fevz0422

Tridnevna dogodivščina skupaj z Vertical Adventures Slovenia in Rokom Zalokarjem je srečnim izbrancem ponudila nepozabno izkušnjo.

Pet srečnih izbrancev nagradene igre Fjällräven Triglav Adventure se je skupaj s prodajalci nekaterih trgovin z outdoor opremo in novinarji v septembru odpravilo na svoj tridnevni pohod, ki se je začel ob Bohinjskem jezeru. Tu so se s pomočjo strokovnjakov naučili kako postaviti šotor in kako spakirati nahrbtnik, da bo ta primeren za vzpon na Triglav. Fjällräven je poskrbel za lahke a hkrati izredno zanesljive šotore in vsakemu od izžrebancev podaril kakovosten nahrbtnik.

Organizator je poskrbel tudi za večerjo na prostem, kjer so bili v veliko pomoč odlični žari in ostala oprema za pripravo hrane na prostem znamke Primus.

Fjällrävnovi šotori so nudili udobno zavetje, zato so se udeleženci naslednji dan brez težav v zgodnjih urah zbudili in iz Pokljuke odpravili proti Kredarici. Vreme jim na žalost ni bilo naklonjeno. Ovirala sta jih dež in veter, a so zahvaljujoč dobri opremi z lahkoto premagali te izredne razmere in dan zaključili na najvišje ležeči koči v Sloveniji: Planinskemu domu na Kredarici, ki leži na 2515 metrih nadmorske višine.

Zadnji dan te tridnevne dogodivščine je bil sicer tehnično najzahtevnejši, a je bil trud poplačan, ko so udeleženci dosegli vrh Triglava. Pot so jim lajšali tudi visoko kvalitetni, robustni a hkrati udobni pohodniški čevlji priznane blagovne znamke Hanwag.

Megla je pohodnikom sicer prekrižala načrte in so bili zato prikrajšani za čudovite razglede, so pa vseeno bili deležni koščka slovenske tradicije: prvopristopnike so na vrhu triglava krstili z vrvjo po zadnji plati.

Udeleženci so pot zaključili s spustom proti domu Planika in se od tam v zavetju gozda spustili do doline Krma.

Zahvaljujoč dobrim vodičem in kvalitetni opremi blagovnih znamk Fjällräven, Primus in Hanwag so udeleženci brez večjih težav premagali nepredvidljivo alpsko vreme in domov odšli z novo, neverjetno izkušnjo.

Sorodni članki

Fjällräven in Primus predstavljata ambasadorja Roka Zalokarja

Spoznajte Roka Zalokarja, adrenalinskega navdušenca, katerega pot se je začela v plezalnih stenah pri rosnih trinajstih letih. Dve leti kasneje je prvič poizkusil strmo smučanje…

"Gore in hribi mi ponujajo svobodo. Tu se počutim varno in pomirjeno."

Včasih sem se bala sprememb. Moje življenje je bilo rutinsko in moja sreča je bila odvisna od drugih. Vsaj tako sem mislila.

Rok Zalokar: Hribi so najina pisarna, delovno mesto, kraj, kjer s Petro preživljava prosti čas

Od Julijskih Alp, kjer je tako rekoč odraščal, se je Rok Zalokar odpravi na Himalajo pridružil s 17 leti. Od takrat se je pridružil številnim plezalnim odpravam v Peruju…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri