jesen

Ljubitelji športa morajo izkoristiti jesen za najljubše aktivnosti, saj je to najboljši čas za gibanje.

Tu je nekaj razlogov, ki vas bodo prepričali, da jesen izkoristite za veliko športnih aktivnosti:

Ugodno vreme

Morda bi si mislili, da je najboljši čas za vadbo na prostem poletje, vendar redni športniki vedo, da je vreme najboljše jeseni. Pozimi marsikoga odvrne mraz, nešteto plasti oblačil, sneg in dež. Sledi muhasta pomlad, ko se ozračje že malce ogreje, ko stopite ven, pa nikdar ne veste, kdaj vas bo ujel dež. Poleti morate biti prilagodljivi in obvezno pripraviti rezervni načrt, saj ob zelo visokih temperaturah gibanje zunaj ni priporočljivo. Jesen pa je ravno pravšnja - temperature so znosne, še vedno imamo kar nekaj sončnih dni, za vadbo pa ne potrebujemo čakati do poznih večernih ur, saj je prijetno (in ne prevroče) že podnevi. Poleg tega lahko občudujete tudi naravo, ki kaže svoje čudovite barve.

Začetek novih programov in brezplačne aktivnosti

Jesen namenite preizkušanju novih aktivnosti, ki bi vas morda zanimale. Udeležite se vsaj ene vadbe, za katero ste prepričani, da ni po vašem okusu in ji dajte priložnost. V jeseni se namreč znova pričnejo tečaji vodenih vadb, pa tudi fitnesi ponovno odprejo svoja vrata in vabijo nove člane. Prvi mesec ali dva je rekreacija brezplačna, zato si privoščite raznoliko vadbo in izkoristite nasvete ter pomoč trenerjev. Morda najdete tudi novo najljubšo aktivnost.

Priprava na novo leto

Če boste za utrjeno telo pričeli skrbeti že jeseni, lahko s seznama črtate zaobljube o rednem obiskovanju telovadnice, saj boste že dobro pripravljeni, zato z nadaljevanjem zgolj napredujete. Ne čakajte torej na december in pocukrane obljube, ampak že jeseni izoblikujte mišice in v novem letu nadaljujte z zdravimi navadami.

Veliko športnih dogodkov

V tem času poteka veliko športnih dogodkov, na katere se lahko prijavite, da preizkusite svoje spretnosti in se malce primerjate z drugimi športniki. Vendar bodite pozorni na to, da boste imeli dovolj časa za pripravo na tekmovanje. Če boste pretiravali in hiteli, si lahko hitro pridelate poškodbo, zaradi katere boste sončno jesen opazovali zgolj skozi okno spalnice. Uživajte v čim več druženjih na športnih dogodkih, kjer morda najdete tudi novo družbo za trening.

Prepričajte še prijatelje

Ker vas jeseni z vseh strani obdaja vadba, spodbudite tudi prijatelje, da se z vami odpravijo na lahkoten tek ali preizkusijo katero od vodenih aktivnosti. Morda jih navdušite in dobite partnerja za vadbo. Ta vas bo spodbujal k treningom tudi takrat, ko se vam ne bo ljubilo vstati iz kavča, poleg tega se boste ob njem izkazali bolje, kot bi se, če bi trenirali sami.

Preverite tudi:

Sorodni članki

Rekreacija v mrzlih mesecih: Zimsko spanje je samo za medvede

Spomladi in poleti izberete kopico športnih aktivnosti, ki jih redno izvajate, in s tem skrbite za svoje zdravje. Potem se z jesenjo po maratonih začnejo mrzli…

5 načinov, s katerimi popestrite monotono vadbo

Če se vadbe hitro naveličate, preverite načine, s katerimi se je boste znova veselili. Včasih je dovolj že čisto majčkena sprememba.

Česa ne smete pozabiti, ko vadbo prestavite v naravo

Mnogi športniki se veselijo otoplitve, saj lahko svoje aktivnosti spet začnejo izvajati v naravi. Preden se zaženete ven in nadihate svežega zraka, preverite nekaj stvari, da…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri