Aktivni vikend na idilično zasneženi Pokljuki je bil kljub vremenskim neprilikam zelo uspešen.

Marsikateri od udeležencev ni prišel povsem brez muke do Športnega Centra Triglav na Pokljuki. Zadnji petek januarja je namreč postregel s tako obilnim sneženjem, da so cestne službe le s težavo dohajale.

Po naporni poti se je večerja v Hotelu Center zelo prilegla, nato pa je sledilo predavanjem Mateja Kordeža, vodje šole biatlona. Razložil je vse o opremi, kakšne so razlike med klasično tehniko in drsalno tehniko oz. skatingom, predstavil program tečaja in postregel še z marsikatero zanimivostjo o samem centru in Pokljuki.

Predavanje o opremi in tehniki teka na smučeh

V soboto zjutraj se je po zajtrku začelo zares. Udeleženci so si ob pomoči in nasvetih strokovnjakov izposodili opremo in jo mahnili na sneg. Dež ni ponehal, tečajniki pa se niso dali.

Za popoldanskim delom tečaja v nespremenjenih vremenskih razmerah je prišlo na vrsto streljanje z malokalibrsko puško. Kot pravi biatlonci smo se preizkusili v streljanju leže in stoje. Tarče so padale kot za stavo.

Tek na smučeh in streljanje

Sledil je ogled centra. Matej Kordež nam je razkazal prostore v hotelu in pod biatlonskim stadionom namenjene tekmovanjem in podrobno predstavil kako tekmovanja potekajo in kaj vse je potrebno za organizacijo tekme svetovnega pokala.

Dan se je zaključil s pohodom z baklami po zasneženih okoliških gozdovih in druženjem v hotelski restavraciji ob čaju in kuhanem vinu.

Aktivni vikend Pokljuka, pohod z baklami

V nedeljo so se po zajtrku tečajniki odpravili na Javorniško planino. S 15 kilometrskega teka so se vrnili pravočasno za kosilo, ki jim je gotovo zelo teknilo.

Poslovili smo se in med podrtimi drevesi odvijugali domov.

Več foto utrinkov pa v galeriji. Vabljeni k ogledu.

Sorodni članki

Aktivni vikend na Pokljuki - še zadnja priložnost v letošnji sezoni!

Nekaj snega si ljubitelji teka na smučeh še lahko privoščimo. Vabljeni na še zadnji Aktivni vikend na Pokljuki, ki bo potekal od 27. do 29. marca!

Aktivni vikend na Pokljuki – šola teka na smučeh

Če nas sneg še ni razveselil po dolinah, si ga bomo privoščili na zasneženem smučišču. Imate smuči že pripravljene? 31. januarja gremo na Pokljuko, kjer se bomo skupaj s…

2. Aktivni vikend na Pokljuki - šola teka na smučeh

Prvi smučarsko tekaški vikend na Pokljuki je za nami. Uspešen, poln novih izkušenj in nepozabnih trenutkov. Zato vas v marcu ponovno vabimo, da se nam pridružite. 3-dnevni Aktivni…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri