10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Najpogostejše napake, ki jih naredimo na začetku zveze

Najpogostejše napake, ki jih naredimo na začetku zveze (foto: profimedia) profimedia
7. 5. 2018

Na prvih zmenkih in v valu zaljubljenosti ne izgubite glave ter pustite, da se odnos razvije postopoma. Nikar ne storite naslednjih pogostih napak.  

Ko se zaljubite in si resnično želite, da bi odnos s simpatijo zacvetel, ne storite naslednjega:

Pretiravanje z iskrenostjo in razkrivanjem čustev vas lahko drago stane. Ko osebo šele spoznate, je ne spravite v neprijetno situacijo z izpovedovanjem ljubezni in večne zvestobe, prav tako prihranite temne družinske skrivnosti. Delajte majhne korake, da vam ne spodrsne, še preden se med vama razvije odnos. Za vse bo prišel primeren čas, na začetku pa je dovolj, če se dobro spoznata.

Ne delajte načrtov za prihodnost. Kje bosta živela in koliko otrok bosta imela, je še oddaljena prihodnost, ki lahko vašega sogovornika prestraši. Približno pol leta se izogibajte večjim korakom in uživajte v družbi izbranke ali izbranca. Ko se poleže začetna zaljubljenost pa boste pripravljeni tudi na pogovor o resnejših temah in življenjskih ciljih.

Opustite posploševanje in stereotipe. Pustite ob strani vse dvome, ki se vam porajajo ob omembi poklica ali hobija osebe in dovolite, da vam razloži, zakaj jo privlačijo takšne stvari. Tudi če vas na prvi pogled določena stvar ne zanima, vam bo morda postala všeč. V nasprotnem primeru pa ste bogatejši za izkušnjo, te pa kot vemo, štejejo več kot teorija.

Zatrite potrebo po stalnem dopisovanju in preverjanju simpatije na družbenem omrežju. To je tako v trdnih razmerjih kot svežih omejujoče in drugi osebi daje občutek utesnjenosti. Ne bodite presenečeni, če bo druga polovica postala neodzivna ali bo želela omejiti srečanja z vami. Nihče se ne počuti dobro, če je stalno pod drobnogledom.

Ne omenjajte bivših partnerjev. Pretekla razmerja zagotovo niso primerna tema prvih zmenkov, tudi kasneje v resni zvezi ni potrebe po tem. Simpatija ne bo ravno navdušena nad opevanjem bivše partnerke, pa tudi nad kritiziranjem ne. O sebi boste dali vedeti, da radi opravljate in sorodna duša bo prepričana, da jo čaka enako, če se nekoč razideta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri