zip-line

Gorsko turistični center Golte tudi po končani zimski sezoni ne počiva.

Gorsko turistični center Golte je leta 2010 z odprtjem novega hotela, ki je grajen po smernicah eko hotela, nadaljeval usmeritev z razvojem novih ''zelenih'' turističnih produktov. Golte so tudi razglašene za krajinski park in so del območja Natura 2000, kjer veljajo visoki standardi ohranjanja okolja.

Za letošnjo poletno sezono so oblikovali nov produkt, ki bo zaradi unikatnosti še dodatno obogatil ponudbo na Golteh.

Igranje mini golfa na 1530 metrih nadmorske višini

Marljiva ekipa podjetja Golte je staknila glave in zasnovala in izdelala prvo EKO MINI GOLF igrišče v Sloveniji. Igrišče se nahaja na nadmorski višini 1530 metrov, pri koči Trije ploti, ob akomulacijskem jezeru na vrhu smučišča Golte. Zagotovo velja, da gre za najvišje ležeče mini golf igrišče v Evropi.

Igrišče je v celoti izgrajeno iz naravnih materalov. Uporabljene so bile drevesene sušice, veje in korenine. Igralna palica in žogica so ravno tako narejene iz lesa. Golf igrišče sestavlja 7 atraktivnih igralnih polj, kjer je potrebno tudi nekaj spretnosti kako spraviti žogico do cilja.

Igrišče obratuje v juliju in avgustu vse dni v tednu, v septembru obratuje ob vikendih, dostop pa je mogoče tudi s sedežnico (do 20.8.2016)) ali z gorskim kolesom.

V vročih dneh hlajenje na gorski plaži in spust po jeklenici

V vročih poletnih dneh bo skok na Golte zagotovo še toliko bolj atraktivno, saj je temperatura v hribih tudi do 10 stopinj nižja. Na Golteh se boste lahko tudi ohladili na gorski plaži ob akomulacijskem jezeru in uživali v pogledu na Kamniško Savinjske Alpe.

Golte obiskovalcem nudijo tudi:

  • atraktivni 200 metrski spust po jeklenici (zip-line),
  • plezanje na 12 metrov visoki plezalni steni,
  • mrežo urejenih gorsko kolesarskih poti,
  • atraktivne in tematske planinske poti,
  • ter najvišje ležeči Alpski vrt, z več kot 100 raznolikih primerkov alpskega rastlinstva.

Na Golte lahko pridete po panoramski cesti, ki je primerna za motoriste, osebne avtomobile in avtobuse. Doživetje je ravnotako vožnja z najdaljšo nihalko v Sloveniji, ki vas v samo minutah popelje v osrčje krajinskega parka. Posebnost vožnje z nihalko na Golte je tudi, da te pripelje neposredno v hotelsko zgradbo, kar je edinstveni primer v Evropi.

Dodatne informacije o ponudbi Golte najdete na www.golte.si ali pokličite 03 839 11 00.

Sorodni članki
None

Adrenalinski parki po Sloveniji

Adrenalinski parki so zadnja leta postali pravi hit med tistimi, ki radi aktivno preživljajo svoj prosti čas. Guganje na orjaških gugalnicah, plezanje po drevesih, spuščanje…

Planinske koče in domovi v jesenskem in zimskem času - seznam in urnik

S prihodom jeseni in zime se zapirajo tudi planinske koče. Visokogorske do poletja, vrata ostalih pa bodo v dobršni meri zaklenjena med delovniki.

Kam v Sloveniji na sankanje?

So vam sanke ljubše od smuči? Dolgčas vam vsekakor ne bo. Poiskali smo namreč vznemirljiva slovenska sankališča, ki obetajo pravo zimsko pustolovščino.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri