par-objem

Celo tiste ženske, ki se v zvezah ne ozirajo na pravila, se spoštljivo klanjajo najmogočnejše­mu med vsemi: Nikoli in nikdar ne padi v naročje bivšega!

Kar se mene tiče, je bila to edina svetinja, ki sem se je držala že od gimnazije.  Zakaj, se sprašujete. Moj prvi fant me je namreč nemarno prevaral, potem na kolenih in s samoponiževalnim moledovanjem prilezel nazaj v moje naročje in me potem (ne boste verjeli) znova prevaral. Pri vsem živem in mrtvem sem prisegla, da se kaj takega ne bo zgodilo nikoli več v mojem življenju.

Čez deset let pa sem sveto prisego prelomila. Za seboj sva imela že tri leta dokaj prijetnega zmenkovanja, ko je na dnevni red nepričakovano vskočil nemaren prepir in naju dokončno postavil na dva različna bregova. Tisti trenutek sem zasovražila vse, kar je bilo povezano z njim. Način, kako govori, kako se premika, kako si popravi pramen las, ki mu zdrsi na obraz, ko naredi hiter gib, kako ... seznam bi bil vsekakor predolg za naštevanje. Potem pa je kot strela z jasnega nekega dopoldneva priplavalo elektronsko sporočilo. Njegovo, seveda.

In čez nekaj dni še eno. In nato tretje. Besede, zavite v popolno milino in nežnost, so na zaslonu izlivale njegovo srce. Vse je bilo tako iskreno in nedolžno, da nisem mogla prenehati razmišljati o tem, "kako bi bilo, če bi bilo". In nato sem se vdala in zopet padla pred njegovo obličje.

In če sem to storila jaz, bo verjetno tudi vaše bivše dekle (če jo želite nazaj, seveda). Vaše bonus pike se bodo nabirale same od sebe, če boste spregovorili prave stvari in nesrečno prosili odpuščanja. In najpo­membneje: potrebovala bo konkreten dokaz o resni­č­nosti vaših besed.

Če ste odločeni, da pos­­ku­site, vam ponujamo nekaj načinov, da s svojo bivšo, se pravi bodočo drago, spet najdete skupno pot.

Njene zadnje besede: "Če ne znaš biti resen, sva opravila!"

Postavila vas je pred ultimat, a ste se uprli. Toda zdaj ne morete prenehati razmišljati o tem, da mogoče vseeno ne bi bilo tako slabo nekoliko poglobiti vajino razmerje. Nekateri moški celo trdijo, da so veliko srečnejši v resni zvezi, kot so pričakovali, da bodo. Ali vas osrečuje? Imata podobna zanimanja? Enake cilje? Če ste (medtem ko berete) trikrat pokimali z glavo, je to znamenje, da se je vredno premakniti za stopničko ali dve.

Prave besede: Priznajte, da je imela prav, ko vas je pustila. Ko bo uvidela, da razumete tudi njeno plat medalje, se bo v trenutku zmehčala. In nato pri sebi določite čakalno mejo – dajte ji približno šest mesecev. Če po tem času ne bo spet delila postelje z vami, je mogoče res bolje, da poskusite srečo drugje.

Prava dejanja: Presenečajte jo in hkrati zape­ljujte. Odpeljite jo na nepozaben konec tedna kam na morje, kjer bosta skupaj (stran od vsega) načrtovala poročno potovanje.

Njene zadnje besede: "Potrebujem več časa zase."

Mogoče ste mislili, da boste nanjo napravili vtis, ko ste jo kar šest večerov zapored povabili na zmenek, vendar včasih, žal, ni tako. S prijaznostjo ste ji pognali strah v kosti. Prehitro ste položili svoje karte na mizo.

Ženske se v takšnem primeru začnemo spraševati, ali bomo lahko obdržale zaželeno količino lastne svobode. Da, večina žensk se pritožuje, da jim moški namenjajo čisto premalo časa. Toda neodvisnost (naša in vaša) je vendarle zelo cenjena.

Prave besede: Napišite ji elektronsko sporočilo in ji razložite, da razumete njen položaj, da sta mogoče res prehitro začela poglabljati stvari in da bi tudi vi potrebovali nekaj časa zase. Omenite potovanje, ki ga nameravate izpeljati, ali projekt, ki vam bo vzel ogromne količine časa. Predlagajte, da vas pokliče, ko bo imela čas za vas.

Prava dejanja: Za nekaj časa jo izbrišite iz svojih misli in začnite delati na sebi. Pojdite na Triglav, če vam bo to pomagalo (samo da ne boste zmrznili). Če vas bo končno poklicala, se ne vdajte takoj. Nedo­segljivost je največji afrodiziak.

Njene zadnje besede: "Nikoli več ti ne bom zaupala, tepec."

Če vas zaloti v akciji z drugo, ste krivi za največjo katastrofo, ki ste ji v zvezi lahko priča. Tukaj pride v poštev moledovanje na kolenih. Pomembne pa so tudi okoliščine varanja. Bolj ko so nenavadne, tem več imate možnosti, da vam bo oprostila. Če povem po domače, za svoje dejanje boste potrebovali prekleto dober izgovor.

Prave besede: Verjetno se ne bo oglašala na telefonske klice, tako da razlijte svojo dušo na papir in ji pošljite e-sporočilo ali pismo. Opišite, kako ste se znašli v ... Mogoče je bila tista druga pomembna poslovna partnerka in je niste smeli zavrniti. Mogoče ste ravnali iz ljubosumja, ki ste ga čutili do določenega moškega v njenem življenju. Dajte ji vedeti, da ste popoln bedak, ki je uničil nekaj najlepšega v svojem življenju.

Prava dejanja: Odstranite drugo žensko iz svojega življenja. Če je bila to vaša tajnica, takoj najdite drugo. Če je bila prijateljica, svojemu de­kletu obljubite, da je ne boste nikoli več videli.

Njene zadnje besede: "Čustveno si zavrt in nestabilen."

Tudi jaz sem nekoč pustila moškega iz tega razloga. Obtožila sem ga, da je zaprt vase, brez čustev in popolnoma nestabilen. Ubogi revček tudi slučajno ni imel pojma, o čem govorim.

Pa tudi jaz nisem bila čisto prepričana o svojih besedah. Ženske velikokrat uporabljamo razne psihološke izraze, ko seciramo vašo osebnost, pa še same ne vemo točno, o čem govorimo. Ko nas enkrat razumete, stvari postanejo jasnejše.

Prave besede: Napišite ji pismo, ki bo vsebo­valo vse podrobnosti, ki ji jih še nikoli niste zaupali – da vas nobena ženska ni tako osrečila kot ona, da jo ljubite in obožujete. Razložite ji, da si najbolj na svetu želite njene bližine, ampak pri tem potrebujete malo pomoči. In nato jo vprašajte, kaj bi morali storiti, da bi se počutila bolj povezano z vami. Zavedala se bo, kako težko vam je bilo, da ste se odprli, in uspelo vam jo bo stopiti. Če bo treba, vajo ponovite.

Prava dejanja: Svoja dejanja začnite razlagati skozi svoja čustva. Namesto da ji zabrusite: "Ali se lahko o tem pogovoriva pozneje?", ji recite: "Imel sem psihično naporen dan. Vse, kar si želim, je, da bi se ulegel poleg tebe in se sprostil."

Njene zadnje besede: "Premalo vlagaš v najino razmerje."

Ko je mojega prijatelja Martina njegovo (tedanje) dekle pustilo, je ves razsut prišel na krajši obisk. "Vse je bilo tako lepo, potem pa mi je kar naenkrat rekla, da nima občutka, da jo ljubim," mi je razložil. Ne sekirajte se preveč, to je bilo pričakovati. Glede na to, da sta si ljubezen izpovedala že tisočkrat na sto in en način, je logično, da oba vesta, pri čem sta. Ljubezen je potrjena in kar naenkrat ni več potrebe po večernem muckanju, držanju za roke in pisanju ljubezenskih e-pisem.

Prave besede: Opravičilo iz srca vedno najde pravo mesto. Povejte, da si tudi vi želite več, in jo vprašajte, kaj je najbolj pogrešala v vajinem razmerju. Potem pa le še začnite graditi. Saj veste, zrno na zrno ... kamen na kamen ...

Prava dejanja: Nekaj bo treba žrtvovati, da vama bo uspelo. Skupaj ugotovita, kaj je najbolj vplivalo na vajin čustveni razdor. Če je razlog vaše čezmerno visenje v službi in potem gromozanska utrujenost ob prihodu domov, bo treba nekaj narediti tudi glede tega. Dragoceni čas lahko preživita tudi ob gledanju filma. Objeta in sproščena.

Njene zadnje besede: "Greva na kubo."

Potolaži se, kolega ... bolje ti bo brez nje.

S. G.

Sorodni članki

Kako v manj kot petih minutah ugotovite, ali je prava

Recimo, da vam je, kakor se temu pravi, padla sekirica v med.

Ko ženske razmišljajo s ščegetavčkom

Tri znanke sem prosila, naj pišejo dnevnik o svojem spolnem življenju. Najbolj presunljivo odkritje eksperimenta? Ženske so pripravljene storiti karkoli, da zadovoljijo svoje...
None

Metodologija nesrečne ljubezni

Že to, zakaj in v koga se zaljubimo, je velika skrivnost. Toda še bolj nejasno je, zakaj smo, če nas ljubljena oseba zapusti, tudi najbolj samozavestni moški popolnoma obupani...

Izbor uredništva

Zakaj bi morali na dan narediti 10.000 korakov in več

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in številni zdravniki ter drugi strokovnjaki pravijo, da bi 10.000 korakov...

Več...

18 korakov, kako zopet najti voljo

Ko smo depresivni, se je tako težko premikati, iti pod tuš in se preobleči, kaj šele se odpraviti na pohod ali tek. Čeprav...

Več...

Zakaj so doživetja vredna več kot materialne dobrine

Mera za uspeh danes ni več imeti najboljši avto in nepremičnino. Veliko mladih to ne zanima več.

Več...

Najbolj brane vsebine

Dovolite vaši mački spati z vami v postelji? Poglejte, kakšne posledice ima lahko to za vas in vašega ljubljenčka!

Spadate med tiste, ki med spanjem obožujejo toplino teh kosmatih princesk in princev ali zagovarjate nasprotno?
Več...

Zato bi morali vsak dan delati plank!

Ena vaja, ki vključuje celo telo in ima mnogo pozitivnih učinkov. Veste, zakaj bi se je morali lotiti vsak dan?
Več...

Zakaj bi morali na dan narediti 10.000 korakov in več

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in številni zdravniki ter drugi strokovnjaki pravijo, da bi 10.000 korakov na dan pregnalo kar nekaj bolezni stran. 10.000 korakov na dan bi bilo že povsem dovolj za začetek zdravega načina življenja. A v resnici 10.000 korakov niti ni tako malo, to je od šest do sedem kilometrov, odvisno od koraka in hitrosti, za 10 kilometrov na dan bi morali narediti več kot 14.000 korakov na dan. Večina ljudi povprečno naredi 3.500 korakov, kar je v resnici zelo malo. 10.000 je odlična številka, saj se mora človek zanjo že malo potruditi in tudi dobro se sliši.
Več...

Veste, zakaj bi morali vsak večer pred spanjem na stopala nanesti eterična olja? (VIDEO)

Stopala so popolni del telesa za nanašanje eteričnih olj. Pa veste zakaj?
Več...

7 odličnih kardio treningov, s katerimi boste izboljšali vzdržljivost (in tek ni med njimi)

Razumemo vse, ki niste navdušeni nad tekom. K sreči obstaja veliko načinov, kako pospešiti srčni utrip in izboljšati vzdržljivost. Pravzaprav lahko pri večini treningov povečamo intenzivnost in ga tako »spremenimo« v kardio trening*. Pripravili smo nekaj idej ...
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri