10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Seksualni koledar

1. 6. 2010

Pripravljena vam bo izpolniti vsako željo - če jo boste le prosili v pravem trenutku.

Odkrili smo bistvo družinske blaženosti. Preprosto - kot 1, 2, 3. No, če smo natančnejši, je preprosto kot 1, 2, 3, 4, pa vse do 28. Zakaj? Ker ima ženski menstrualni ciklus, ki ima precejšen vpliv na vajino medsebojno razumevanje, 28 dni.

Štiriindvajseti dan je na primer za vas bolje, če se ji odstranite izpred oči. Strokovnjaki za spolnost pojasnjujejo, da spreminjanje ravni hormonov v ženskem telesu vpliva na njeno razpoloženje - in vaše življenje. Zato smo oblikovali priročen načrt, ki vam bo v pomoč, kadar boste v dvomih, kdaj imeti spolni odnos, kateri dnevi nikakor niso primerni in kdaj boste med seksom kričali od zadovoljstva.

Od 1. do 5. dne: Pripravljena je likati in zlagati.

Kaj se dogaja v njej: Čeprav se bo morda že nekaj dni prej pritoževala zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha, se njen menstrualni ciklus dejansko začne v teh dneh. Ker raven estrogena pada, je le 2 odstotka možnosti, da zanosi, če imata spolni odnos.

Načelno je to sicer dobra novica - z lepotno napako: prav zdaj ne bosta imela spolnih odnosov! Zaradi nizke stopnje estrogena vas namreč vidi kot gmoto celic v dolgočasni sprani srajci.

Vaša taktika: Nizka raven estrogena lahko sproži tudi nemir in nespečnost, zaradi česar mnogo žensk v teh dneh čuti potrebo po čiščenju in organiziranju stvari. Naš predlog: pozabite na seks in ji pokažite svoja pomečkana oblačila.

Od 6. do 9. dne: Dovzetna je za vaše predloge.

Kaj se dogaja v njej: Ker je njeno telo prežeto s »pozitivnimi« hormoni in endorfini, je mirnejša in zadovoljnejša sama s sabo - zato je odprta za nove kreativne zamisli.

Vaša taktika: Na plan s svojimi željami! V teh dneh imate priložnost, da zgladita stare prepire in dobite dovoljenje za partijo golfa s prijatelji. Morda pa bi radi obudili tudi svojo skrito željo: »Dajva na mizi v jedilnici. «

Od 10. do 14. dne: Pohotna je.

Kaj se dogaja v njej: Zvišana raven hormona androgena jo »zakuri« za seks. Omenjeni hormon povzroči, da postane sluz okrog materničnega vratu - globoko v nožnici na vhodu v maternico - tanka in vlažna. »Če jo stisnete med prste, bo lepljiva kot lepilo, « razlagajo ginekologi. No, pravzaprav tega raje ne počnite. Lahko vam še kakšno prisoli!

Vaša taktika: Verjemite ginekologom in nam na besedo glede lepljivosti ter poskrbite le za to, da bosta imela čudovit spolni odnos. Vaša draga je pripravljena; za predigro ne boste potrebovali več kot minuto. Lahko pa ustvarite intimno razpoloženje tako, da ji šepetate, kako zelo si želite seksa z njo. Vaše hlače bi morale biti slečene, še preden dokončate stavek.

15. dan: Resnično je pohotna.

Kaj se dogaja v njej: Dobra novica: njena potreba po spolnem odnosu je posledica dejstva, da je v tem trenutku najplodnejša. In slaba?

Ni nujno, da si za posteljno igro izbere ravno vas. Raziskave namreč kažejo, da obstaja večja verjetnost, da vam v tem času ne bo zvesta. V eni od raziskav so opazovali 500 žensk v nočnih klubih in ugotovili, da so v tem času ciklusa nosile izzivalnejša oblačila in moškim pošiljale pomenljive poglede. Raziskovalci so šli seveda domov sami . .

Vaša taktika: Ne pustite je same od doma. Raje izkoristite prednost njenega avanturističnega razpoloženja - poskusita s kakšnim novim položajem ali se odločita za nov kraj dogajanja. Naj se gola usede na kavč, vi pa (tudi goli) pokleknite pred njo.

Svoje noge naj položi okrog vaših ramen, medtem se ji vi približajte in od spredaj prodrite vanjo. Trikotnik, ki ga tako ustvarite, zadene njeno točko G, zato bo njen orgazem hitrejši in močnejši. To je dobro za vas, toda slabo za kavč.

Od 16. do 23. dne: Kaže lezbična nagnjenja.

Kaj se dogaja v njej: Njena raven estrogena ponovno pada, zato je manj plodna. Raziskave so pokazale, da jo v teh osmih dneh bolj privlačijo moški ženskega videza, ker se ji zdijo bolj čustveni. Ne želi si več mačota, ki bi ji zagotavljal varnost in zaščito.

Vaša taktika: Na kratko: želi si ženskega moškega ali moško žensko. Obrijte se in odišavite z nežnim parfumom.

Od 24. do 25. dne: Lahko se v trenutku razpoči.

Kaj se dogaja v njej: Estrogen še naprej pada, medtem ko slabo voljo povzročujoči progesteron narašča. Posledica tega je predmenstrualni sindrom, zato je v tem času izredno občutljiva na kritiko, bolj nezadovoljna s svojim videzom ter nagnjena k nenadnim napadom besa ali celo metanju krožnikov po kuhinji.

Vaša taktika: Pojdita na partijo tenisa ali pa se odpravita teč - kakršnekoli aktivne vaje blažijo simptome predmenstrualnega obdobja. Če se že »počuti debelo«, bo imela vsaj občutek, da je naredila nekaj zase.

Od 26. do 28. dne: Hrepeni po sladoledu in bonbonih.

Kaj se dogaja v njej: Raven estrogena in progesterona padata: njeno telo se pripravlja, da ponovno začne svoj ciklus. Posledica nizke ravni estrogena je lahko želja po zelo sladki hrani, na primer čokoladi, ki sicer, kot kažejo raziskave, lahko dviguje razpoloženje, toda tudi zoža hlače.

Vaša taktika: Njeni želji ugodite tako, da jo povabite v slaščičarno; nikakor ne prinesite domov dva litrska lončka sladoleda. Pojedla bo oba - in potem obdolžila vas, da ste ji to dopustili!

Sabina Gorc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri