prepir

Odnosi so zapletena reč, ki se ne obnese vedno. Nekatere ljudi bi morali spustiti iz svojega življenja, pa se jih namesto tega trdno oklepamo. Zakaj to počnemo?

Vsak je že imel prijatelja, s katerim čez čas ni imel nič več skupnega, odnos pa se je krhal. Ali partnerja, ki se ne trudi za razmerje. Pa se takšnih posameznikov vseeno oklepamo in jih stežka spustimo iz rok. Kaj nas zadržuje?

Lažje je ostati

Če določeno osebo odslovite iz svojega življenja, ker nimata več veliko skupnega in je jasno, da odnos ne vodi nikamor, z njo odide tudi del rutine. Morda sta skupaj obiskovala skupinsko vadbo, se dobivala ob skodelici kave ali vzpostavila skupno rutino, če govorimo o partnerju. V vsakem primeru boste morali narediti nekaj sprememb in temu se ljudje radi izognemo. Lažje je stvari pustiti takšne, kot so in se pritoževati ali zavijati z očmi.

Misel na to je zastrašujoča

Če pomislite, da s slabim prijateljem ali partnerjem ne boste več preživljali časa, se spomnite tudi vseh lepih trenutkov, ki sta jih doživela skupaj. Vsako slovo je zastrašujoče in običajno jih nihče ne mara, zato ni lahko narediti koraka v to smer. Raje še malce potrpite in zgubljate živce, ko vam prijatelj ni pripravljen prisluhniti, vi pa ste vedno na voljo, kadar ima slab dan. Resnica je, da vam takšni odnosi pobirajo energijo in ne prinesejo nič pozitivnega. Če želite ostati dobre volje, se obdajte z ljudmi, ob katerih se počutite dobro.

Prepričajo lepi trenutki

Nekoč, daleč nazaj ste s prijateljem ali partnerjem doživeli lepe trenutke, ki so se vam vtisnili v spomin. Morda pa jih boste še kdaj? Čeprav se že dolgo ne razumeta dobro, še kar upate in upate. Ne morete se sprijazniti, da se je odnos končal tako klavrno. Vedno znova vas prepričajo pozitivni spomini, zaradi katerih ste mnenja, da se je vredno še malce potruditi. Pa čeprav k temu stremite le vi, odnos pa sestavljata dve osebi …

Ne verjamemo, da bomo našli kaj boljšega

Včasih nas razjeda vprašanje, ali bomo kasneje našli boljšega prijatelja ali drugačnega partnerja. Morda smo samo sebični in se ne moremo prilagoditi? Bolj kot izguba prevlada strah pred neznanim. Spet boste morali navezati nove stike in spoznavati ljudi, kar je lahko zelo stresno. Pa vendar, boste zaradi tega zares raje še naprej gojili slabe odnose?

Sorodni članki

V teh primerih je končati prijateljstvo povsem pravilna odločitev

Najboljši prijatelji ostanejo za vedno. Z njimi si lahko predstavljamo visoko starost, njim zaupamo in z njimi ustvarimo najlepše trenutke v življenju. Kdaj pa je povsem pravilno...

Zato je težje razdreti (in preboleti) dobro prijateljstvo kot razmerje

Pravi prijatelj je vedno tam, kamor ne upaš sam. (Saša Vegri)
Najbolj brane vsebine

Samo najboljši prijatelji se lahko pohvalijo s temi 4 lastnostmi

Zakaj je vaš najboljši prijatelj tako poseben in zakaj ravno z njim preživite toliko časa? Verjetno zato, ker ga odlikujejo naslednje lastnosti, zaradi katerih se počutite ljubljeno in sprejeto.
Več...

5 idej za nepozaben vikend izlet

Pet izletniških navdihov za vse, ki radi raziskujete tudi kotičke čez mejo. Avstrijska Koroška namreč ponuja obilo užitkov v vseh letnih časih. In za vaskega se najde nekaj.
Več...

10 učinkovitih načinov, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Ne boste se je znebili samo s prehrano ali samo z vadbo. Potrebujete kombinacijo vseh pomembnih dejavnikov.
Več...

TEH 5 stvari vsak dan naredijo najsrečnejši ljudje na svetu (presenetilo vas bo!)

Bi rekli, da ste v življenju srečni? Morda spremenite mišljenje ob besedah avtorjev, ki o sreči pravijo takole …
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri