ograja

Za srečno razmerje sta potrebna dva posameznika, ki se v svoji koži počutita odlično. Da bi to dosegli, se lotite naslednjih stvari.

Kako in kaj bi morali delati na sebi, da boste srečni tudi v razmerju?

Podpirajte se in si odpuščajte

To je običajno nekaj, kar pričakujemo od družine, prijateljev in partnerja, vendar moramo začeti sami. Vztrajajte pri svojih željah in se jih trudite doseči. Ko vam spodleti, najdite novo pot, ki vas bo peljala do cilja.

Odpuščajte si napake, saj niste popolni. Slednje vam dajejo izkušnje, ki vam bodo v življenju prišle prav. Le tako vam bodo lahko odpustili tudi drugi in se boste premaknili naprej, preteklost pa pustili za sabo.

Ste celota

“Druga polovica” je le besedna zveza, s katero včasih označimo partnerja. To ne pomeni, da ste sami zgolj polovica. Ste celostna oseba, ki je srečna in lahko doseže veliko, če si tega želi. Partner je zgolj češnja na torti, ki vam dodatno posladka življenje.

Vzdržujte ravnotežje

V svojem življenju ste vzpostavili ravnotežje med različnimi aktivnostmi, delom in prostim časom. Pomembno je, da se ga držite, tudi kadar partner vztraja pri čem drugem. Bodite odprti za njegove potrebe, vendar se ne prilagodite slogu življenja, ki vam ne odgovarja. S tem si ne boste naredili nikakršne usluge in tako ne boste morali živeti prav dolgo. Slej ko prej boste začeli pogrešati vaše ravnotežje.

Ostanite prilagodljivi

Bodite pripravljeni na to, da se življenje lahko v hipu obrne, vi pa boste še vedno ostali zvesti svojim načelom. Za osebo, za katero ste menili, da se bo v razmerju odlično odrezala in vas dopolnila, se na primer izkaže, da ne ceni stvari, ki jih cenite sami. V zvezi niste srečni, pa vendar se bojite ostati sami. Takrat zaupajte svojim čutom in ostanite iskreni do sebe - v takšnih odnosih nikdar ne boste srečni, zato je bolje, da jih prekinete.

Želite si, kar je za vas najbolje

S partnerjem delujeta kot ekipa in si želita sreče drug za drugega. Slej ko prej pa bo prišla situacija, ko boste morali razmisliti tudi, kaj bi bilo najbolje za vas. Ko se na primer partner želi preseliti v drugo mesto ali vas spodbuja, da ostanete v službi, ki vas polni z negativno energijo, kaj boste storili? Ne zanemarite svojih želj in potreb.

Sorodni članki

Čudovite stvari, ki jih uči ljubezen v težkih situacijah

Ljubezen bi lahko opisali kot lepo in zahtevno hkrati. Kot nekaj najboljšega, kar se lahko zgodi in kot najtežje odločitve, ki smo jih sprejeli v njenem imenu. Česa nas lahko…

Pomembne lekcije, ki jih ponuja propadlo razmerje

Po koncu razmerja na vse skupaj težko gledamo kot na dobro šolo, ki nam jo ponuja življenje. Vseeno pa ne spreglejte teh lekcij, ki vam bodo dobro služile pri iskanju nove ljubezni.

5 znakov, da sabotirate vaše novo razmerje

Najboljša stvar novega razmerja je, da je še čisto in nepopisano. V zraku visi veliko obljub in potenciala. Tudi če se v prejšnji zvezi ni izšlo dobro, ste sedaj dobili novo…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri