par-2

Ko pričnemo z razmerjem, se marsikaj spremeni. Med drugim tudi določene navade, ki jih skušamo odpraviti, da bi se prikazali v najlepši luči. Naslednjim stvarem pa se nikdar ne odpovejte, saj bi morale biti prisotne v vsaki zvezi.

Ne dramatizirate zaradi malenkosti

Nikoli ne boste našli partnerja, pri katerem vas ne bi motila niti ena stvar in tega se zavedate. Zato ne omenjate čisto vsake malenkosti in s tem prihranite prepire. Tudi obratno je tako, saj zagotovo tudi vi počnete stvari, ki partnerju niso najbolj všeč. Vendar se bosta morala sprejeti takšna, kot sta. Ne bo lahko, a ko vama bo uspelo, bosta okrepila razmerje in se uspešno prebila čez vse ovire, ki vama pridejo na proti.

Govorite iskreno

Tega si vsak želi, zato je logično, da takšne lastnosti ne bi potlačili, kajne? Pa vendar se nekateri bojijo, da bo pretirana odkritost škodovala odnosu ali jih pokazala v slabi luči. Zato čustva in komentarje zadržujejo v sebi, kar ne pomeni nič dobrega. Ko izbruhnejo, nastane velik spor, ki ni tako zlahka rešljiv. Zato se trudite ostati iskreni in k temu spodbujajte tudi drugo polovico. Veliko težav bosta zatrla že v kali in sčasoma bosta oba navajena povedati, kaj vaju teži. Vajina komunikacija bo trdna, kar je za uspešno zvezo pomembno.

Na sporočila ne odgovarjate takoj

Če menite, da je klic ali sporočilo nujno, ga seveda sprejmete, v splošnem pa se telefonu posvetite, ko imate čas, saj ne želite, da vas moti pri delu ali aktivnostih v prostem času. Temu se nikar ne odpovejte, saj imate zdrav odnos do elektronskih naprav, od katerih je v modernem svetu marsikdo odvisen. Partner naj razume, da se boste odzvali pravočasno in da ni nič narobe, če mu ne odpišete že sekundo po prejetem sporočilu.

Jezni končate pogovor ali se umaknete iz situacije

Slej ko prej bosta storila napake in razočarala drug drugega. Če ste v določenem trenutku preveč jezni, da bi umirjeno nadaljevali pogovor, je bolje, da se umaknete in v miru razmislite o vsem skupaj. Ne pozabite povedati, da boste nadaljevali pogovor, ko si zbistrite glavo. To je dobra navada, saj manj pogosto dvignete glas na drugo osebo in preudarno razmislite o težavi. Obtoževanje in zamere ne pripeljejo nikamor, zato je bolje, da ravnate tako.

Ohranite svoje konjičke

Ko ste v zvezi, radi poiščete aktivnosti, ki vaju bodo s partnerjem družile in povezale, vendar se ne odrečete konjičkom, ki jih že imate. Prav tako si vzamete čas za prijatelje in kakšen dan posvetite le njim. Tako bi moral storiti tudi partner. Čeprav sta par, to ne pomeni, da moreta opustiti svoje življenje in se posvečati le drug drugemu. Spakirajte kovčke in se za vikend odpravite na izlet s prijatelji ter ne zavijajte z očmi, ko partner želi čas preživeti s svojo družbo.

Niste povsem odvisni od partnerja

Še ena navada, ki je ne bi smeli opustiti. Kadar ste žalostni ali morate o čem premisliti, si bolj kot partnerjevega objema želite samote. Projektov se lotite brez njegove/njene pomoči, in ko se za nekaj dni odpravi na potovanje brez vas, niste izgubljeni, ampak še vedno dobro porabite čas. Odvisnost od partnerja se bo hitro izkazala za slabo izbiro, saj nihče ne more vedno dati tistega, kar želimo. Ste samostojna oseba in takšna ostanite tudi v zvezi.

Sorodni članki

Dejanja, ki kažejo, da je vajina zveza na majavih tleh

Če se pogosto znajdeta v naslednjih situacijah, se je vajin odnos pričel krhati. Se prebijata skozi katero od naslednjih stvari?

Čudovite stvari, ki jih boste opazili, ko zaključite z nezdravim razmerjem

Pa tudi o tem, kako prepoznati, da vam razmerje škodi in zakaj ste ravnali prav, ko ste ga končali.

14 znakov, da je varno odpustiti partnerjevo nezvestobo

Prevaral/a vas je. Niste pričakovali, mogoče ste sumili, predvidevali … A se je zgodilo. Odpustiti ali pustiti? Če prepoznate teh 14 znakov, so možnosti, da popravite zvezo, kar...
Najbolj brane vsebine

Ste prepričani, da spite dovolj? Tu je 5 znakov, da vam v resnici primanjkuje spanca!

Morda ne občutite tiste opoldanske zaspanosti in pomanjkanja energije na sploh, a tu je nekaj manj očitnih znakov, s katerimi vam telo sporoča, da je v resnici že precej izčrpano.
Več...

13 korakov, kako spet začeti verjeti vase

Vsi se kdaj zataknemo v nekaj, kar nas ovira, včasih pa sploh ne najdemo prave motivacije, da bi začeli delati na spremembi, ki jo nujno potrebujemo. kako se zares vzljubiti in privabiti v življenje same dobre stvari? Postavite sebe na prvo mesto že danes!
Več...

3 nepričakovani znaki, ki kažejo na depresijo

Depresija se kaže na različne načine, nikoli ne vpliva le na razpoloženje. Pogosto spregledani znaki so naslednji …
Več...

Koliko škode naredi sladkor našemu telesu?

Preveč sladkorja lahko hitro poskrbi, da bomo spoznali grenko plat življenja.
Več...

Idealno živilo za hujšanje (nasvet osebnega trenerja)

Kolikokrat ste se že lotili diete z namenom, da shujšate? In kot zakleto so se po končani dieti, ki je ... khm ... trajala le nekaj dni, kilogrami veselo vrnili?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri