ijatelj

Najboljši prijatelji ostanejo za vedno. Z njimi si lahko predstavljamo visoko starost, njim zaupamo in z njimi ustvarimo najlepše trenutke v življenju. Kdaj pa je povsem pravilno, da prijateljstvo končamo?

  • Ko prijatelj ne prizna, da je jezen na vas.

Se vam je že zgodilo? Prijatelj se brez razloga oddalji od vas, manj pogosto preživljata čas skupaj in opazite, da se vede čudno. Zakaj? Po vsej verjetnosti se za vsem tem skriva razlog, vendar vam ga ni zaupal/a. Želi se izogniti prepirom, zato se počasi umika, a nikoli ne odide zares. Človeku, ki vam nikoli ne pove, kaj ga pri vas moti, ne zaupajte.

  • Ko v njegovi/njeni družbi ne morete biti to, kar ste.

Prijatelji nas imajo radi natanko takšne, kot smo. Vsaj tako naj bi bilo. Ko nekdo od bližnjih na vas začne opažati več napak kot dobrih lastnosti, ne podlezite kritikam in se ne skušajte spremeniti. Ta oseba ni vredna vaše družbe. Svoj čas raje namenite tistim, ki v vas prepoznajo talente in vas spodbujajo na poti do uspeha.

  • Ko se spori nikoli ne končajo.

Morda je kriv način prepiranja, ki je zelo pomemben, če želite ohraniti dobre odnose. Mogoče je eden izmed vaju preveč nepopustljiv, ali ima previsoka pričakovanja. Karkoli se skriva za vajinimi neštetimi prepiri, vaju očitno dela precej različni osebi. Premislite, ali je vredno trud vlagati  v odnos, ki nenehno visi na nitki.

  • Ko gresta vsak v svojo smer.

Čeprav sta odraščala skupaj in si delita lepe spomine, se je prijatelj sedaj odločil, da se prične ukvarjati s stvarmi, ki vam niti slučajno niso povšeči. To še ne pomeni konec prijateljstva, vendar osebo vsaj opozorite, da hodi v napačni smeri. Če kljub vsem prizadevanjem še vedno ne najdeta skupnega mnenja in se vam zdi, da z njim/njo nimate nič več skupnega, se raje poslovita. V nasprotnem primeru bosta le trpela ob vseh konfliktih, ki jih bosta imela.

  • Ko v vajine prepire vključi skupne prijatelje.

Stvari, ki se zgodijo med vama, morajo tam tudi ostati. Ne vpletajta tretje osebe. Če kateri izmed vaših prijateljev to rad počne, s tem škodi tudi drugim vašim odnosom. Postavljeni ste pred odločitev: želite imeti enega prijatelja manj ali slabe odnose z vsemi? Odgovor je na dlani.

  • Ko prijateljstvo postane obveznost.

Ko se nehate počutiti sproščeno v družbi določenega prijatelja in ga vabite na skodelico kave le zato, ker se spodobi, je čas, da odprete oči. Kaj želite doseči? Si to osebo predstavljate tudi v prihodnosti, menite, da bosta ostala prijatelja še dolga leta? Če je odgovor ne, ni razloga, da bi se trudili za odnos le zato, »ker se spodobi«.

  • Ko postavljanje zdravih meja ne deluje.

Vsak človek ima krog zasebnosti, ki je samo njegov. Vanj ne spusti svojega partnerja, niti drugih bližnjih. Kadar prijatelj prestopi navidezne meje, ki jih oba poznata, ga na to opozorite. Če se to zgodi pogosto, je bolje, da prijateljstvo končate. Ne čakajte v neskončnost, saj se vdiranje v zasebnost očitno ne bo končalo.

Preberite tudi:

Sorodni članki

Kdaj je čas, da prekinete prijateljske vezi?

Prave prijatelje prepoznamo po tem, ko na vratih pozvonijo s sladoledom, kadar končamo romantično razmerje, ko skupaj z nami prenašajo posledice prekrokane noči in se z nami...

Je čas, da prijateljstvu pomahate v slovo?

Vsi ljudje, ki nam v življenju prekrižajo pot, niso prišli za to, da bi bili najboljši prijatelji. Od nekaterih se moramo česa naučiti, drugi nas spomnijo na dragocenosti, ki...

Takšni prijatelji niso vredni vaše pozornosti

Prijatelj je nekdo, na kogar se lahko vedno zanesemo in nam vedno pove iskreno mnenje. Če opazite naslednje lastnosti, oseba ni vaš pravi prijatelj.
Izbor uredništva

Nagradni izziv: Spravite prebavo v red!

Prebava je eden od najpomembejših procesov v našem telesu, zato ima velik vpliv na naše počutje in zdravje. Že imate svojo...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

Kaj je eden od najpogostejših razlogov za razpad zveze?

Tokrat ne mislimo na varanje in nezaupanje, ampak na ...
Več...

Skrivnost hujšanja, o kateri nihče ne govori

"Bila sem ena tistih. Debeluška, ki so jo v šoli neprestano zbadali. Ena tistih, ki se je "skrivala" za širokimi in prevelikimi oblačili, celo v bazen nisem šla nikoli brez majce. Zdaj sem v precej boljši formi, vendar se moje učenje ne zaključi tukaj."
Več...

Ljudje, ki trpijo za hudo obliko depresije, želijo, da veste naslednje

Lahko si skušamo predstavljati, sočustvujemo in tolažimo osebo, ki trpi za hudo obliko depresije, nikoli pa ne moremo vedeti, kako se v resnici počuti.
Več...

Prihaja razstava Body World Vital: Telo na ogled od zunaj in znotraj

Na Gospodarsko razstavišče prihaja svetovna razstava Body Worlds Vital, ki bo v Ljubljani od 20. oktobra do 20. januarja prihodnje leto, vse dni v tednu od 9. do 20. ure.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri