10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Zmenkarije brez težav

24. 4. 2003

Od bedaka do junaka v najkrajšem možnem času.

Se spomnite filma Maska z Jimom Carreyjem in dražestno Cameron Diaz? Plašnega in nesamozavestnega Carreyja je seksualno življenje gnalo na rob samomora, dokler ni našel čudežne lesene maske. Ta je iz njega naredila zeleno-rumenega hiperaktivnega zabavnega manijaka, ki je natanko vedel, kaj hoče - in to si je tudi vzel. Se spomnite, kako je Diazovi seks bombici kar odneslo čevlje z nog, ko ji je Maska ukradel poljub po plesu v Cocobangu? Ali je bila popolnoma slepa (malo verjetno) ali pa ji je bilo popolnoma vseeno, da jo namesto pravega moškega poljublja zelena na-kaza. Bi radi tudi vi tako "sezuvali" lepotičke?

Tudi če ste v resničnem življenju bolj podobni sramežljivemu Carreyju kot samozavestni Maski, ne obupajte: imamo pravo stvar za vas! Ne, ni čarobna maska, temveč nekaj drugega, kar ima popolnoma enak učinek. Reče se ji: samozavest. Pozabite na dober videz, uglajeno vedenje ali ferrarija v garaži. "Ženske hočejo moške z velikimi 'cohones', " je prepričan R. Don Steele, avtor knjige Body Language Secrets: A Guide during Courtship and Dating (Skrivnosti govorice telesa: Vodnik skozi dvorjenje in zmenkarije).

"Vse je povezano z evolucijo in razmnoževanjem. Ženske iščejo nekoga, ki ne bo bežal iz boja in ki jim lahko ponudi zavetje in zaščito. Taki dedci pa so zelo samozavestni, " pravi Steele.

Preprosto povedano, samozavest oziroma samozaupanje sta ključ do ženskega srca in še do česa drugega. Če želite, da se bodo dekleta pogosteje ozirala za vami, pokažite prave moške lastnosti. Toda pozor: to ne pomeni bahanja, razgrajanja, kričanja in podobnih motenj javnega reda in miru. Prav tako vam ni treba biti največji duhovitež in pametnjakovič v polmeru dvajsetih kilometrov, da bi dekleta rada zahajala v vašo družbo. Obstajajo namreč bolj prefinjene metode.

Ko se ji približate . .

Prvi korak je približevanje. Pomnite: ženske najprej pogledajo vašo obleko in nato, kako hodite. Oblačite se torej modno in skrbite za to, da bodo vaša oblačila v brezhibnem stanju. Madeži ali manjkajoči gumbi bodo o vas povedali povsem drugačno zgodbo. Ustvarite vtis uspešnega in družabnega moškega, ki se giblje v njemu popolnoma domačem okolju. Lahko pa obudite klasiko in oblečete usnjen jopič. Podobno kot Steve McQueen. Dekletom se moški v usnjenih jopičih zdijo zelo seksi. Še beseda o vaši hoji: upočasnite tempo. Samozavestni moški ne hitijo. Seveda to ne pomeni, da se morate dobesedno pripolžiti k njej. Velika razlika je med počasnostjo in umirjenim, samozavestnim gibanjem. Vselej delajte vtis, da natanko veste, kam greste in kaj počnete.

Iz oči v oči

Prestali ste prva dva izpita: oblačenje in hojo. Zdaj pa se izkažite tudi pri besedah. Ko ji boste trosili komplimente o "ljubkih jamicah v njenih ličkih" in podobno, s pogledi nikar ne ocenjujte njenih ali vaših čevljev. S tem izžarevate le lastno čustveno negotovost. Če vam je nerodno gledati izbranko v oči, potem jo glejte v usta. Nikoli ne bo opazila razlike. Obračanje pogleda kamorkoli drugam bo pomenilo, da vas ne zanima, da je tema pogovora nezanimiva, da niste iskreni in še mnogo drugih negativnih stvari. Bolje je, da se sami zradirate izpred njenega obličja, preden vas da na čevelj. Pri dvorjenju oziroma izražanju komplimentov govorite resnico. Izjavite nekaj takšnega: "Utelešaš vse, kar sem kadarkoli pričakoval od ženske, " pa boste pogoreli na vsej črti. Recite raje: "Imaš lepe trepalnice" ali kaj podob-nega, da je le iskreno.

Sprejmite kompliment

Položaj se obrne. Zdaj vam ona govori, da so ji blazno všeč vaše "jamice v ličkih". V takem primeru se preprosto nasmehnite in se ji zahvalite. Zadeva opravljena. Nesamozavestni ljudje tu večkrat zavozijo z "Res misliš tako? " ali z naštevanjem razlogov, zakaj njena trditev ne drži. Samozavestni ljudje sprejmejo pohvalo elegantno in brez izgovorov.

Kličite zdaj in dobili boste . .

Dala vam je svojo telefonsko številko. Uporabite jo v naslednjih 48 urah, sicer boste delovali prestrašeni ali neumni. Znebite se srednješolske miselnosti, da jo bo odlašanje s klicem napolnilo s sladkim pričakovanjem. Ste pred klicem živčni? Vse skupaj izvedite tako, kakor da bi opravili poslovni klic. Poslovneži so dejavni ljudje, ki zbirajo informacije in se ne smukajo okrog kot mačka okrog vrele kaše. Enako storite v zasebnem življenju. Če vas zavrne, nikar ne obupajte. Življenje gre naprej.

"Trenutno me ni doma"

Pokličete jo, vendar se oglasi avtomatska tajnica. Nikar se ne ustrašite, ampak ji pustite sporočilo. Vaš glas naj bo globok in srednje glasen. Preden spregovorite, vstanite in si rahlo zabrundajte, s čimer boste dali glasu ravno pravo barvo. Predstavite se, povejte ji, kje sta se srečala in kaj želite. Nikar je ne sprašujte, ali bi šla na zmenek. Vprašanje raje zastavite tako, da se bo zdelo, da ima ona interes za vas. Recimo: "Kdaj si želiš iti z mano ven? " Tako odgovora NE ali DA sploh nista možna. Ne pozabite pustiti številke.

Skrijte slabosti

Prej ali slej se bosta začela pogovarjati tudi o vas. Predstavite ji svoje najboljše lastnosti in se pogovarjajte o stvareh, ki jih najbolje obvladate. O sebi ji podajte približno tako sliko, kakršno so nam p(r)odajali kandidati za slovenskega predsednika. Torej sliko "za v javnost", kakor se temu reče. Ste pozitiven, zaupanja vreden človek brez temnih madežev v osebnosti. Ne povejte ji ničesar, česar ne bi hoteli videti naslednji dan na prvi strani Slovenskih novic, napisano z mastnim tiskom.

Pazite, kam položite svojo . .

Veste, kam se morate usesti pri večerji? Veči-na moških se usede nasproti dekleta, tako da si gledata v obraz. "Toda tak 'čelni napad' je za ženske zastrašujoč in ga na splošno ne marajo, " pravi Steele. Namesto tega se usedite zraven nje, tako da boste z njenim sedežem tvorili pravi kot. Če se ona usede na začetek ali konec mize, se vi posadite na prvi stol na njeni levi. V pasu se lahno zavrtite k njej in ji tako ponudite možnost, da enako naredi tudi ona. Samozavesten moški bo dal ženski priložnost, da se obrne k njemu, poleg tega je prepričan, da bo ona to priložnost izkoristila.

Bodite neposredni

Če želite k njej domov (vsi vemo, kaj to pomeni), potem ji to povejte v obraz. Izogibajte se namigovanjem ali čudnim izgovorom ("Mi pokažeš tisto sliko, o kateri si govorila? "). Jo želite poljubiti za lahko noč? Potem pa kar! Poljubljanje je za ženske zelo čustvena zadeva, a če jo vprašate za dovoljenje, omejite celo doživetje na razumsko stvar. Ženske to naravnost sovražijo. Saj poznate tisto šalo: moški se približa lepemu dekletu in ji reče: "Oprostite, ampak že celo uro vas gledam in premišljujem, kako bi bilo, če bi vas poljubil. " Dekle pa: "Če bi vas resnično zanimalo, bi to že zdavnaj ugotovili. " Ste dojeli poanto! ?

Veselite se (njenih) uspehov

Samozavesten moški se ne počuti ponižanega ali ustrahovanega, če ga ženska premaga na kakem področju. Recimo, če zasluži več kot on. Samozavesten moški vzame to za poklon. V današnji družbi je že tako, da čedalje več žensk zasluži več denarja kot moški sodelavci. To pa še ne pomeni, da si ob sebi ne želijo toplega in ljubečega moškega. Vendar pa ženske z višjim osebnim dohodkom rade postanejo bolj selektivne, ker si to pač lahko privoščijo. Tako dekle ne bo šlo z vami ven, če ne bo vsaj medlo slutila, da ste vi "tisti pravi". A najprej morate v to verjeti vi. Šele takrat bo prepričana tudi ona.

Gregor Logar, Foto: Ondrea Barbe

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri