Slovensko srebro na paraolimpijskih igrah v Londonu

Franček Gorazd Tiršek je pristreljal prvo paraolimpijsko medaljo Slovenije v Londonu, in to lepe srebrne barve.
None

Primož Kozmus: Metalec kladiva, ki talent uri preko tai čija

Ob domačih vižah so oboževalci bučno pospremili prihod našega četrtega olimpijskega junaka, metalca kladiva Primoža Kozmusa, ki je...

Rajmond Debevec: Znova dokazal, da spada med najboljše

Po osvojitvi zlate medalje v Sydneyju in bronaste v Pekingu je naš najboljši strelec Rajmond Debevec v Londonu znova stopil na stopničke. Z...
None

Obiskali smo P&G-jevo olimpjisko hišo

Včeraj se nam je ponudila priložnost za obisk P&G-jeve olimpijske hiše oz P&G Family home, katerro so postavili posebej za akcijo "Hvala...
None

Zlata Urška, srebrni Kozmus, bronasti fantje!

Pravzaprav besede niti niso potrebne!
None

Olimpijske igre: Dogajanje na terenu

Svet in Slovenijo je zajela športna norija. Psihoza, ki se virusno širi in bo verjetno postala še hujša proti koncu iger. Kaj za vraga je s...
None

Majda Žolnir ter Anita Kauzer ponosne na svoje otroke

Seveda so vse mame ponosne na dosežke svojih sinov in hčera. Pa vendar so bile mame Urške Žolnir in Petra Kauzerja še posebej vesele.

Zgodovinski pregled poletnih olimpijskih iger

Prizorišča modernih olimpijskih iger:

Majda Žolnir: Klepet z olimpijsko 'mamo'

Tokrat smo se odločili, da ne bomo kot drugi novinarji z nadležnimi vprašanji o pričakovanih, željah in pritiskih vedno obremenjevali le športnikov. O navadah, odrekanjih, otroštvu, tremi, prehrani in drugih zanimivih stvareh o slovenski dobitnici zlate olimpijske medalje iz Londona in bronaste olimpijske medalje iz Aten Urški Žolnir smo se pogovarjali kar z olimpijsko 'mamo', gospo Majdo Žolnir.
None

Največje junakinje poletnih olimpijskih iger

Ženske so prvič nastopile šele na drugih olimpijskih igrah moderne dobe leta 1900 v Parizu. In med njimi je kar nekaj izjemnih športnic. Predstavljamo vam največje junakinje.

Londonske olimpijske igre v številkah

Zanimivi podatki o olimpijskih igrah v Londonu v številkah.
Slovesnost v Kijevu ob zaključku evropskega nogometnega prvenstva 2012.

Odprtje olimpijskih iger patriotsko obarvano

Glede na to, da so Grki kot izumitelji in tudi prvi organizatorji modernih olimpijskih iger verjeli v nepisano, celo od boga in narave dano nadvlado nad drugimi, francoski organizatorji so bili kot prvi negrški prepričani, da lahko po svoje spreminjajo drugje dogovorjena pravila in bonton, veliko stvari pa je dejansko izhajalo iz patriotizma, potem niti London 2012 ne bo veliko drugačen.

Kako so psihološko pripravljeni naši olimpijci?

V Slovenski olimpijski ekipi je tokrat prvič rezervirano tudi mesto za psihologa. Nalogo si bosta polovično delila dr. Tanja Kajtna in dr. Matej Tušak.      

Sara Isaković: „Motivacija pride sama od sebe“

Sara Isaković na seznamu Slovenk, ki so že osvojile olimpijsko medaljo, zagotovo ne sme manjkati. Srebrna olimpijka je dosegla to, kar je poskušalo veliko rodov slovenskih plavalcev, a ni uspelo nikomur, tudi Borutu Petriču ne. Tokrat obujamo spomine. Izbrskali smo Sarin intervju in pogledali kakšni občutki so jo navdajali na OI 2008.

Olimpijski ali ste vedeli

... da so ženske prvič nastopile na drugih olimpijskih igrah moderne dobe leta 1900 v Parizu? Tekmovale so v tenisu, golfu in croquetu.
None

Olimpijska in paraolimpijska reprezentanca: V pričakovanju dosežkov

Pred odhodom na olimpijske igre v London, ki bodo od 27. julija do 12. avgusta, sta se javnosti na Ljubljanskem gradu predstavili slovenska olimpijska in paraolimpijska reprezentanca.
Osem slovenskih športnikov ima do Londona 2012 zlate medalje iz olimpijskih iger.

Zlate slovenske kolajne na poletnih olimpijskih igrah

Kdo so najbolj uspešni slovenski olimpijci?
Naj olimpijec je plavalec Michael Phelps s 16 medaljami.

Najuspešnejši olimpioniki vseh časov

Športniki, ki so doslej osvojili največ olimpijskih odličij:
Kampanja Gibaj se v ritmu Londona 2012

Kampanja Gibaj se v ritmu Londona 2012

V luči prihajajočih olimpijskih iger si je družba Coca-Cola kot dolgoletni partner OI zadala posebno nalogo – približati olimpijske igre mladim in jih vključiti prav posebno gibanje. Z združitvijo dveh največjih strasti mladih – športa in glasbe – in s svetovno priznanim glasbenim producentom Markom Ronsonom je nastala kampanja Gibaj se v ritmu Londona 2012.

V Londonu navijamo za Aljaža Sedeja!

Aljaž Sedej, 24-letni judoist, ki se mu je kljub poškodbi že drugič v karieri uspelo uvrstiti na olimpijske igre, pripada judu z vsem srcem. Je eden izmed šprtnikov, ki mu ta plemeniti šport daje tudi plemenite osebnostne poteze. Zato v Londonu z vsem srcem navijamo za Aljaža!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri