ijatelj

Najboljši prijatelji ostanejo za vedno. Z njimi si lahko predstavljamo visoko starost, njim zaupamo in z njimi ustvarimo najlepše trenutke v življenju. Kdaj pa je povsem pravilno, da prijateljstvo končamo?

  • Ko prijatelj ne prizna, da je jezen na vas.

Se vam je že zgodilo? Prijatelj se brez razloga oddalji od vas, manj pogosto preživljata čas skupaj in opazite, da se vede čudno. Zakaj? Po vsej verjetnosti se za vsem tem skriva razlog, vendar vam ga ni zaupal/a. Želi se izogniti prepirom, zato se počasi umika, a nikoli ne odide zares. Človeku, ki vam nikoli ne pove, kaj ga pri vas moti, ne zaupajte.

  • Ko v njegovi/njeni družbi ne morete biti to, kar ste.

Prijatelji nas imajo radi natanko takšne, kot smo. Vsaj tako naj bi bilo. Ko nekdo od bližnjih na vas začne opažati več napak kot dobrih lastnosti, ne podlezite kritikam in se ne skušajte spremeniti. Ta oseba ni vredna vaše družbe. Svoj čas raje namenite tistim, ki v vas prepoznajo talente in vas spodbujajo na poti do uspeha.

  • Ko se spori nikoli ne končajo.

Morda je kriv način prepiranja, ki je zelo pomemben, če želite ohraniti dobre odnose. Mogoče je eden izmed vaju preveč nepopustljiv, ali ima previsoka pričakovanja. Karkoli se skriva za vajinimi neštetimi prepiri, vaju očitno dela precej različni osebi. Premislite, ali je vredno trud vlagati  v odnos, ki nenehno visi na nitki.

  • Ko gresta vsak v svojo smer.

Čeprav sta odraščala skupaj in si delita lepe spomine, se je prijatelj sedaj odločil, da se prične ukvarjati s stvarmi, ki vam niti slučajno niso povšeči. To še ne pomeni konec prijateljstva, vendar osebo vsaj opozorite, da hodi v napačni smeri. Če kljub vsem prizadevanjem še vedno ne najdeta skupnega mnenja in se vam zdi, da z njim/njo nimate nič več skupnega, se raje poslovita. V nasprotnem primeru bosta le trpela ob vseh konfliktih, ki jih bosta imela.

  • Ko v vajine prepire vključi skupne prijatelje.

Stvari, ki se zgodijo med vama, morajo tam tudi ostati. Ne vpletajta tretje osebe. Če kateri izmed vaših prijateljev to rad počne, s tem škodi tudi drugim vašim odnosom. Postavljeni ste pred odločitev: želite imeti enega prijatelja manj ali slabe odnose z vsemi? Odgovor je na dlani.

  • Ko prijateljstvo postane obveznost.

Ko se nehate počutiti sproščeno v družbi določenega prijatelja in ga vabite na skodelico kave le zato, ker se spodobi, je čas, da odprete oči. Kaj želite doseči? Si to osebo predstavljate tudi v prihodnosti, menite, da bosta ostala prijatelja še dolga leta? Če je odgovor ne, ni razloga, da bi se trudili za odnos le zato, »ker se spodobi«.

  • Ko postavljanje zdravih meja ne deluje.

Vsak človek ima krog zasebnosti, ki je samo njegov. Vanj ne spusti svojega partnerja, niti drugih bližnjih. Kadar prijatelj prestopi navidezne meje, ki jih oba poznata, ga na to opozorite. Če se to zgodi pogosto, je bolje, da prijateljstvo končate. Ne čakajte v neskončnost, saj se vdiranje v zasebnost očitno ne bo končalo.

Preberite tudi:

Sorodni članki

Kdaj je čas, da prekinete prijateljske vezi?

Prave prijatelje prepoznamo po tem, ko na vratih pozvonijo s sladoledom, kadar končamo romantično razmerje, ko skupaj z nami prenašajo posledice prekrokane noči in se z nami...

Ali mu lahko zaupate?

Najsi gre za novega fanta ali daljše razmerje, zaupanje je temelj vsakega odnosa. Že najmanjši dvom lahko pripelje do nepotrebnih zapletov.
None

Je čas, da odjadrate drugam?

Razmerje te nekega dne pripelje do mrtve točke, ko se je treba odločiti: naj ostanem ali grem?

Izbor uredništva

Pridružite se nam na taboru teka na smučeh v Planici!

Če se želite prvič preizkusiti na tekaških smučeh, izpopolniti svoje znanje, ali pa le z družino in prijatelji v prelepem...

Več...

Prijavite se na Elanov smučarski dan in se potegujte za smuči Delight Supreme!

Vse ljubiteljice vijuganja po belih strminah, prijavite se na Elanov smučarski dan za ženske in se potegujte za smuči Delight...

Več...

3 jutranje vaje, ki bodo preprečile stres in tesnobo

Ko vas popade tesnoba, anksioznost, nelagodje, si lahko pomagate s preprostimi triki. 

Več...

Najbolj brane vsebine

7 popolnoma vsakdanjih stvari, ki lahko vodijo do varanja

Afere se ne pripetijo zgolj zaradi pomanjkanja ljubezni doma ali potrebe po oskrbovanju ega. Razlogi se lahko skrivajo tudi v čisto vsakdanjih dejavnikih.
Več...

6 opozorilnih znakov, da se v zvezi ne počutite dobro

Če zadnje čase čutite, da ste bolj nesrečni kot običajno, se razlog lahko skriva tudi v razmerju. Preverite, ali opazite katerega izmed naslednjih znakov.
Več...

Kaprun: Kopališče Tauern Spa Zell am See

Obiščite eno izmed najzanimivejših wellness in termalnih središč v Avstriji ob vznožju veličastnih Alp.
Več...

3 živila, ki lahko povzročajo utrujenost (pa verjetno ne bi pomislili nanje)

Na seznamu je že sladkor ter mastna in težka hrana. Pri nekaterih ljudeh pa lahko utrujenost oz. zaspanost povzročajo tudi naslednja živila.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri