10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kakšne lastnosti imajo osebe, ki so po naravi dobri prijatelji?

Kakšne lastnosti imajo osebe, ki so po naravi dobri prijatelji? (foto: profimedia) profimedia
28. 9. 2018

Jih imate tudi vi in vaši prijatelji?

Oseba, ki jo lahko opišemo kot dobrega prijatelja, je …
  • sočutna. Vedno je tu, ko potrebujete nasvet ali ramo za jokanje, razume vaše težave in prisluhne, ko morate izraziti negativna čustva. Z vami je tudi takrat, ko dosežete svoj cilj in vas vedno spodbuja, da posegate po višjem.

  • nekdo, s komer se lahko takoj povežete, čeprav sta se spoznala pred kratkim. Odnos je nezapleten, saj oba vlagata trud in poglabljata prijateljstvo. Morda boste dobili občutek, da ste osebo srečali že prej, ali da je od vedno v vaši družbi.

  • pozorna. Ne boste je ujeli, da med pogovorom v mislih zaplava kam drugam, saj ji je to, kar imate povedati, pomembno. Je dober poslušalec in si zapomni podrobnosti, kar vas preseneti, ko za rojstni dan dobite točno to, kar ste si želeli.

  • odprtih misli. Čeprav se z določenimi stvarmi ne strinja, prisluhne in vam da priložnost za razlago. Objektivno pretehta možnosti in vas podpira tudi pri aktivnostih, ki jih sama ne bi preizkusila, vam pa so neznansko všeč. Zna sprejeti dejstvo, da se včasih zmoti.

  • zanesljiva. Nikoli vas ne pusti na cedilu in lahko se zanesete, da bo držala obljubo. Zato se je z njo tako lahko dogovoriti za izlet, aktivnosti ali skodelico kave. Nanjo lahko vedno računate tudi takrat, ko ste v stiski.

  • nekdo, ki vam je podoben v svojih navadah. Bruhneta v smeh, ker odkrijeta, da vstajata ob približno enaki uri, imata v omari podobna oblačila in se izogibata istih stvari. Zato se tudi tako dobro ujameta, saj imata veliko tem za pogovor in aktivnosti, ki jih lahko počneta skupaj.

  • nasmejana in ima smisel za humor. Smeh še dodatno utrdi odnos, kar vaš prijatelj dobro ve, saj vedno najde priložnost za šaljenje. Z njim vas bolijo trebušne mišice in tudi po nekaj dneh se še vedno nasmehnete ob misli na kakšno situacijo ali šalo.

Preverite tudi: 9 zapovedi: Če jih boste upoštevali, bo vaše življenje lepše 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri