26678113_10156034071922200_2777152135395468428_o_KbOfv2D

Svinjak je znamenita gora, ki se dviga nad Bovško kotlino in jo naredi še bolj čarobno. Nekateri jo zaradi oblike imenujejo kar bovški Matterhorn, na njenem vrhu pa boste nagrajeni s čudovitim razgledom na Sočo in Bovec.

Pot: 

Iz Bovca se zapeljemo proti Trenti ali obratno, do vasi Kal-Koritnica, kjer parkiramo na primernem mestu. Ob cesti bomo že opazili planinske oznake za Svinjak.

Odpravimo se skozi majhno vas, nato pa na peš pot, ki se prične vzpenjati skozi gozd. Markirana pot se po 25 minutah odcepi na panoramsko razgledno točko in muzej na prostem Čelo, ki si ga le oglejte, če imate čas.

Tako izgleda razgled s Čela:


Pot se nato naravnost vzpenja in spušča po dolgem grebenu. Najbolj strma in prepadna pa je v zgornjem delu, kjer je potrebna večja previdnost, da ne pride do zdrsa, še posebej v zimskem času. 


Na vrhu Svinjaka vas čaka tudi majhen model Aljaževega stolpa.

Višinska razlika: 1193 m
Predviden čas vzpona: 3 h 15 min

Foto: Ana Vehovar, Žiga Langus, Hari Dautović

Poglejte si še:

Sorodni članki

KANIN: Smučanje z najlepšimi razgledi

Naše najvišje smučišče Kanin je pričelo z obratovanjem. Na 2.293 metrih nadmorske višine lahko smučate z razgledom na Julijske Alpe in Jadransko morje. S Kanina pa se lahko…

Skydive Bovec - Skok s padalom nad dolino reke Soče

Dolina reke Soče je čudovita... Prav posebno doživetje pa jo je opazovati iz ptičje perspektive! Če ste adrenalinski navdušenec, si lahko privoščite nepozabno doživetje…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri