par-2

Ko pričnemo z razmerjem, se marsikaj spremeni. Med drugim tudi določene navade, ki jih skušamo odpraviti, da bi se prikazali v najlepši luči. Naslednjim stvarem pa se nikdar ne odpovejte, saj bi morale biti prisotne v vsaki zvezi.

Ne dramatizirate zaradi malenkosti

Nikoli ne boste našli partnerja, pri katerem vas ne bi motila niti ena stvar in tega se zavedate. Zato ne omenjate čisto vsake malenkosti in s tem prihranite prepire. Tudi obratno je tako, saj zagotovo tudi vi počnete stvari, ki partnerju niso najbolj všeč. Vendar se bosta morala sprejeti takšna, kot sta. Ne bo lahko, a ko vama bo uspelo, bosta okrepila razmerje in se uspešno prebila čez vse ovire, ki vama pridejo na proti.

Govorite iskreno

Tega si vsak želi, zato je logično, da takšne lastnosti ne bi potlačili, kajne? Pa vendar se nekateri bojijo, da bo pretirana odkritost škodovala odnosu ali jih pokazala v slabi luči. Zato čustva in komentarje zadržujejo v sebi, kar ne pomeni nič dobrega. Ko izbruhnejo, nastane velik spor, ki ni tako zlahka rešljiv. Zato se trudite ostati iskreni in k temu spodbujajte tudi drugo polovico. Veliko težav bosta zatrla že v kali in sčasoma bosta oba navajena povedati, kaj vaju teži. Vajina komunikacija bo trdna, kar je za uspešno zvezo pomembno.

Na sporočila ne odgovarjate takoj

Če menite, da je klic ali sporočilo nujno, ga seveda sprejmete, v splošnem pa se telefonu posvetite, ko imate čas, saj ne želite, da vas moti pri delu ali aktivnostih v prostem času. Temu se nikar ne odpovejte, saj imate zdrav odnos do elektronskih naprav, od katerih je v modernem svetu marsikdo odvisen. Partner naj razume, da se boste odzvali pravočasno in da ni nič narobe, če mu ne odpišete že sekundo po prejetem sporočilu.

Jezni končate pogovor ali se umaknete iz situacije

Slej ko prej bosta storila napake in razočarala drug drugega. Če ste v določenem trenutku preveč jezni, da bi umirjeno nadaljevali pogovor, je bolje, da se umaknete in v miru razmislite o vsem skupaj. Ne pozabite povedati, da boste nadaljevali pogovor, ko si zbistrite glavo. To je dobra navada, saj manj pogosto dvignete glas na drugo osebo in preudarno razmislite o težavi. Obtoževanje in zamere ne pripeljejo nikamor, zato je bolje, da ravnate tako.

Ohranite svoje konjičke

Ko ste v zvezi, radi poiščete aktivnosti, ki vaju bodo s partnerjem družile in povezale, vendar se ne odrečete konjičkom, ki jih že imate. Prav tako si vzamete čas za prijatelje in kakšen dan posvetite le njim. Tako bi moral storiti tudi partner. Čeprav sta par, to ne pomeni, da moreta opustiti svoje življenje in se posvečati le drug drugemu. Spakirajte kovčke in se za vikend odpravite na izlet s prijatelji ter ne zavijajte z očmi, ko partner želi čas preživeti s svojo družbo.

Niste povsem odvisni od partnerja

Še ena navada, ki je ne bi smeli opustiti. Kadar ste žalostni ali morate o čem premisliti, si bolj kot partnerjevega objema želite samote. Projektov se lotite brez njegove/njene pomoči, in ko se za nekaj dni odpravi na potovanje brez vas, niste izgubljeni, ampak še vedno dobro porabite čas. Odvisnost od partnerja se bo hitro izkazala za slabo izbiro, saj nihče ne more vedno dati tistega, kar želimo. Ste samostojna oseba in takšna ostanite tudi v zvezi.

Sorodni članki

Dejanja, ki kažejo, da je vajina zveza na majavih tleh

Če se pogosto znajdeta v naslednjih situacijah, se je vajin odnos pričel krhati. Se prebijata skozi katero od naslednjih stvari?

14 znakov, da je varno odpustiti partnerjevo nezvestobo

Prevaral/a vas je. Niste pričakovali, mogoče ste sumili, predvidevali … A se je zgodilo. Odpustiti ali pustiti? Če prepoznate teh 14 znakov, so možnosti, da popravite zvezo, kar...

5 stvari, ki jih lahko storite (danes), da se bosta s partnerjem še bolj zbližala

Razmerja so polna vzponov in padcev, lahko pa pridejo tudi obdobja, v katerih ne čutite tiste prave bližine ali vznemirjenja ob partnerju. Razlogov, zakaj začne ugašati občutek...
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

5 stvari, ki jih morate vedeti, če bi radi hitro shujšali

Na trgu je ogromno izdelkov, ki pri preoblikovanju telesa obljubljajo takojšnje rezultate. In potem so tu še hitre, predvsem pa stroge diete. Pa je res mogoče zdravo izgubiti konkretno količino kilogramov v zelo kratkem času in potem to težo tudi obrdžati?
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

Vadba za celo telo: Kombinacija počepa in planka

Naj bo tokratni trening drugačen - izvajajte le dve vaji in z njima razgibajte celo telo. Menite, da je izziv prelahek?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri