par-na-sprehodu

Pozornost lahko partnerju namenite na več načinov. Če vam je zmanjkalo idej, vam ponujamo nekaj predlogov, s katerimi se bosta še bolj zbližala.  

  • Poslušajte

Ljudje se pogosto bolj osredotočimo na to, kako se bomo odzvali na povedano, kot na sogovornikove besede. S tem zgrešimo bistvo in spregledamo, kaj oseba v resnici potrebuje. Vsakokrat, ko se znajdete v vlogi poslušalca, se opomnite, da morate zares samo poslušati. Ne obsojajte in ponudite mnenje, ko je to zaželeno. Včasih partner ne išče nasveta, ampak nekoga, ki mu bo prisluhnil.

  • Spoštujte partnerjevo družino in prijatelje

Bližnje osebe so bile v njegovem/njenem življenju že mnogo pred vami, zato jim ne skušajte omejevati stikov. Nikoli se ne boste z vsemi dobro razumeli, saj smo si ljudje med seboj različni. Zato svet ni monoton in dolgočasen. Ne glede na to, kakšna se vam oseba zdi po naravi, jo spoštujte. Pokažite, da lahko premagate negativna čustva. Morda vas je prvi vtis zavedel in vam bo oseba sčasoma postala všeč.

  • Posvečajte pozornost hobijem

Tudi če vas partnerjeve dejavnosti v splošnem ne zanimajo prav posebej, jim namenite pozornost in poizvedite, v čem druga polovica uživa. Pustite, da vas nauči osnov ali vam predstavi svoj hobi. Nikoli in nikdar ne skušajte odvzeti tega, kar ga/jo veseli, saj boste slej ko prej plačali davek.

  • Podpirajte partnerjeve cilje

Svojemu izbrancu ali izbranki stojte ob strani, ko se vzpenja proti zastavljenim ciljem. Motivirajte, ko potrebuje spodbudo in ponudite roko, ko pade. Dajte vedeti, da ste vedno na voljo in da ga/je ne boste pustili samega/same. Vi morate navijati iz prve vrste in pokazati podporo predvsem v težkih trenutkih.

  • Spoštujte načela in prepričanja

Pomembno je, da se partnerja strinjata glede večjih stvari, nikoli pa ne bosta usklajena pri čisto vsem. Vendar ohranite spoštovanje in se ne norčujte iz prepričanj druge polovice. Ko žalite nekaj, kar partner verjame več let (ali že od rojstva), delate nepopravljivo škodo razmerju. Tudi če se ne strinjajte, ne recite grde besede.

  • Ponudite čas zase

Enako pomemben kot je čas, ki ga preživita skupaj, je tudi tisti, ki si ga vzameta zase. Zato brez zamere in slabe vesti ponudite partnerju proste trenutke, ki bodo prav prišli tudi vam. Ne odpovejta se stvarem, ki sta jih počela pred razmerjem in vaju še vedno veselijo. Tako bosta bolj cenila skupne trenutke in še vedno ostala dva neodvisna posameznika.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

8 znakov, da se nahajate v resnično ljubečem razmerju

Kako veste, da je vaše razmerje ljubeče in ima lepo prihodnost? Tako ...

Tako izkazuje ljubezen moški, ki resnično ljubi

Ko smo zaljubljeni, bi za drugo osebo naredili marsikaj, da nam le nakloni nekaj svojega časa. Štejejo pa tudi dejanja, ki sledijo po tem, ko se prve iskrice ohladijo. Tako…

Kako v razmerju dobiti, kar si želite in hkrati ne izpasti zahtevno?

Ko ste v ljubečem razmerju, ne bi smelo biti težko prositi za tisto, česar si od partnerja želite. Vendar nekateri to še vedno razumejo kot zahteve in po nepotrebnem hitro pride…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri