morje

Starejši kot smo, težje sklepamo nova prijateljstva. Ni več tako lahko, kot posoditi lopatko v peskovniku ali ponuditi kepico sladoleda. Če se želite obdati z dobrimi prijatelji, boste morali vložiti nekaj truda.

Iskanje novih prijateljev ni preprosto, vendar se je vredno potruditi, saj je čas z njimi kvaliteten in na nas vpliva bolje, kot če bi se zadrževali v družbi ljudi, ki iz nas črpajo energijo. Kako boste našli ljudi, ki jim lahko zaupate?

Uživajte v svoji družbi

Preden razširite krog prijateljev, se morate naučiti uživati v svoji družbi. Pa kaj potem, če morate sami sedeti v kavarni od skodelici kave? Ali oditi na sprehod, ker nihče nima časa? Ne odrecite se temu, kar vas veseli, samo zato, ker bi morali kaj početi sami. Ko vam bo udobno, ste pripravljeni na novo družbo.

Razmislite, česa si želite

Kakšne prijatelje že imate in kakšne bi imeli? Radi z njimi preživljate čas v gorah ali v kavarni? Natanko razjasnite, kje so vaše meje in kaj si želite od tistih, s katerimi preživite največ časa. To vam bo pomagalo pri odločitvi, če boste spoznali, da novi prijatelji niso zares takšni, kot ste mislili na začetku. Vztrajati z njimi ali se posloviti?

Ugotovite, kakšnih ljudi nočete ob sebi

Smo skupek petih ljudi, s katerimi preživimo največ časa. Zato bodite pozorni, da izberete osebe, s katerimi boste rasli in postajali boljši. Da to lahko omogočite, pri sebi razjasnite, katerih lastnosti ne tolerirate in o čem niste pripravljeni sklepati kompromisov. Ne odstopajte od svojih prepričanj in ostanite zvesti sami sebi, tudi ko iščete nove prijatelje.

Naučite se reči ne

To je pomembno na vseh življenjskih področjih, ne le pri sklepanju novih prijateljstev. Naučiti se morate postaviti zase in reči ne, kadar veste, da nekaj za vas ni dobro ali da še niste pripravljeni na nov korak. Nihče, ki vas dobro pozna in mu ni vseeno, vam ne bo zameril, če boste živeli v svojem ritmu in odločitve sprejemali glede na svoje potrebe.

Sorodni članki

Kako spoznati ljubezen po koncu študentskega življenja?

Obdobje šolanja je eno izmed najbolj družabnih časov. Za razliko od sveta odraslih in služb, smo bili obdani z ljudmi naše starosti, ki imajo podobne cilje in so pripravljeni spoznavati...

Za srečno življenje morate postaviti meje

Ljudje, ki si postavijo meje, vedo, kdaj morajo reči ne ali se umakniti iz situacije. Zavedajo se, kako pomembne so njihove vrednote in imajo čas za vse, v čemer uživajo.
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

Zakaj bi se morali odpraviti na sprehod v soju polne lune

Danes si privoščite nočni sprehod v soju polne lune. 
Več...

3 stvari, ki jih morate narediti, preden vstopite v razmerje

Za nekaj stvari morate poskrbeti, že preden najdete idealnega partnerja.
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri