zveza

Če se romantično zapletete z osebo, ki ima naslednje lastnosti, dobro premislite, ali želite razmerje nadaljevati.

Kadar iščete nekoga, s komer želite začeti resno razmerje in načrtovati prihodnost, se prepričajte, da podobno razmišlja tudi druga oseba. Da gre nekaj narobe, boste ugotovili po teh opozorilnih znakih:

Večkrat opazite dejanja in besede, ki kažejo na egocentričnost

V ljubezni gre za to, da včasih partnerja postavimo pred sebe in se trudimo prispevati k zvezi. To ne pomeni, da se morate zanemariti in izpolniti čisto vse partnerjeve želje, saj ima vse svoje meje. Kadar pa začnete opažati, da druga polovica z vami počne le stvari, od katerih ima kaj dobrega zase, razmislite, ali je še smiselno vztrajati. Kadar so vaše potrebe zanemarjene, partnerjeve pa morajo vedno biti zadovoljene, začne ena oseba prevladovati nad drugo. Biti bi morala povsem enakovredna.

Ujemata se čisto v vsem

Niti v popolnem razmerju partnerja nimata popolnoma enakih potreb in ciljev. Pomembno je, da so ti podobni, še vedno pa ima vsak svoje želje. Če ste našli nekoga, ki se z vami strinja pri čisto vsem in obožuje iste stvari kot vi, obstaja velika verjetnost, da niste našli popolnega para, ampak osebo, ki se pretvarja. To po malem počnemo vsi na prvih zmenkih, vendar maske slej ko prej padejo in pokaže se, kdo smo v resnici. Ko boste ugotovili, da ste spoznali čisto drugačno osebo kot jo imate trenutno ob sebi, je to le potrditev neiskrenosti.

Ne zanima ga/jo spoznavanje prijateljev ali družine

Ljubeč partner se bo trudil sprejeti ljudi, ki jih imate radi, saj se zaveda, da vam to veliko  pomeni. Po drugi strani pa nekdo, ki na prvo mesto postavlja svojo korist in zadovoljstvo, ne bo kazal zanimanja za druženje z vam bližnjimi osebami. Odklanjanje družinskih piknikov in družabnih večerov z vašimi prijatelji naj sproži opozorilne alarme. Čas je za pogovor, da ugotovite, kje je nastal problem.

Prevzemanje krivde in zmerjanje

V jezi smo že vsi izrekli kaj, kar smo kmalu obžalovali, vendar se temu skušamo izogniti in premisliti, preden naredimo nepopravljivo škodo. Če je za partnerja normalno, da med prepirom navrže kakšno zmerljivko in vas zaničuje, morate temu narediti konec. Povejte, da razumete njegovo jezo, vendar kljub temu ni upravičen do zmerjanja. Pogovor dokončajta, ko se pomiri in v prihodnje ne dopustite, da vas daje v nič. Prav tako recite ne projiciranju prepirov in valjenju krivde na vas, kadar niste povsem nič krivi. Vsak mora prevzeti posledice za svoja dejanja.

Manipulacija

Vedno se dogovorita, da bosta počela tudi kaj, kar je všeč vam, vendar se na koncu vedno znajdete pri opravilih, ki veselijo partnerja. Težko si je priznati, da ste žrtev manipulacije, vendar boste kmalu videli, da tako ne morete nadaljevati. Zaslužite si nekoga, ki vas bo cenil in spoštovali in ne osebe, ki vas bo uporabila za doseganje lastnih ciljev. Naj bo resnica še tako boleča, se z njo soočite. V takšnem razmerju ne boste dolgo srečni.

Sorodni članki

Te navade obdržite tudi v razmerju

Ko pričnemo z razmerjem, se marsikaj spremeni. Med drugim tudi določene navade, ki jih skušamo odpraviti, da bi se prikazali v najlepši luči. Naslednjim stvarem pa se nikdar ne...

Stvari, ki se jih naučimo iz razmerij, ki ne uspejo

Kolikor je pomlad ugodna za sveže parčke, ki se v sožitju prebujanja narave najdejo v svoji lastni brsteči ljubezni, je obenem pomlad tudi precej uničujoča za obstoječe, dolgoletne...

5 stvari, ki jih v razmerju ne smete tolerirati

Težave se hitro najdejo. Tudi v zvezi. Še tako močna ljubezen doživlja vsakodnevne preizkušnje – od občutkov zmede do resnih nesporazumov, s katerimi se je treba nujno spoprijeti. In...
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

Zakaj bi se morali odpraviti na sprehod v soju polne lune

Danes si privoščite nočni sprehod v soju polne lune. 
Več...

3 stvari, ki jih morate narediti, preden vstopite v razmerje

Za nekaj stvari morate poskrbeti, že preden najdete idealnega partnerja.
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri