prijatelj

Prijatelj je nekdo, na kogar se lahko vedno zanesemo in nam vedno pove iskreno mnenje. Če opazite naslednje lastnosti, oseba ni vaš pravi prijatelj.

Dobro premislite, preden zaupate osebi, ki ima takšne lastnosti:

Raje zavida kot proslavlja

Pred kratkim ste izvedeli, da pričakujete otroka. Ena izmed prvih oseb, ki ji poveste veselo novico, je tudi dobra prijateljica. Namesto čestitk se na vas vsuje plaz kritik, da se ne zavedate, kakšno odgovornost ste si nakopali in kako so otroci lahko naporni. Če se podobne situacije nenehno ponavljajo, vam oseba ne privošči sreče, oziroma vam zavida vse lepe trenutke. Ne potrebujete toliko negativnih misli in dodatnega stresa, zato premislite, ali boste z njim/njo še naprej gradili odnos.

Vse je eno veliko tekmovanje

Ko si kupite nov pulover, ki vam odlično pristaja in vam prinese kar nekaj komplimentov, prijateljica poskrbi, da izgleda še bolje ter vas skuša zasenčiti. Nikoli ne dovoli, da bi zablesteli in se pokazali v najboljši luči. Prijatelj, ki vas ne spodbuja na poti do ciljev, ni pravi prijatelj. Imate dovolj drugih oseb, ki bodo z veseljem gledale, kako prečkate ciljno črto.

Ne izrazi svojega pravega mnenja

Ko se odpravita po nakupih, nikoli ne dobite pohvale, da vam hlače odlično pristojijo ali iskrenega mnenja, da je majica malo premajhna. Prijatelj vam vedno nameni le neutemeljene kritike, ki vam nič ne pomagajo pri odločitvi, še slabše pa vplivajo na samopodobo. Zaslužite si vedeti, kako čudovita oseba ste, zato ne dopustite, da vam negativnost pokvari dan.

Nenehno opravlja

Niti eno srečanje ne mine brez opravljanja sosede, cimra, sodelavcev … Dobite občutek, da vsem želi le slabo in ne more graditi odnosov, ki temeljijo na pozitivnih stvareh. Obstaja velika verjetnost, da tudi o vas ne govori lepo, kadar niste zraven. Izognite se opravljanju, ki nikoli ne prinese nič dobrega in postavite pravilo, da se boste s prijateljem družili le pod pogojem, da ne bo grdo govoril o vsem in vseh.

Svet je z njim/njo temnejši

Ne glede na to, kako dobre volje ste, preden se dobite s prijateljem ob skodelici kave, vsakokrat odidete negativno razpoloženi. Vedno vidi le probleme, ki jim ni ne konca ne kraja, nič mu/ji ni prav in nikakor ne morete ustreči. Nehajte se truditi, saj je prijateljeva misija očitno uničiti vsako lepo misel in dobro razpoloženje.

Ob njej/njem se ne morete sprostiti

Zdi se vam, da tej osebi ne morete zaupati vseh čustev in skrbi, saj ne bi dobili sočutja, ampak pridigo o tem, kako vedno vse storite narobe. Paziti morate na vsako besedo in se strinjati z vsem, drugače se pogovor hitro spreobrne v prepir. Če dobro premislite, vas odnos utruja. Čas je, da nehate krepiti vezi, ki vam prinašajo le stres.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

Prekinite stike z ljudmi, ki tratijo vaš čas

Dajemo vam dobre razloge, zakaj morate to storiti.

Kdo je pravi prijatelj

Prijateljstva so močna oblika medosebne vezi, drugačna od partnerstev, brez seksualne komponente.

V teh primerih je končati prijateljstvo povsem pravilna odločitev

Najboljši prijatelji ostanejo za vedno. Z njimi si lahko predstavljamo visoko starost, njim zaupamo in z njimi ustvarimo najlepše trenutke v življenju. Kdaj pa je povsem pravilno…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri