hoja

Hoja v službo, hoja v službi, tekanje po opravkih, peš do parka ... Če bi sešteli vse prehojene korake, bi vas končna številka verjetno pozitivno presenetila. Preberite, kako vključiti več hoje in koliko dobrega zase naredite med korakanjem.

Vzemite korake kot odmor

To še posebej velja upoštevati v službi, ki vključuje večurno sedenje. Vsako uro si vzemite 10-minutni odmor in se razgibajte. Sprehodite se po pisarni. Učinek bo podoben, kot če bi se sprehajali po parku. Vzemite to kot obvezen odmor.

Štejte

Ne vi, ampak vaš pametni telefon. Naložite si aplikacijo, ki bo štela vsak korak, ki ga naredite. To vas bo motiviralo, da dosežete »dnevno normo« in vikendov ne preživite na kavču ob maratonu nadaljevank in kokicah.

Spodbudite prijatelje

Aplikacije za štetje prehojene poti vam pogosto omogočajo možnost tekmovanja s prijatelji. V dvoje ali troje je zabavneje pridobivati kondicijo, poleg tega vas povezuje z ljudmi, ki so vam pri srcu.

Izkoristite korake za porabo kalorij

Strokovnjaki so ugotovili, da ima 10.000 prehojenih korakov na dan pozitiven učinek na izgled telesa. Če bi upoštevali priporočeno količino korakov, bi lahko v enem tednu porabili približno 3.500 kalorij samo s hojo.

Preberite: Kako narediti 10.000 korakov na dan?

Sprostitev

Hoja je lahko zelo sproščujoča aktivnost. Poluren sprehod po večerji vam bo pomagal bolje prebaviti hrano, porabiti kalorije in vam zagotovil dober nočni spanec. Čas pa lahko izkoristite za poslušanje glasbe ali avdio knjige.

Preberite tudi:

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Zakaj je hoja koristna?

Zmerna telesna aktivnost, kot je 30 minutna hoja na dan, vam bo podaljšala življenje za 1,3 leta in dodala še dobro leto življenja brez težav s srcem in ožiljem.

10.000 korakov dnevno - za zdravje in dobro počutje

Zjutraj za volanom, čez dan za pisalno mizo, zvečer pa pred televizorjem ... Skrajni čas je, da se spravite v pogon!

Hujšanje s hojo: Do novega telesa z zgolj 10.000 koraki na dan!

Sprejmite izziv in preizkusite naš program. Hujšanje s hojo je tako naravno, da boste komaj občutili svoj shujševalni načrt. Naredite lahko čudeže! Velik premik v glavi…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri