img_6002

Prvo soboto v juliju se bodo na Dnevu slovenskih markacistov letos že sedmič zbrali markacisti - teh je več kot 800 - iz vse Slovenije. Zbrali se bodo 6. julija 2019 v Radečah in obnavljali planinske poti v Posavju.

Markacisti, pravi heroji naših gozdnih in planinskih poti, se vsako leto zberejo na eni izmed izbranih lokacij v Sloveniji in s skupnimi močmi tisti dan skušajo urediti čim več.

V skupine razporejeni markacisti očistijo poti, obnovijo markacije in namestijo usmerjevalne table. Vsaki skupini je dodeljen markacist enega od lokalnih planinskih društev, ki pozna teren, kjer skupina ureja planinsko pot. Lokalna planinska društva z veseljem sprejmejo pomoč ostalih markacistov. V skupine so prav tako razporejeni inštruktorji markacisti, ki izvajajo usposabljanja za markaciste.

Vsakoletno druženje spremlja obilica dobre volje, izmenjava zanimivih zgodb ter na koncu še odlična pogostitev organizatorjev.

Pridružite se nam na Dnevu slovenskih markacistov

Dogodka se bo udeležila tudi naša ekipa in skušala ujeti čim več trenutkov naših pridnih markacistov. Če ste član planinske zveze, se nam lahko pridružite. Prijavite se na hodimovhribe@adriamedia.si. Prijave zbiramo do 28. junija.

Med prijavljenimi bomo izbrali dva, ki nas bosta na tem čudovitem dogodku spremljala in tako pobliže spoznala delo naših markacistov, ki so zaslužni za varne in urejene slovenske planinske poti.

Slovenski markacisti se veselijo vsakoletnega druženja

Poglejte si napoved dogodka iz ust enega izmed slovenskih markacistov, Jožeta Krašovca.

Kupite Planinsko srečko in pomagajte obnoviti slovenske planinske poti in koče

Planinska srečka je produkt partnerstva med Planinsko zvezo Slovenije, ki je največja športna zveza pri nas, in Športne loterije. Namen Planinske srečke kot del družbeno odgovornega delovanja obeh partnerjev je zbrati sredstva za obnovo slovenskih planinskih poti in koč. Planinsko srečko kupite na vseh prodajnih mestih Športne loterije, na spletni strani www.e-stave.com in v Planinski trgovini PZS. Cena srečke je 1 evro.

Sorodni članki

Delo junakov: za kar 1700 planinskih poti po Sloveniji skrbi le 807 markacistov

Markacisti so tisti varuhi slovenskih gozdnih in planinskih poti, ki skrbijo za čiste in prehodne poti ter urejajo smerokaze in markacije. Markacist Jože, ki to delo opravlja srčno…

8 pomembnih lekcij, ki se jih boste naučili na poti v hribe

Neverjetno, kako zelo sta si hribolazenje in življenje podobna. Oba sta malo gor in malo dol. Oba nudita prepreke, oba potrebujeta pozitiven pogled na stvari in oba sta boljša…

5 najlepših planinskih izletov po vsej Sloveniji za vse kondicije

Si želite na planinski izlet, pa nimate ideje, kam bi se odpravili? Pripravili smo vam pet luštnih idej za izlete po vsej Sloveniji in za vsako kondicijo. Ste katero od teh…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri