_dxl5453-mala

Dunking Devils potujejo po Sloveniji, natančneje od Novega mesta do Kamnika, na posebnem muzejskem parnem peklenskem Dunking Devils vlaku, kot uvod v velike akrobatske spektakle, ki sledijo ob 10. obletnici te akrobatske skupine 17. in 18. maja 2019 v ljubljanski Hali Tivoli.

V 10. letih so očarali že več kot 2 milijardi gledalcev, osvojili dva Guinnessova rekorda in dvakrat postali svetovni prvaki. Prebili so se do naslova svetovnih prvakov v akrobatskem zabijanju in dobili nagrado Jabolko navdiha od predsednika države Boruta Pahorja. Za sabo imajo že več kot 1.800 nastopov v kar 47 državah sveta. Potovanje po Evropi je za njih stalnica, pogosto jih vabijo tudi na Bližnji vzhod, Japonsko, Kitajsko in v Južno Ameriko. Med drugim so letos januarja nastopili na praznovanju kitajskega novega leta ob boku zvezd, kot je Jackie Chan.

dunking devils

Pot vražjega vlaka se je pričela v Novem mestu, nadaljevala v Trebnje, Višnjo goro in Grosuplje, okoli 14.00 pa so prispeli na ljubljansko železniško postajo. V kratkih šovih, ki so jih izvajali pred obiskovalci vseh generacij na postajah, so predstavili le delček tega, kar boste lahko videli maja v Hali Tivoli v Ljubljani! Pot se nadaljuje v Črnuče, Domžale in Kamnik, celotno zgodbo pa so z muzejskim vlakom omogočile Slovenske železnice.

Z nasmehom se spominjajo svojih začetkov

Ob svoji 10. obletnici so se Dunking Devils odločili posneti spletno serijo, v kateri si ogledajo svoje stare video posnetke. V videih delijo najbolj zabavne anekdote iz časa svojih začetkov, komentirajo neposrečene nastope in se spominjajo, kako so takrat razmišljali. “V tistih časih smo samo čakali na kakšno priložnost, da smo se lahko pokazali. Celo leto smo trenirali, da smo lahko na koncu imeli tri, štiri nastope. Trampoline smo prevažali kar na strehi od avtomobila, tudi po dežju,” svoje spomine deli eden od ustanovnih članov Marko Knafelc.

Vse, kar so se naučili v teh 10 letih na svojih nastopih v tujini, bodo letos maja združili v 90-minutni adrenalinski spektakel Dunking Devils LIVE. To bo prvi slovenski akrobatski cirkus, ki bo združil največje slovenske talente, povabili pa so tudi nekaj vrhunskih gostov iz tujine. Poleg Dunking Devils bodo na spektaklu nastopili še Artifex, Flipping Art, LED Motion in drugi. 

dunking devils

Sorodni članki
None

VIDEO: Nor spektakel na akrobatskem vlaku!

Ni še minilo leto od vsem poznanega videa akrobatskega zabijanja na premikajočem se vlaku, ko so Dunking Devils in Slovenske železnice spet osupnili Slovenijo.

Video: Arsenal FC in Dunking Devils združili moči

Dunking Devils, slovenska akrobatska skupina, ki nastopa po vsem svetu, je letošnje leto začela v velikem slogu. V sodelovanju z Arsenalom, enim najuspešnejših angleških nogometnih…

Najboljši mladi umetnostni drsalci sveta septembra v Ljubljani

Si želite doživeti ob koncu poletja sredi Ljubljane pravi spektakel na ledu? Če je temu tako, vas vabimo, med 21. in 25. septembrom v Halo Tivoli, kjer bodo tekmovali najboljši svetovni…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri