zveza

Če se romantično zapletete z osebo, ki ima naslednje lastnosti, dobro premislite, ali želite razmerje nadaljevati.

Kadar iščete nekoga, s komer želite začeti resno razmerje in načrtovati prihodnost, se prepričajte, da podobno razmišlja tudi druga oseba. Da gre nekaj narobe, boste ugotovili po teh opozorilnih znakih:

Večkrat opazite dejanja in besede, ki kažejo na egocentričnost

V ljubezni gre za to, da včasih partnerja postavimo pred sebe in se trudimo prispevati k zvezi. To ne pomeni, da se morate zanemariti in izpolniti čisto vse partnerjeve želje, saj ima vse svoje meje. Kadar pa začnete opažati, da druga polovica z vami počne le stvari, od katerih ima kaj dobrega zase, razmislite, ali je še smiselno vztrajati. Kadar so vaše potrebe zanemarjene, partnerjeve pa morajo vedno biti zadovoljene, začne ena oseba prevladovati nad drugo. Biti bi morala povsem enakovredna.

Ujemata se čisto v vsem

Niti v popolnem razmerju partnerja nimata popolnoma enakih potreb in ciljev. Pomembno je, da so ti podobni, še vedno pa ima vsak svoje želje. Če ste našli nekoga, ki se z vami strinja pri čisto vsem in obožuje iste stvari kot vi, obstaja velika verjetnost, da niste našli popolnega para, ampak osebo, ki se pretvarja. To po malem počnemo vsi na prvih zmenkih, vendar maske slej ko prej padejo in pokaže se, kdo smo v resnici. Ko boste ugotovili, da ste spoznali čisto drugačno osebo kot jo imate trenutno ob sebi, je to le potrditev neiskrenosti.

Ne zanima ga/jo spoznavanje prijateljev ali družine

Ljubeč partner se bo trudil sprejeti ljudi, ki jih imate radi, saj se zaveda, da vam to veliko  pomeni. Po drugi strani pa nekdo, ki na prvo mesto postavlja svojo korist in zadovoljstvo, ne bo kazal zanimanja za druženje z vam bližnjimi osebami. Odklanjanje družinskih piknikov in družabnih večerov z vašimi prijatelji naj sproži opozorilne alarme. Čas je za pogovor, da ugotovite, kje je nastal problem.

Prevzemanje krivde in zmerjanje

V jezi smo že vsi izrekli kaj, kar smo kmalu obžalovali, vendar se temu skušamo izogniti in premisliti, preden naredimo nepopravljivo škodo. Če je za partnerja normalno, da med prepirom navrže kakšno zmerljivko in vas zaničuje, morate temu narediti konec. Povejte, da razumete njegovo jezo, vendar kljub temu ni upravičen do zmerjanja. Pogovor dokončajta, ko se pomiri in v prihodnje ne dopustite, da vas daje v nič. Prav tako recite ne projiciranju prepirov in valjenju krivde na vas, kadar niste povsem nič krivi. Vsak mora prevzeti posledice za svoja dejanja.

Manipulacija

Vedno se dogovorita, da bosta počela tudi kaj, kar je všeč vam, vendar se na koncu vedno znajdete pri opravilih, ki veselijo partnerja. Težko si je priznati, da ste žrtev manipulacije, vendar boste kmalu videli, da tako ne morete nadaljevati. Zaslužite si nekoga, ki vas bo cenil in spoštovali in ne osebe, ki vas bo uporabila za doseganje lastnih ciljev. Naj bo resnica še tako boleča, se z njo soočite. V takšnem razmerju ne boste dolgo srečni.

Sorodni članki

Te navade obdržite tudi v razmerju

Ko pričnemo z razmerjem, se marsikaj spremeni. Med drugim tudi določene navade, ki jih skušamo odpraviti, da bi se prikazali v najlepši luči. Naslednjim stvarem pa se nikdar ne...

Stvari, ki se jih naučimo iz razmerij, ki ne uspejo

Kolikor je pomlad ugodna za sveže parčke, ki se v sožitju prebujanja narave najdejo v svoji lastni brsteči ljubezni, je obenem pomlad tudi precej uničujoča za obstoječe, dolgoletne...

5 stvari, ki jih v razmerju ne smete tolerirati

Težave se hitro najdejo. Tudi v zvezi. Še tako močna ljubezen doživlja vsakodnevne preizkušnje – od občutkov zmede do resnih nesporazumov, s katerimi se je treba nujno spoprijeti. In...
Izbor uredništva

Nagradni izziv: Spravite prebavo v red!

Prebava je eden od najpomembejših procesov v našem telesu, zato ima velik vpliv na naše počutje in zdravje. Že imate svojo...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

Skrivnost hujšanja, o kateri nihče ne govori

"Bila sem ena tistih. Debeluška, ki so jo v šoli neprestano zbadali. Ena tistih, ki se je "skrivala" za širokimi in prevelikimi oblačili, celo v bazen nisem šla nikoli brez majce. Zdaj sem v precej boljši formi, vendar se moje učenje ne zaključi tukaj."
Več...

Odlične ideje za jesensko-zimske izlete v Avstrijo

Sprehod po enem od avstrijskih mest ali prvo smučanje. Zagotovo boste našli idejo za vaš naslednji izlet preko meje. 
Več...

5 stvari, ki bi jih morali početi vsak dan, če imate radi sebe in svoje telo

Telo nam omogoča veliko stvari, kar opazimo šele, ko česa ne zmoremo več. Ravnate z njim, kot si zasluži, ali temu ne posvečate veliko pozornosti?
Več...

21-dnevni wellness izziv: Dobro sem

Naše telo je čudovit instrument, ki zaživi v gibanju. Toda ni samo telo tisto, ki potrebuje našo pozornost. Prebudimo tudi pozitivna čustva in poskrbimo za dobro počutje. Pridružite se 21-dnevnemu wellness izzivu Dobro sem.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri