morje

Starejši kot smo, težje sklepamo nova prijateljstva. Ni več tako lahko, kot posoditi lopatko v peskovniku ali ponuditi kepico sladoleda. Če se želite obdati z dobrimi prijatelji, boste morali vložiti nekaj truda.

Iskanje novih prijateljev ni preprosto, vendar se je vredno potruditi, saj je čas z njimi kvaliteten in na nas vpliva bolje, kot če bi se zadrževali v družbi ljudi, ki iz nas črpajo energijo. Kako boste našli ljudi, ki jim lahko zaupate?

Uživajte v svoji družbi

Preden razširite krog prijateljev, se morate naučiti uživati v svoji družbi. Pa kaj potem, če morate sami sedeti v kavarni od skodelici kave? Ali oditi na sprehod, ker nihče nima časa? Ne odrecite se temu, kar vas veseli, samo zato, ker bi morali kaj početi sami. Ko vam bo udobno, ste pripravljeni na novo družbo.

Razmislite, česa si želite

Kakšne prijatelje že imate in kakšne bi imeli? Radi z njimi preživljate čas v gorah ali v kavarni? Natanko razjasnite, kje so vaše meje in kaj si želite od tistih, s katerimi preživite največ časa. To vam bo pomagalo pri odločitvi, če boste spoznali, da novi prijatelji niso zares takšni, kot ste mislili na začetku. Vztrajati z njimi ali se posloviti?

Ugotovite, kakšnih ljudi nočete ob sebi

Smo skupek petih ljudi, s katerimi preživimo največ časa. Zato bodite pozorni, da izberete osebe, s katerimi boste rasli in postajali boljši. Da to lahko omogočite, pri sebi razjasnite, katerih lastnosti ne tolerirate in o čem niste pripravljeni sklepati kompromisov. Ne odstopajte od svojih prepričanj in ostanite zvesti sami sebi, tudi ko iščete nove prijatelje.

Naučite se reči ne

To je pomembno na vseh življenjskih področjih, ne le pri sklepanju novih prijateljstev. Naučiti se morate postaviti zase in reči ne, kadar veste, da nekaj za vas ni dobro ali da še niste pripravljeni na nov korak. Nihče, ki vas dobro pozna in mu ni vseeno, vam ne bo zameril, če boste živeli v svojem ritmu in odločitve sprejemali glede na svoje potrebe.

Sorodni članki

Kako spoznati ljubezen po koncu študentskega življenja?

Obdobje šolanja je eno izmed najbolj družabnih časov. Za razliko od sveta odraslih in služb, smo bili obdani z ljudmi naše starosti, ki imajo podobne cilje in so pripravljeni spoznavati...

Za srečno življenje morate postaviti meje

Ljudje, ki si postavijo meje, vedo, kdaj morajo reči ne ali se umakniti iz situacije. Zavedajo se, kako pomembne so njihove vrednote in imajo čas za vse, v čemer uživajo.
Izbor uredništva

Nagradni izziv: Spravite prebavo v red!

Prebava je eden od najpomembejših procesov v našem telesu, zato ima velik vpliv na naše počutje in zdravje. Že imate svojo...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

Skrivnost hujšanja, o kateri nihče ne govori

"Bila sem ena tistih. Debeluška, ki so jo v šoli neprestano zbadali. Ena tistih, ki se je "skrivala" za širokimi in prevelikimi oblačili, celo v bazen nisem šla nikoli brez majce. Zdaj sem v precej boljši formi, vendar se moje učenje ne zaključi tukaj."
Več...

Odlične ideje za jesensko-zimske izlete v Avstrijo

Sprehod po enem od avstrijskih mest ali prvo smučanje. Zagotovo boste našli idejo za vaš naslednji izlet preko meje. 
Več...

5 stvari, ki bi jih morali početi vsak dan, če imate radi sebe in svoje telo

Telo nam omogoča veliko stvari, kar opazimo šele, ko česa ne zmoremo več. Ravnate z njim, kot si zasluži, ali temu ne posvečate veliko pozornosti?
Več...

21-dnevni wellness izziv: Dobro sem

Naše telo je čudovit instrument, ki zaživi v gibanju. Toda ni samo telo tisto, ki potrebuje našo pozornost. Prebudimo tudi pozitivna čustva in poskrbimo za dobro počutje. Pridružite se 21-dnevnemu wellness izzivu Dobro sem.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri