pohod-ob-reki1

Sprehodimo se ob bregovih Kamniške Bistrice in raziščimo še okolico. Znamenitosti in kotičkov, ki jih moramo obiskati, je več kot dovolj, verjetno en vikend ne bo dovolj.

Občini Domžale in Kamnik že leta gradita poti ob Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Ob poti so urejena počivališča, za najbolj zagrete pa tudi kotički za vadbo.

V soboto, 9. junija, bodo pot povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom od Keršmančevega parka v Kamniku do Slamnikarskega sejma v središču Domžal.

Trasa bo dolga 14 kilometrov, na njej pa 18 postojank, kjer bo poskrbljeno za prijetno druženje in zabaven program: lahko se boste osvežili in okrepčali, zabavali ter se seznanili s koristnimi informacijami.

Prehodite lahko tudi le del poti. Ta je primerna za vse starosti in stopnje pripravljenosti in pridružijo se vam lahko tudi malčki. Tisti, ki boste v soboto prehodili celo pot, pa boste nagrajeni z enodnevno vstopnico za domžalski ali kamniški bazen.

Podrobnosti pohoda preverite na www.pohodobreki.si.

Tudi v središču obeh mest in okolici ni nikoli dolgčas.
  • Privoščite si ‘martinčkanje’ ob kavi.
  • Še en prijeten pohod lahko naredite, če se odpravite do ruševin gradu na Krniški gori nad Kamnikom, na Mali grad ali do ruševin gradu Koprivnik pri Domžalah.
  • Raziščite naravni zdravilni gaj Tunjice, vozlišče energetskih in zdravilnih točk.

  • Če iščete osvežitev, skočite do term Snovik ali v Železno jamo.
  • Vsi, ki gojite strast do rastlinic, pa se zapeljite v arboretum Volčji Potok.
  • Tudi Velika planina ni daleč in v tem času je tam prav prijetno.

A to je le peščica vseh kotičkov. Še kakšen izlet bo treba narediti.

Sorodni članki

Ideja za izlet: Preživite nepozaben dan na zasneženi Veliki planini

Ko je v dolini megla, je Velika planina obsijana s soncem, pravijo. Spočili se boste že ob pogledu na prečudovito naravo, ki jo je na novo pobelil sneg.

Ideja za izlet: K trem loškim gradovom

Po poti, ki vodi do treh gradov, se lahko odpravite kakšno lepo sobotno ali nedeljsko popoldne. Ne vzame veliko časa, a vas bo prevzela pestra zgodovina, ki se skriva za zidovi…

Na izlet: Skrivnostni Kočevski rog in oddih v termah

Oddih v termah, sprehod po pragozdovih ali obisk dvorca. Če je v vas vsaj malo pustolovskega duha, bi bilo škoda, če ne bi raziskali kar vsega.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri