shaolin_2

Značilnost šaolinske borilne šole je bil izjemno zahteven telesni trening in borilne tehnike, ki so izhajale iz preučevanja različnih živalskih načinov bojevanja. Vendar je bila največja značilnost te šole specialen energijski trening notranje moči, tako imenovani šaolin či gung, ki je omogočal menihom, da so zdržali telesno tako zahtevne treninge.

Namen teh vaj je bil predvsem vzdrževati čvrsto zdravje, uskladiti telo in um ter okrepiti vitalnosti vadečega, kar je omogočilo izredno povečanje energije, ki je bila potrebna za doseganje vrhunskih borilnih dosežkov.Šaolinski či gung se je skozi zgodovino razvijal in izpopolnjeval,  tako je nastalo več šol treninga notranje moči. Končni cilj šolanja šaolinskih menihov pa ni bil doseči najvišjo stopnjo borilne spretnosti temveč duhovni razvoj in razsvetljenje v skladu z učenjem Bude.

Skrivnostna moč duha, energija in borilnih veščin

Legendarni menihi Shalin Kung Fu, so že več kot 1500 let  pravi mojstri energijskega dela človeškega telesa. Zen budisti izvajajo v svojem samostanu blizu svete gore Song Shan svojo telesno vadbo na najvišji možni način. Qi – energijski tok v človeškem telesu – je mogoče blokirati ali spodbujati z meditacijo ali z dihalnimi tehnikami, tako da so lahko za krajši čas imuni proti bolečini ali poškodbi ali uporabljajo tok Qi za zdravljenje.

Predstavo SHAOLIN KUNG FU si lahko ogledate v Ljubljani, v Hali Tivoli, v sobota 18. februraja 2012 ob 19h

Predstavo sestavljajo vrhunske telesne vaje, ki resnično jemljejo dih, in jih izvaja skupina  menihov in mojstrov, vodi pa jih 75-letni mojster templja in skupina shamisov (mladih menihov). Občinstvo se bo v približno dveh urah seznanilo s skrivnostnim svetom budistične filozofije in mitov, z modrostjo zen budizma in predvsem s fantastičnim telesnim delovanjem Qija, z lastno telesno energijo. Z mogočnimi slikami in scenami bodo menihi prikazali svoje najvišje obvladanje kung-fuja in či gonga. Občinstvo bo v predstavi interaktivno sodelovalo, kar zagotavlja popolnoma novo videnje in občutenje skrivnostnega sveta menihov in njihove mistične moči.

Oglejte si video

 

 

Sorodni članki

Vadba za krepitev telesa

Gimnastični elementi in meditacija – to je tradicionalna kitajska medicina, ki združuje vaje in meditacijo, s katerimi spet najdemo ravnovesje v telesu.
None

Prebudite bojvenika v sebi

Borilne veščine vam pomagajo mrtvo težo spraviti v pogon. Učijo vas hitro presoditi položaj, ugotoviti nasprotnikove prednosti in pomanjkljivosti ter ne nazadnje pravilno in…

Vabljeni na delavnice samoobrambe, qigonga in tai ji quana

Ni še prepozno, da pridete v formo. Zato vas v mesecu aprilu vabimo, da se pridružite trem samostojnim delavnicam za odrasle, ki vas bodo popljale v svet borilnih veščin. Za…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri