10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Video: Vzpon na severno Triglavsko steno

16. 9. 2008

V slovenske gore se vsako leto odpravi veliko Slovencev, ki pa žal velikokrat brezglavo plezajo po neobljudenih smereh, se v gore odpravijo nepripravljeni, neprimerno opremljeni, brez gorskih vodnikov. Na pasti gorništva so z veliko poletno akcijo 'Stena' opozorili tudi na Radiu Si.

V okviru akcije so se v petek, 29. avgusta, ekipa Radia Si z izkušenimi gorskimi vodniki Slovenske gorniške šole ter štirimi poslušalci, ki so si prislužili nagrado, odpravili po slovenski smeri Triglavske severne stene na Triglav.

Odpravo so vodili štirje izkušeni gorski vodniki Slovenske gorniške šole, vrhunski alpinisti – dobitniki Zlatih cepinov: Boris Lorenčič-Lori, Marko Prezelj-Mark, Andrej Štemfelj in Urban Ažman. Med nagrajenci je bila tudi članica akcije Bodi aktivna Klavdija Korošec. Plezanje čez slovensko smer v severni steni Triglava je bilo za vse nepozabno doživetje.

Plezalne utrinke si oglejte v videoreportaži.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri