oviratlon-2013-spolzki-janez

Oviratlon postavlja nove mejnike – število oviratloncev in oviratlonk je že preseglo lanskoletni rekord, ko se je v osrčju pokljuških gozdov s progo in ovirami soočilo 1.480 izzivov željnih udeležencev. Vi se lahko prijavite le še do 20. junija!

Organizatorji ostajajo skrivnostni glede proge in ovir, saj so pomemben element osebnega izziva tudi presenečenja, obljubljajo pa, da bo Oviratlon 2014 še bolj atraktiven in nepozaben. Za to bodo poskrbeli s kar nekaj novimi ovirami in nadgradnjo nekaterih, že obstoječih, s katerimi se bodo tekmovalci srečali na 9 kilometrov dolgi progi.

Seveda na progi ostajajo tudi tradicionalne ovire – blatne kopeli ali plazenje pod bodečo žico, vodne kopeli ali ohladitev v poletni vročini in seveda Spolzki Janez, spust po adrenalinskem toboganu in opičja kletka.

Oviratlong, Pokljuka, opičja kletka

In kako se oviratlona lotiti?

Predvsem brez strahu, pogumno in v timskem duhu, saj so prav vse ovire premagljive, še posebej, če si bodo oviratlonke in oviratlonci med sabo pomagali.

In še nečesa ne gre pozabiti: pri oviratlonu čas ni pomemben in ura ne bo nikomur nadležno tiktakala, zato se bodo lahko oviratlonci še toliko bolj prepustili užitkom, adrenalinu in enkratnim doživetjem.

Bistvo oviratlona sta medsebojna pomoč in solidarnost

Organizatorji želijo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek medsebojni pomoči in solidarnosti, udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje.

Da bi te vrednote v vsakdanjem življenju še bolj spodbujali, bo Športno društvo Oviratlon tudi letos en evro od vsake prijavnine podarilo otrokom, ki so na rehabilitaciji v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS Soča. URI – Soča bo zbrana sredstva namenila za nakup športnih rekvizitov Wesco, s pomočjo katerih otroci skozi igro, podobno kot njihovi zdravi vrstniki, razvijajo in krepijo fizične ter umske spretnosti in sposobnosti.

Prijave

Na Oviratlon 2014 se je mogoče do petka, 20. junija, prijaviti preko spletne strani www.oviratlon.si, in sicer v dveh kategorijah:

  • ekipe – družba prijateljev, sodelavcev lahko sestavi svojo ekipo, si izmisli izvirno ime in se skupaj poda oviram na proti, ali
  • posamezniki – v tem primeru se bo udeleženec na progo podal sam, kar pa ne pomeni, da z oviratlonci in oviratlonkami na progi ne bo mogel sodelovati oz. si pomagati.

Več informacij je na voljo na www.oviratlon.si.

Sorodni članki
None

Oviratlon Pokljuka 2015 - prijave še do 19. junija!

19. junija se zaključi zbiranje prijav za vrhunec letošnje oviratlon sezone, ki bo na sedaj za oviratlonce že povsem domačem terenu v osrčju pokljuških gozdov 4. julija…

Oviratlon - trening na snegu, kot ga še niste doživeli

Zimska idila na Pokljuki. Ovire, na katerih boste preizkusili svoje telesne in psihične sposobnosti. Adrenalin in spopad z lastnimi strahovi. Ter za piko na i še druženje.
None

Ste pripravljeni na zimski oviratlon?

Oviratlonci, 8. marca vas čaka zimska preizkušnja na Pokljuki! Ste pripravljeni?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri