zalost

Razlogov je lahko veliko, tu pa je nekaj najpogostejših, ki jih morda najdete v svojem razmerju.

Ker je vsako razmerje drugačno in edinstveno, bi težko s prstom pokazali na en sam razlog, zaradi katerega se partner umika iz odnosa. Lahko pa določimo nekaj najpogostejših, ki jih preverite, če imate tudi sami tak občutek.

Boji se zaljubiti

Sliši se smešno, vendar se to pogosto dogaja na začetku razmerja, ko oseba ne želi postati ranljiva, še posebej, če ima v preteklosti slabe izkušnje z zvezami. Kljub naklonjenosti se želi zapreti in umakniti iz situacije. Dajte vedeti, da nimate namena prizadeti in povprašajte o preteklih razmerjih. Je oseba res pripravljena na novo zvezo? Tudi če je vajin odnos še “svež”, morata vzpostaviti zaupanje in postaviti trde temelje, na katerih bosta lahko gradila.

Trenutno je v velikem stresu

Na stres se vsak odzove po svoje. Tu se zanesite na vaše poznavanje partnerja. Kako se obnaša, kadar je pred njim napeto obdobje? Se umakne in vse zadrži zase, ali z vami še bolj komunicira in zaupa vse skrbi? Povsem možno je, da vas ne želi obremenjevati,  zato se zdi, kot da se umika iz zveze. Povejte mu, da mu stojite ob strani in vam lahko zaupa. Lažje je stopati do cilja ob podpori ljudi, ki jim zaupate.

V razmerju se duši

Včasih ste za partnerjevo čustveno odmaknjenost lahko krivi tudi sami, če ste od njega preveč odvisni. Razmislite, ali ste ga zadolžili, da skrbi za vašo srečo, želite, da vas spremlja čisto povsod, tudi ob večerih s prijateljicami ali da se odreče svoji družbi, da bi bila (še) več skupaj? Vsak potrebuje čas zase, tudi v razmerju. Dovoliti mu morate več prostora in sprejeti, da ni nič narobe, če vsakega večera ne preživita v dvoje. Tudi sami poiščite hobije, ki jih boste opravljali brez sorodne duše.

Premišljuje, ali je razmerje res to, česar si želi

Če je partner v dvomih, ali si še želi nadaljevati razmerje, ne boste opazili le pomanjkanja komunikacije in miselne odsotnosti, ampak tudi spremembo v odnosu. Morda do vas ne bo več tako ljubezniv, si bo želel vedno več časa zase in si ne bo prizadeval načrtovati aktivnosti, ki bi jih lahko počela skupaj. Takrat je čas, da se resno pogovorita. Ni pravično, da se o takem velikem koraku odloča sam.

Sorodni članki

Kako se v razmerju izkažejo partnerji, ki nenehno analizirajo svet?

Biti v trdnem razmerju ni lahko. Pripravljeni morate biti na sklepanje kompromisov in se vsak dan truditi, da bi poglobili odnos. Še večji izziv pa je zveza s partnerjem, ki...

Se raziti ali ostati skupaj? 8 vprašanj, ki si jih morate zastaviti

Razmišljate o tem, da bi končali zvezo? Stažistka zakonske in družinske terapije Irena Košir vam svetuje, da si prej postavite naslednjih osem vprašanj. 

Zato ne smete zapostaviti prijateljev, ko ste v razmerju

Ko se zaljubimo in začnemo novo razmerje, imamo oči samo za partnerja. Njemu/njej želimo posvetiti ves prosti čas in mu/ji s tem izkazati naklonjenost. Ko se...
Izbor uredništva

Gremo na jesenski tekaški tabor!

Oktobra v sodelovanju z Akademskim atletskim društvom Slovan pripravljamo nepozaben tekaški konec tedna! Dobimo se v...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

8 skrivnosti nasmejanih in pozitivnih ljudi

Prava sreča in pozitivnost pride z vsakodnevnimi dejanji, z majhnimi koraki in z našo notranjo naravnanostjo. Ni lahek podvig, a je mogoč. Poglejmo si, kako. 
Več...

5 zmotnih prepričanj o zdravi prehrani športnikov

Toliko diet, modnih “prehranskih” muh in zdravih smernic preplavlja splet in družbena omrežja. Kako vedeti, kaj drži in kaj ne?
Več...

Zakaj nas sončna svetloba utrudi?

Poležavanje na ležalniku ob bazenu ne moremo ravno primerjati s HIIT treningom, a nas vseeno utrudi. Zakaj? 
Več...

Kakšno škodo vam povzroča visok krvni tlak? (+ kako ga odpraviti po naravni poti)

Visok krvni tlak je resno zdravstveno stanje, ki bi mu morali nameniti več pozornosti, saj v nekaterih primerih lahko resno ogroža življenje.
Več...

To so znaki, da vam primanjkuje vitamina B12

Nekateri znaki so povsem vsakdanji in bi jih morda pripisali le napornemu dnevu, v resnici pa bi jih morali zdraviti z zadostno količino vitamina B12. Prepoznate katerega od simptomov?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri