Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Uspešno razmerje ni vedno rožnato

Uspešno razmerje ni vedno rožnato (foto: Profimedia) Profimedia
9. 7. 2017

Obkroža nas toliko nasvetov in predstav, kakšno naj bi bilo popolno razmerje, pozabljamo pa, da smo si med seboj različni in to velja tudi za naše ljubezenske zveze. Vse naj bi temeljile na zaupanju, vendar se vsaka odvije drugače.

Pomislite, kolikokrat ste imeli s partnerjem pogovor o razmerju, ko ni šlo za spor, pri katerem sta morala razjasniti, kdo ima kakšno odgovornost in v čem sta razočarala en drugega. Le navaden pogovor, kjer sta razmišljala, kaj pričakujeta drug od drugega in kam naj bi vaju vodila skupna prihodnost. Če se ne spomnite, je od tega verjetno minila cela večnost, ali pa se sploh ni zgodilo. Temo običajno »čuvamo« za priložnosti, ko nas ljubljena oseba razočara. In potem sledi naštevanje primerov, ko bi morali vložiti v razmerje več energije, pa se to ni zgodilo, ste pričakovali od partnerja to in ono ter vprašanje, kaj sploh pomeni imeti popoln odnos. Vse kar imate so kritične pripombe, ki jih date in prejmete nazaj. Nikoli pa se ne pogovarjata o »vaju«, ko sta srečna.

Pogovora ne načnite le, ko so na vidiku težave. Vaše razmerje je živ »projekt«, ki ga morate graditi in negovati sproti, da se bo lahko razvijal in napredoval. Veliko manjših »popravil« lahko naredite že sedaj in preprečite večje prepire.

Problemi s cilji v razmerju

Veliko ciljev temelji na otroških predstavah, ki smo jih dobili v risankah. Princesa živi nesrečno in osamljeno življenje, potem pa jo nekega dne iz stolpa reši princ na belem konju ter jo osreči do konca življenja. Sledi poroka, kasneje otroci …. Ko odrastemo se soočimo z realnostjo, vendar so pričakovanja običajno še vedno visoka. Čakamo, da nas bo ogovoril prikupni neznanec in upamo, da se nam ne bo treba preveč potruditi za svoj srečni konec.

Če boste ravnali tako, verjetno ne boste kmalu spoznali ljubezni svojega življenja, če ste v razmerju, pa ste zagotovo že ugotovili, da vse, kar storite, ni vedno prav in najbolje za oba. Tako vi kot partner morata imeti realna pričakovanja o razmerju in se o njih občasno pogovoriti, da vesta, če še vedno hodita po isti poti.

Morata si dati priložnost, da izpostavita svoje želje in potrebe, vendar morajo za uspešno razmerje te biti usklajene in odgovarjati obema. Ko začnete od partnerja pričakovati nekaj, o čemer še nikoli nista razpravljala, ali obratno, to pomeni začetek neštetih prepirov. Nič ne bo več dovolj dobro in tako, »kot je bilo včasih«. Bolj kot lepe trenutke bosta pričela opažati slabosti in počasi peljala razmerje v prepad. Povedano drugače: ne popravljajte razmerja s pretvarjanjem, da je vse v redu.

Uresničite zastavljeno

Biti iskreni z nekom, ki ga imate radi, ni vedno lahko, vendar nujno potrebno za uspešno razmerje. Vzdušje bo verjetno vse prej kot romantično, vendar se morate pogovoriti s partnerjem tudi o tem, kaj vaju moti in kako se bosta še bolj trudila za razmerje.

Cilje bosta lahko uresničila le s sprotnim usklajevanjem in trdim delom. Vedno ne bo lahko in z rožicami postlano, vendar bodo prišli tudi trenutki, ki se jih bosta skupaj spominjala večno. Če imate osebo zares radi, vam ne bo težko kdaj sprejeti tudi nečesa, kar vam ni ravno všeč. Iskrenost se vedno izplača.

 Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri