonimno.

Komunicirajte!

Ste kot otrok telefonirali z vrvico in pločevinko in občudovali Indijance, kako mojstrsko obvladajo dimne signale? Razdalja je prevelika, zato ne morete uporabiti vrvice in pločevinke, gasilcev pa tudi ne želite izzivati. V 21. stoletju je dovolj drugih načinov za sporazumevanje.

Telefon: Redno telefonirajte vsaj enkrat, priporočamo pa dvakrat na dan. S tem pokažete, da je pomemben košček v mozaiku vašega vsakdana in da si želite biti njen delček.

E-pošta: Primerna za hiter pozdravček in vsa sporočila, ki niso tako aktualna in časovno pomem-bna. Napišite, o čem razmišljate ali kako zelo jo pogrešate. Vzemite si minutko za e-pošto, a pazite, da ne boste za to porabili sto minut na dan, sicer se boste najbrž morali zagovarjati pri direktorju.

Sporočilo SMS: Po napornem fitnesu sedite na barskem stolčku in srebate vitaminski napitek. Vaša najdražja je s prijateljicami na kavici. Napišite SMS - majhna pozornost, ki pa ne bo zmotila ne vas ne nje.

Pismo: Kje so tisti časi? Z roko oblikovane črke, mogoče verz, kar bo povzročilo hitrejše bitje njenega srca. Ampak pazite – brez slovničnih napak, brez dolgovezenja in na kratko. Primere najdete tudi v internetu, vendar bodite raje sami ustvarjalni.

Juhu! Končno spet snidenje!

Bliža se konec tedna, sonce sije in najdražja vam je po telefonu opisala umazane igrice, ki jih ima

v mislih. In potem kruta realnost: lije kot iz škafa, ona pa ima vnet mehur!

Kdor ne pričakuje preveč, tudi ne bo tako zelo razočaran. Kaj takega morate vedno pričakovati

in potem ne boste tako zelo prizadeti.

Dogovorita se, da si tisti, ki je pripotoval, zasluži posebno razvajanje. Gostitelj naj pripravi presenečenje in tako se bo gost tudi bolj veselil dolgega potovanja.

Držite se obljub. Z eno nogo ste že na poti, z drugo še v stanovanju, ker ste ugotovili, da je vaš hišni ljubljenček zbolel. Trpi, vendar mu ne morete pomagati, ker vlak ne čaka. No ja, v tako ekstremni situaciji bo imela draga razumevanje. Morda pride ona in bosta hišnega ljubljenca skupaj negovala. Prihodnjič jo boste zato dvakrat obiskali, kajti obljub se je treba držati. Ker se poredko vidita, lahko odpovedi negativno vplivajo na razmerje.

Ne poskušajte nadomestiti časa, ki ste ga izgubili med tednom. To razmerje uniči. Počivajta, lenarita in uživajta v trenutkih, ki so vama na voljo!

Obveznosti uredite že prej. Vajine urice naj ne zajemajo čiščenja, nakupovanja, obiskov sorodnikov, vendar vzdržujte prijateljstva. Kakšna kavica s prijatelji je dobrodošla.

Izmislite si lastne rituale. Naj vam preide v navado, da ji natrgate rože ali jo pozdravite z isto frazo ali kretnjo.

Večna ljubosumnost

Na fotografijah, ki jih je naredil vaš detektiv, je vaša draga vedno sama, pa naj bo pri nakupovanju, v bazenu ali na poti iz službe. To vas prav nič ne pomirja, kajti ko pripoveduje, kaj počne, navaja tudi veliko moških imen. Vseh teh moških ne poznate, veste samo, da vam gredo zelo na živce.

Natančno ji opišite svoje prijatelje, potem pa pazljivo poslušajte, kako bo ona opisala svoje. Le tako bosta vedela, za koga gre. Morda boste ugotovili, da je do takrat najbolj sumljiv moški homoseksualec.

Poskušajte delovati neljubosumno in ji verbalno, s telesno naklonjenostjo in neomejeno lojalnostjo dokažite, da tudi ona nima vzroka zanj.

Dogovorita se, kaj smeta in česa ne. Sliši se osupljivo, vendar je bolje, da vesta, pri čem sta. Občutek neomejenosti okrepi razmerje.

Reševanje sporov na daljavo

Več paste na ogledalu kot v tubi, povsod dlačice in nohti, v kuhinji gora posode. Radi ste z njo, vendar je gospodinjska in zakonska skupnost ogrožena.

Čas beži

Ko ste z drago, so minute vedno krajše, kot ko čakate v gneči, na vlak ali letalo.

Ne bodita odvisna drug od drugega. Tudi za konec tedna potrebujete nekaj zasebnosti. 24 ur si vama ni treba gledati v oči. Če draga ni sama, lahko na kratko obiščete bližnjega prijatelja ali greste vsi skupaj na pijačo.

Projekt bi moral biti dokončan že prejšnji teden, vendar še vedno leži v predalu. Delali ste nadure, na malico pozabili, zdaj pa nimate niti časa, da bi si v miru pripravili kovček. Stres vpliva na razmerje zelo negativno. V takih primerih si privoščite za uvod razkošje - v vlaku sedež v prvem razredu in penino. Nagradite se za zoprnosti!

Imate dopust. Vanj vključite tudi potovanje k partnerki. Prijatelje potolažite s kratkimi obiski. Pri načrtovanju dopusta razmišljajte z glavo, tako da boste skupne trenutke podaljšali. Že v začetku leta preglejte, na katere dneve bodo praz- niki, in kdaj si boste vzeli dopust, tako da boste čim več dni prosti.

Podaljšajte skupne trenutke z glavo

Sporom se lahko izogneta, če se pogovorita. Tudi če nimata dovolj časa, ne odlašajta s pogovorom, kajti težave se bodo le še stopnjevale.

Tudi telefon je včasih odličen medij za razreševanje težav. Pogosto so čustva tista, ki otežijo reševanje, in po telefonu gredo besede laže z jezika. Ampak pozor! Učinek je lahko tudi nasproten. Zato ne govorite med vrsticami in se izognite šalam na partnerjev račun.

Če je zaradi prepira ogroženo vajino razmerje, se takoj odpravite k njej. S tem ji boste pokazali, da vam veliko pomeni, kar bo prvi korak k sklenitvi miru. Če ne, si poiščite drugo partnerko, kjerkoli bo pač že živela.

Mirjana Rajh

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri